Att bo med sin lillasyster

Vet inte om jag nämnt det tidigare, men min lillasyster har iallafall flyttat till Helsingborg för att plugga på ett gymnasium här. Hon har hittat en linje som passar henne perfekt, nämligen textil & design. Tänk, kanske vi en dag kommer jobba tillsammans? Vem vet, hade ju varit lite roligt.

Vi har bott i en och en halv vecka i en tvåa på 40 kvm i det nybyggda studentboendet på Furutorpsgatan. Vi håller på att få ordning på lägenheten och än så länge trivs vi bra ihop. För det mesta skrattar vi och har roligt tillsammans, men såklart kan ett litet bråk om något alldeles onödigt uppstå. Det glömmer vi dock snabbt.

När vi hinner äter vi en god frukost tillsammans. Våra gemensamma middagar har det inte blivit många av tyvärr, men ibland går våra scheman ihop. Jag är ju mitt i ett studentliv, då jag precis börjat andra året på programmet Modevetenskap. Om kvällarna brukar vi oftast kolla en film tillsammans tills min syster somnar. Mina vänner vet att det alltid är jag som somnar när vi kollar film, men min lillasyster är väldigt duktig på det också kan jag säga. Något som går i släkten kanske? En runda på stan eller kvällspromenader är också något som är mycket roligare att göra tillsammans. Men jag önskar dock att hon hade städat eller diskat lite oftare och att hon gör det frivilligt. Känns som jag tjatar på henne när jag ber henne göra det. Det är något hon blir bättre på med tiden, hoppas jag. Livet är inte lika skönt utan diskmaskin haha.

Jag tycker det är mycket skönare att bo tillsammans med någon. I min lilla 1:a kunde jag känna mig aningen ensam ibland, men då sprang jag ju bara upp några våningar eller tvärs över gatan till någon kompis. Att inte ha sovrum, vardagsrum och kök i ett och samma rum är något jag uppskattar så otroligt mycket. Gud vad skönt det är att ha ett eget ordentligt sovrum. Nu när min lillasyster är här umgås vi mycket mer än vi gjorde hemma och vi kommer överens bättre än jag trodde. Även om vi umgås största delen av tiden har jag fortfarande tid för mina vänner och allt annat som hör till studentlivet.

Gillar

Kommentarer

Instagram @linda_finell