OKTOBERFEST

Man har mycket att skriva om nu när man haft bloggpaus sen januari! Skoj va? mycket läsning för er!

Så i slutat på september så åkte jag, Emma, min trogna resevän Oliva och kompisKajsa till München för den årliga oktoberfest!!! Är en sån där sak man bara måste göra innan man dör, eller hur? Vi kan dra några random fakta om festivalen innan jag går vidare.

Festivalen är uppbyggt på ett 31 hektar stort område, och de ca 6 miljoner besökare som kommer varje år dricke gemensamt 7miljoner liter öl, äter ca 400 000 grillade kycklingar, och 38 TON med mandlar och nötter!! Festivalområdet har som likt andra festivaler öltält. Vi tänker att det ska vara likt stårket, med små och många tält. MEN där fick vi tji. Ett tält rymde ca 10.000+ personer!! Tänk er då att hela Härjedalens befolkning, skulle samlas i ett tält. Så stort är det. Och trångt, därav pluset. De tryckte in mer människor än vad som lokalen var ämnad för. Säkerheten ska inte alls vara den bästa, Men ojojoj vilken gemenskap och uppevelse det är!

VÅR OKTOBERFEST

Åkte ner till Oslo natten mot torsdag och flög tidigt till först finland, och helsingfort sen vidare till Mûnchen. Kom fram till campet, vid 19. Vi hade alltså hyrt ett tält, ett glampingtält på ett område som de slår upp inför oktoberfestivalen. ett tält för fem personer, så plats fanns det och den trånga och jobbig tältkänslan ni vet, den var icke existerande. Torsdagskvällen gick vi på klubb inne i staden, blev en sen kväll och vi var hemma vi sex-sju på morgonen. Men sova var inte aktuellt såklart, för oktoberfest är nämligen en dagsfestival! öppnar upp vid ca 10. och stänger vid tolv på kvällen. Frukost och sen åkte vi in till stan och slogs för första gången av häppnad över hur stort det var. Som sagt, vi tänkte stråket. haha.. Efter många om och men kom vi in i ett öltält, vart satta vid ett bord, på rad, som packade sillar. Beställde in lite mat, och åt de medans våra bordskamrater stod på bordet och härjade som om de inte fanns någon morgondag. Efter en öl, så stod vi också där kan jag lova. Efter någon timma satta vi oss i rörelse och gick för att köpa tyroler-klänningar. Alltså dessa typiska festklänningar som alla har. En kände sig ganska utanför om man inte hade en sån. Dagen fortsatte i samma anda, ölölöl.

Lördagen spenderades i ett annat öltält, som det tog sin lilla tid att komma in i. Tror de tog kanske ca två h, från de att vi ställde oss i kön in, tills att vi ens hittade ett bord. Ett tips för er som är sugna är att vara ute i tid! Jag menar, det är 6 miljoner människor som varje år attendar eventet. Det är så j*vla mycket människor. Och hittar ni inget bord, får ni inte beställa öl. Ni måste alltså sitta ner, för det finns ingen bar utan det är servitörer som kommer med ölen. Kan då även nämna att de jobbar ca 12 000 personer på festivalen. Har ni fattat än hur stort det är? Satt vid bordet i ca 8 h kanske, utan att lämna. Men vad gjorde väl det, Vi hade trevlig killar från Amsterdam med oss och även ett gäng äldre svenska män på jobbresa. Inga sliska svenska män då såklart, utan de var faktiskt supertrevliga. när de stängde och träsmak i rumpan var ett faktum så åkte vi lite karuseller och sen gick vi på tecnoklubb haha. Emma villa så gärna, vilka vänner är väl vi som säger nej? Men de blev inte långvarigt och vi drog vidare i jakt på nya dansgolv.

Hemresa på söndag, och hemma på natten mot måndag. Jobb och bakis i dagar, men de var värt det. Oj så skoj det var!! Alla borde uppleva detta, just sayin. Ni måste dock gilla öl, för annat finns inte PUSS

Gillar

Kommentarer