Söndagen den 3 Januari

Det är Julafton och ett virus härjar runt som nästan fått hela världen i gungning. Ett oberäkneligt, som sprids, slås hej vilt blint mot befolkningen. Det hjälper det inte med rikedomar, utbildning, kontakter eller utseende - det berör alla. Det dödar och gör så att vi inte kan träffas och umgås som vi vill.
Jag vet att så många i år fick fira på ett annorlunda sätt, många ensamma och någon enstaka jag känner samlades som vi gjorde. Vi som träffades har träffats hela tiden med mer eller mindre distans under tiden som viruset härjat, rätt eller fel men vi följde våra hjärtan. Vi bjöd in och jag sammanfattar årets julafton som den bästa, lugnaste och finaste på många år och så glad och tacksam över att vi var få förunnade över att i år i alla fall fira med stor del av våra nära och kära hos oss på Julafton.

En annan dag börjar jag skriva och idag skriver jag;
Några känner inga symptom alls, några blir lindrigt sjuka och några oerhört sjuka medan andra lämnar jordelivet. Övervägande, blir de flesta friska men med mig och många fler tycks viruset älska. Andra jag vet och känner blir friska från Covid, så vad är det för fel på mig? Vad har hänt och händer? Jag har det sköra livet i handen så gnäller inte, läs, ta det inte så utan önskar bara få ett svar om vad som händer med och i min kropp så att jag kan jobba vidare med den.
Jag kämpar på och det går upp och ner såklart. Ja, jag vet. Jag gör framsteg, det går framåt men dagarna däremellan är jag mycket sämre. Det lilla som startar igång kroppen och det genererar till feber och mer av allt möjligt tänkbart. Andningsanfall efter andningsanfall och även om de nu varar kortare i tid då jag vet hur jag ska tänka och försöka göra så är de på riktigt obehagliga. Vad händer med och i min kropp när jag har gått för långt och blir yr och inte får fram ett ord eller pratar/trycker fram ord även om jag att det beror på att syret inte räcker till? Alla dagar är olika, förmiddagen kan vara på ett sätt, eftermiddagen kan vara på ett annat. Det känns som det blir en skam över att vara sjuk, vad är vad och vad är okej att klara av? I dag är det en sådan dag och jag är rädd på riktigt.

Från mig, hoppas att ni alla fick ett Gott Slut på året och nu Gott Nytt !

Jag tar med mig allt in på det nya året och kämpar vidare, och förhoppningsvis blir jag bättre på allt som rör mig!

Gillar

Kommentarer