Hajk in the djungle

Tråkigt nog är ju mina bilder från utflykten ett skämt.. haha. Skulle ha tagit med mig kameran, men lätt att vara efterklok.

vi började dagen med att besöka en butterfly och orkidéfarm. Avverkade den aktiviteten på ca 3 min. Det var väl inte det som låg oss närmst om hjärtat. Fortsatte med tuktuk upp mot högrehöjder och ett elefantshelter där vi skulle rida på elefanter (vilket är bland de värsta jag vet) och bada med dom. Fick lunch, och fick sedan åka bambuflotte ner längs floden. Fortsatte tuktuka oss vidare mot den första turen, upp till ett vattenfall. Till en början så var det alltså bara jag, Olivia och de två britterna. Men vi sammanslöt med australiensarna vid vattenfallet. Badade, och åkte kana på stenarna.
Efter vattenfallet så gick vi vidare uppåt. En vandring, riktigt svettig vandring på ca två h innan vi nåde bungalowen som vi skulle sova i under natten. Drack en öl, som blev till många öl och körde dricklekar sent in på kvällen. Så nu är jag full med nya lekar som jag ska lära ut hemma i Sverige.

Dagen därpå vaknade vi upp allihopa av att vi höll på att frysa ihjäl. Bungalow låter mysigt, det är mysigt men det är INTE varmt. Eller skönt för den delen. Vi var tre som delade på en fem cm tjock dubbelsängsmadrass, med kuddar som tegelstenar och enbart en tunn tovad filt. Men klagar ej, det var en upplevelse i sig. En frukost på balkongen, och sedan gav vi oss av neråt för att kika på ännu ett vattenfall. Men pga en redan var så frusen från natten, var man inte speciellt sugen på att bada nu. Dock var nästa aktivitet riverrafting, dvs gummibåt nedför strömmar och små vattenfall. Gick inte undgå att bli blöt och det var pricken över i:et på hur mycket en får frysa (Tragiskt att jag är i Thailand och fryser som en dåre). Sist men inte minst besökte vi en by med longneckinvånare. Kvinnor med ringar runt halsen, där deras ideal är att den kvinna med längst hals, hon är vackrast. Sjukt, men det är alla ideal.

Det var kort och gott våran tvådagarstur i kronologisk ordning. Den får solklara 10/10.

Gillar

Kommentarer