Detta kort tar fram många jobbiga minnen som jag gick igenom efter denna operation. 

Som huvudvärk, illamående, kräkningar, aptitlöshet, trötthet, och många flera operationer efter denna. Sammanlagt gick jag igenom 6 st operationer ifrån September 2011 till Mars 2012.

Sedan hamnade jag på Högsbo REHAB för att arbeta upp min styrka igen för att jag låg alltså på sjukhus konstant emellan 19/09 - 28/11. Så efter det hamnade jag där och var där ifrån den 28/11 - 4/1. Och tränade att kunna gå igen. För jag hade stora problem att gå utan rullator.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår var det ingen dans på rosor, hade en sådan fruktanssvärd huvudvärk att jag kunde inte röra mig nästan. Så fort jag skulle röra mig så skrek jag och skrek jag inte så grät jag utav smärta. Försökte på att sätt och vis få huvudvärken att släppa men det gjorde den inte. Ringde var och en som jag visste kunde hjälpa mig med min ögonsten (Lilli) men ingen var hemma. På bilden ovan ligger jag på golvet för jag har inte kommit upp ifrån golvet efter jag skulle försöka ta upp en sak ifrån golvet.

Tillslut kom pappa och tog Lilli och jag valde tillslut när klockan var 17 att ringa efter hjälp, alltså ambulans. Men dom sa att det kunde ta tid, det tog nästan 2 timmar innan bedömningssjuksköterskan kom och han bedömde att jag behövde komma till sjukhus när jag hade ett blodtryck på 160/100 och lite förhöjd temp på 37,8 grader. Men som han sa så hade jag ju hela dagen tagit Ipren som värktablett och dom är ju oxå febernedsättande. Så då blev jag en prio 2. Men jag och han fick fortfarande kanske vänta i alla fall en timma på att ambulansen kom.

Vi kom till sjukhuset och fick jag vänta igen med övervakning, och tillslut fick jag träffa en neurolog en väldigt trevlig, kommer inte ihåg vad han hette. Men med den huvudvärken jag hade så kunde jag vara glad att jag kom ihåg något. Han gjorde lite tester och en test han gjorde var att lyfta bägge benen rakt upp och jag trodde att jag skulle flyga av britsen för så ont fick jag i huvudet. Då tyckte han att jag skulle få morfin och något emot illamåede. Och sedan skulle dom göra en datortomografi röntgen för att kolla shunten.

​Här ligger jag och precis fått morfin och är hög som ett hög hus. Kändes så i alla fall. Skall snart iväg på röntgen, den går galant. Kommer tillbaka till akuten igen och får vänta till läkaren hade kollat bilderna. Han kommer till mig ber mig göra samma saker igen som innan och huvudvärken hade inte släppt och då gav han mig 750 mg Naproxen och sedan fick jag stanna en stund till och när klockan var 04:00 på morgonen kommer han in och väcker mig. Då hade jag somnat och vaknade och smärtan hade försvunnit. Så jag kunde åka hem.

Likes

Comments

Jag tänkte berätta lite om en resa jag gör sedan 2010-03-31 och framåt!!

Denna resan började som en vanlig dag man gick upp och skulle börja förbereda mig för att gå till jobbet senare denna dag. Tänkte skulle sätta mig i soffan och titta lite på tv. Och efter en stund kände jag mig sugen på lite frukost så när jag reste på mig så började hela rummet att snurra och jag satte mig ner igen, men det slutade inte utan jag kände att nej så här får det inte vara utan jag ringde sjukvårdsupplysningen och dom sa att jag skulle åka in och titta på det där.

Och eftersom jag var så yr så sa personen att jag skulle ringa efter ambulans. Ambulansen kom och dom gjorde dom vanliga testerna. Men alla testerna var okej, bara det att jag var så himla yr att jag inte skulle klara mig själv hemma. Så dom bestämde att ta med mig till Sahlgrenska Akuten.

Och där togs jag emot av en neurolog som skickade mig till röntgen och sedan när jag kom tillbaka till röntgen frågade han mig hur jag mådde och jag sa att det var ingen skillnad. Då bestämde han att jag skulle läggas in.

Så dagen efter kom överläkaren på neurologen till mig och berättade för mig att dom hade kollat lite extra på mina röntgenplåtar och kunde se att jag troligtvis hade en missbildning på skallbenet bak i nacken som gjorde att min lillhjärna låg och tryckte på ryggmärgen. Och denna missbildning hette Arnold Chiari Missbildning. Men för att säkerställa denna diagnos behövdes det göra en MR (Magnetröntgen), och den gjordes veckan efter och där såg dom att det var denna missbildning jag har, Denna missbildning är medfödd, så jag har levt med den i hela 34 år som jag var då. Men denna missbildning kan man leva med att några som helst problem med. Låg inne i 2 veckor sammanlagt för dom ville kolla så jag kunde klara mig.

Senare fick jag veta att jag skulle träffa en Neurokirurg som heter Magnus Tisell som skulle prata med mig om operation. Menas att man ta bort en bit av skallbenet bak i nacken för att öppna upp så lillhjärnan får plats. Och jag träffade honom året efter jag fick diagnosen och då bestämdes det att det skulle bli operation. Han kunde inte säga hur jag skulle må efter.

Jag blev opererad de året.


2011-09-20

Likes

Comments

Min Ögonsten Lilli

Detta är min älskling Lilli som fyllde 5 år nu i år. Hon är mitt allt på jorden, hon älskar för den jag är och inget annat. Vi busar och myser från morgon till kväll. Vi kan sitta länge i soffan och bara vara med varandra. 

Likes

Comments