Fredagen den 6 Juli

Det var några hemmadagar från jobbet häromdagen igen och en tanke slog mig då jag bäddade sängen. Det brukar vara dag två
eller dag tre som jag gör det då de första dagarna alltid är sängläge och jag i stort sett sover ”över” dagarna.
Min tanke var att jag reflekterade hur jag har mina rutiner och hur viktiga de är för mig, för att se framåt och ta emot en ny dag.Beroende på hur stort skovet är men i de flesta fall så varar dem ett par dagar och dem ser i stort sett ut ungefär likadana ut.

Att bädda är stort. Det är den dagen då man börjar känna sig lite bättre, då känslan infunnit sig, det kommer att gå över. Det sägs att psykologiskt ska man bädda sängen varje morgon. Det ger en positiv känsla resten av dagen. Man gör det fint, det känns mer fint, städat och ordnat då den är bäddad. Det sägs att man skapar en känsla av att man har koll på läget och det är precis så jag känner. Jag har koll, jag styr min kropp över att jag inte ska bädda ner mig själv igen efter min frukost kopp-te utan är det så att jag efter den behöver vila så får jag ligga på täcket eller direkt på påslakanet med filt över mig istället.
Jag vet också perioder då jag är ”frisk” och har mycket i huvudet eller då jag sovit de där extra minutrarna på morgonen som egentligen inte finns om man är ofokuserad och bara yrar runt stressigt – det är då man direkt ska bädda sin säng för att få sina och fler saker gjorda mer fokuserat och effektivare.

Nu när jag skriver kommer det till mig att jag tror att jag har skrivit om detta tidigare och mycket riktigt, Jag googlade och hittade ett tidigare inlägg då jag skrev; Denna lilla detaljen men psykologiska effekt som kan styra resten av sin dag. Om jag så bara gick från sängen och ner till soffan så hade jag lämnat efter mig en fint bäddad säng och det är aldrig lika lätt att gå tillbaka och lägga sig i en bäddad, som en obäddad säng. Bara det att ha små genomförbara mål, något som man bestämmer sig för och som man sedan kan ge sig en klapp på axeln för och samtidigt må väldigt bra inombords”

För att fortsätta med rutindagar så dag tre, kanske dag fyra, då kommer "jag finns", "jag gör nytta" känslan. Då man behöver känna att man gör något meningsfullt. Jag kanske ställer in min disk jag fått över dagen i diskmaskin eller lägger i lite tvätt i en tvättmaskin och startar ett program. Det är det där lilla idag, kraften och energin till att plocka ur eller hänga upp en tvätt kommer senare.

Nog om mina dagar och istället varför fötterna på bordet. Igår trampade jag på något vasst i köket men ingen av oss kunde se något under foten, varken utan eller med hemmets olika förstoringsglas men varje gång jag satte ner trampdynan stack det till sådär oerhört obehagligt under foten. Jag trampade runt på hälen, sidan av foten på kvällen samtidigt som det pulserade och gjorde lite ont. Då det inte var något bättre efter natten utan dels vaknat av det och funderingar på om glas vandrar ut av sig självt efter ett tag, om det bryts ner och om det kan bli, till min stora skräck inflammation av det så blev det ett samtal till min fotvårdare och i eftermiddags en snabb akuttid emellan två patienter för att titta på det. Birgitta, min fotvårdare tittade snabbt, såg att det var något där men kunde tyvärr inte skrapa mer runt det än hon gjort då det behövdes gå djupare och på mig gjorde det alldeles för ont. - Skynda dig till vårdcentralen så kanske du har tur att de hinner titta på dig innan helgen, sa hon i ett andetag och jag i nästa sekund var jag ute och Håkan körde snabbt till vårdcentralen för att hinna innan de stängde. Tur ska man ha ibland, inte många där och de kunde titta på, först sköterska och sedan läkare och på bara några minuter hade de fått bort en liten, pytteliten, mikroskopisk glittrande bit och jag kunde igen sätta ner foten. Inte riktigt den fredagseftermiddagen jag, vi tänkt oss men statistiken för att ha botat en patient höjdes idag av duktiga och trevliga människor och sen med lite god mat, dusch och nu fötterna på bordet så känns det oerhört bra igen.

Ha nu en riktigt skön helg och tänk som jag,
värmen kommer tillbaka på onsdag, då jobbar jag sista dagen innan min semester!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229