Header

Ingen kan väl ha missat kampanjen #metoo som är i full fart just nu? Det gör så ont i min kropp att se att så många av mina vänner lagt upp en sådan status. Jag vet att det finns många flera som blivit utsatta för sexuella trakasserier men inte vill eller vågar prata ut om det som hänt. Det är inte alltid lätt.

Jag har också blivit utsatt för detta, tyvärr. Jag är bombsäker på att nästan alla varit med om att en kille/man varit lite för på när man varit ute och festat på krogen. Det behöver som sagt inte vara fysiska beröringar, utan även blickar och ord kan vara tillräckligt för att få en att känna sig trakasserad.

Efter att ha rest i både Asien och Australien, där man gång på gång blivit utsatt för detta, kan jag säga att det inte är något man mår bra över. Påväg hem från en utekväll eller till och med när man känner sig extremt äcklig efter att ha solat hela dagen på stranden, kunde man få snuskiga kommentarer av lokala människor. Även andra backpackers kunde bete sig på samma sätt. Jag menar absolut inte att alla killar och män är så här orättvisa, men tyvärr är några sådana.

Som många andra skrivit, är det ofta man får onödiga kommentarer och beröringar av gäster då man jobbar som servitris. Gud vad det inte är roligt, men det är något man bara får leva med i den branschen. Tydligen. Så ska det väl ändå inte vara?

Nu låter det som att vi tjejer och kvinnor är mycket bättre och aldrig gjort något liknande. Visst finns det även killar som blivit utsatta för liknande händelser och det är MINST lika fel.

Avslutar detta inlägg med Zara Larsson Tweet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För två dagar sedan var det september och underbart, soligt väder. Idag är det oktobers första måndag och hösten är verkligen här. Det regnar och jag är ledig, skön start på veckan. Vilken tur att jag inte behöver traska till skolan i ösregnet. Klockan är 11.30 och jag ligger fortfarande i sängen. Borde verkligen ta mig i kragen och stiga upp. Amanda kommer över närsomhelst, vi ska kolla lite på utbytesstudier för nästa höst. Har inte alls haft tid för att kolla igenom listan på universitet jag kan åka till, skriva CV eller personligt brev osv. Ligger så mycket efter och vill jag utanför Europa måste jag ansöka senast denna torsdag. PANIK. Tror vi ska fixa ihop någon god brunch/lunch. Det behöver jag verkligen.

Dessa bilder är tagna för en vecka sedan då vi åt en god brunch med tjejerna på Möllebacken. Så fin utsikt över hela staden. Dagen avslutades med en nästan tre timmars promenad med Cecilia och vi gick runt i Pålsjöskog. Dessa vyer tröttnar jag aldrig på.

Likes

Comments

Gårdagen var en av de lugnaste dagarna jag haft på länge. Började med en lång morgon powerwalk upp till Pålsjöskog och gick längs med Görningen hem. Även om det var blåsigt var det så himla skönt med frisk luft genast på morgonen. Fick även alla smutskläder tvättade och hela lägenheten är storstädad nu. Vilken känsla alltså haha. Jag och min lillasyster mötte upp fina Hanna och hennes lillasyster för en fika på Två Systrar. Rekommenderar det ställe starkt! Så mysigt och massvis med godsaker att välja mellan.

Sprang runt i mina nya, fina, röda byxor. Rätt vågade för min smak men jag älskar dem! De kommer från H&M och finns även i svart såg jag.

Kvällen avslutade med en spelkväll en våning ovanför mig hos Frida och Louise. Gud vad skönt att vakna upp en söndag morgon och vara pigg och glad. Det händer inte alltför ofta, tyvärr.

Likes

Comments

Måndag och ny vecka.

Enligt rubriken låter det som om denna dag endast har bestått av dåliga saker. Inte riktigt, men det känns som om jag haft alla odds emot mig den senaste tiden. Ett försvunnet pass, en extra och onödig flygtur till Helsingfors från Budapest och därifrån till Köpenhamn, betalda bussresor jag inte använt och en ny passansökan senare kan jag säga att kontot lider och jag känner mig fullständigt misslyckad. Har verkligen inte haft turen på min sida men så är det ibland. Nu överdriver jag kanske. Det är väl inte så farligt men för ett par veckor sedan kändes livet väldigt grått.

Jag har iallafall ansökt om ett nytt finskt pass i Göteborg för att kunna ansöka om ett visum till USA. Jaa, ni läste rätt. Jag ska spendera Halloween i Los Angeles hos min vän Tessa och även träffa min värdfamilj jag bodde hos för 6 år sedan när jag var där på språkresa. Längtar så!

Eftersom jag missade bussen till Göteborg i fredags kom istället min bästa vän ner och hälsade på. Så himla snällt och gulligt av henne! Vi tog en runda på stan och min lillasyster hängde med. Priset till sötaste vännen och sötaste systern går till mig.

För att göra inlägget lite positivare kan jag säga att jag visst har jätte roligt i Helsingborg med studentlivet och allt annat som händer. Jag trivs bra och är tacksam för alla fina vänner jag har här. Snart ska jag springa iväg till gymmet för ett svettigt träningspass.

Hoppas alla har fått en bra start på veckan!

Likes

Comments

Instagram@linda_finell