Bort med stygnen, ny frisyr och livet ler

Jag har verkligen varit dålig på att uppdatera er om vad som händer i mitt liv här i Hong Kong, vet om ursäkt för det. Jag har suttit i biblioteket till sent på natten och pluggat, stigit upp tidigt på morgonen för att hinna plugga innan mina föreläsningar så jag är rätt trött. Har börjat få tillbaka min jobbiga huvudvärk i pannan jag hade hela förra hösten och våren...

Men nu till roligare saker. Jag har fått bort stygnen från min tå!!!! ÄNTLIGEN! Dock är den fortfarande lite öm och ser väldigt konstig ut, så jag fortsätter vara försiktig och går med sandaler så mycket jag kan. Igår var jag rätt snabb med att ta på mina nya skor och wow vilken känsla. Hade glömt hur det känns att gå med sneakers. Har ju inte använt något annat än sandaler de senaste sex veckorna.

Onsdag blev min ”Treat yourself day” så efter jag fått bort mina stygn, åkte jag in till stan och gick till frisören. Hade fått höra om Salon ThirT2 av en vän så jag hade bokat tid dit. Fick håret tvättat, klippt och stylat efter för 178hkd (ca 20€). Jag har länge velat ha en längre lugg med mitt bena men aldrig riktigt vågat klippa den kort kort så i onsdags tänkte jag ”äsch nu gör jag det. It’s a new me.” Jag blev supernöjd!! Så billigt och de var riktigt duktiga där! Jay hette min frisör och kan lätt rekommendera! Skrattade lite åt mina lockar efteråt eftersom det var riktigt typiskt asiatiskt att locka håret på det här sättet - lockar är endast i topparna och vänder sig inåt istället för utåt. Fint blev det väl ändå.

Efter frisören gick jag till Elephant Grounds i Central och åt lunch. Skulle egentligen plugga men pratade med Ellen i en timme istället och sen ringde mamma. Fick inte mycket gjort. När jag väl hade börjat plugga skickade Saman sms till mig och sa att jag skulle möta honom vid Topshop. Det resulterade i en skjorta, klänning och kimono för 35€! Det blev visst en riktigt dyr dag men som jag sa tidigare var det här min ”treat yourself day”. Eller hur mamma? Vet inte hur många gånger jag ringde till henne och frågade ”ska jag köpa det här?” ”Ska jag äta här även om det är dyrt?” Osv osv. Tack mamma!

Så avslutar vi inlägget med en spegelselfie på en av skolans toaletter. Ny skjorta, nya skor (som ni tyvärr inte ser), ny frisyr och en glad Linda. Nu börjar livet i Hong Kong!!

Jag är dessutom med i en utmaning Nouw ordnar just nu så ni kan vänta er en mer regelbunden uppdatering igen! #NouwAutumnChallenge

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell