Nu jag och min vapendragare Malin varit i farten igen och fotat. Igår hade jag bokat studion i skolan för att öva lite med allt som finns där och kan ju lugnt säga att jag än så länge är en "naturligt ljus" människa, det är där jag är mest bekväm med att fota men det är en övningssak. Efter att ha försökt köra lite studio så bestämde vi oss för att gå ner till vattnet för att spontan fota lite. Fick iallafall till en bild från studion så det är alltid något.

Efter cirka 250 bilder tagna kände vi att det var nog och eftersom vi som studenter har plånböckerna fulla med pengar så tyckte vi det var en bra ide att köpa mat ute..

Jag tror för övrigt att jag inte berättat att jag innan jul fick en praktikplats på beginningboutique.com.au hos fotografen som jobbar där. Det är en online fashion store, påminner mycket om nelly och jag har lärt mig massor där. Jag är där onsdagar och hjälper till med att redigera bilder, fota produkter och sist fick jag även fota en "casting" av en tjej som de kanske skulle anställa som modell. Förhoppningsvis så är de så nöjda att man kan jobba lite extra där sen annars så är det en bra erfarenhet att sätta på CV:t.

Rubriken fick bli en låttext, och eftersom jag och Malin haft "Life is a flower" på huvudet idag och igår så kändes det som ett självklart val.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Återigen så har tiden sprungit iväg och jag har för mycket att berätta känns det som, som vanligt kommer jag nog glömma hälften. Hur som så kom Linda och besökte mig lagom till nyårsafton, lite kort så spenderades nyårskvällen med vänner och god middag. Liksom jul så blev det dålig "nyårsfeeling", värme och inga raketer som smällde innan tolvslaget som man är van vid hemma men jag hade en väldigt trevlig kväll. Kommande dagarna gick vi runt i Brisbane och jag försökte så gott som möjligt visa Linda runt men i hettan som är nu orkar man inte gå långt innan huvudvärken smyger sig på. (Det ska för övrigt bli 40 grader på fredag, som jag längtar....)

I höstas bokade jag och linda en liten minisemester ner till populära Byron Bay, så mycket gott jag hört om det stället och jag blev inte besviken. Otroligt fint, trevligt folk och för att såklart nämna att jag äntligen stod upp på en surfingbräda och "red en våg" eller vad dom kallar det (dock så lyckades man oftast ställa sig upp efter vågen vad slut och så fick man skjuts framåt av vågen som kom efter efter men tycker det räknas lika mycket haha) Går inte att beskriva hur roligt jag hade och hade lätt kunnat tänka mig att göra detta varje dag men är inte det lättaste när man bor i en stad som Brisbane. En fotograf var med den sista timmen och tog gruppfoto på oss på stranden när vi tog en paus, då sa jag på skoj till honom att jag redan hade massor med bilder på när jag faller av så nu vill jag bara ha ståendes, och det första som händer efter att vi gett oss ut igen var att jag lyckades komma upp så därav tummen upp haha!

Tanken var att vi även skulle ha snorklat vid Julian rocks men vi fick ställa in på grund av att det skulle vara mycket vindar och vi skulle inte kunna se något så det blev jag ju lite besviken på, vi försökte istället boka "kajak med delfiner" men det var fullbokat fram tills det att vi skulle åka hem. Däremot fick vi faktiskt se delfiner när vi var på vandring upp mot fyren och lyckades knäppa lite bilder på när de hoppade i vågorna, tyvärr på väldigt långt avstånd. Att gå upp mot fyren en solig dag blev såklart svettigt men vi fick otroliga vyer och som vanligt så gör det sig inte riktigt rättvisa på bild.

När man bor ca 5 minuter från en strand som vi gjorde så får man ju absolut inte missa solnedgången, jag kan sitta och stirra i evigheter på stränder och solnedgångar kan jag lova! Vi passade såklart på att knäppa massa bilder, dock så gick inte solen ner vid vattnet utan tvärt om mot stranden men det blev sjukt fint ljus ändå.

Samma dag som vi åkte hem valde vi att gå upp till fyren för att få se soluppgången som tydligen skulle vara magisk. Vi satte klockan på 04.00 och skumt nog så var både jag och Linda ganska pigga (fick vi äta upp senare) Tyvärr så var det denna morgon massa moln i vägen så vi fick inte riktigt se den soluppgång vi hade trott men det var ändå väldigt vackert och en upplevelse i sig.


Riktigt härliga dagar fick vi här och för första gången fick jag:

  • Surfa (går inte att säga tillräckligt många gånger)
  • Se delfiner
  • Få se en hel strand (vattnet) bli evakuerad pga av hajvarning
  • Uppleva när en total främling går fram till en och säger "Don't forget the sunscreen tomorrow" och pekar på mitt ansikte (ja jag var lite röd på näsan.... jag hade faktiskt surfat den dagen!)

Veckan som Linda hade kvar sen bestod mest av sol och bad, lite mer upptäcktsfärd av staden och fest. Har var trevligt och roligt att ha Linda på besök och snart dröjer det inte länge innan vi ses igen :)


Likes

Comments

Det var inte igår! (18 oktober närmare sagt, fy va pinsamt.) Men jag har lovat en viss go och saknad brud där hemma att försöka igen så då kör vi. Vad har hänt sen sist då? Jo allt har blivit en vardag här borta i Brissy, staden är inte lika speciell och häftig som den vär när jag precis kom hit men jag trivs :) Just nu har jag lov fram till slutet av februari och jag klarade hela första terminen, den var kanske inget att hänga i granen utan ser mycket mer fram emot nästa termin som kommer ge mycket mer och vara mycket roligare, men fram tills dess så njuter jag av mitt lov och att kunna göra lite vad som helt (som helst inte kostar pengar, student livet ni vet.) Värmen gör sig påmind och det börjar bli svårare och svårare att sova svalt om natten. Varje dag går man runt klibbig och glansig vilket alla ni hemma säkert tänker nu "å va skönt hade gärna bytt), och visst det är skönt när man kan ligga vid havet eller en pool men alla de andra dagarna kan de bli lite påfrestande.

Nu lagom till jul kom min faster Kristina hela vägen från Washington DC och hälsade på mig! Vi har haft jättekul med mycket sol, bad och skratt. Vi hyrde bil i 6 dagar och jag körde (ja ni läste rätt, JAG körde i vänstertrafik) oss delvis ner till gold coast, upp till sunshine coast noosa och Mount Coot-tha. Jag var lagom nervös när vi skulle plocka upp hyrbilen vilket vi skulle göra mitt i stan, inne i smeten och med vänstertrafik här så är allt omvänt, även spakarna vis ratten. Så när jag skulle köra ut bilen ur parkeringshuset och svänga ut mot gatan så går automatiskt min vänster hand ner för att blinka, men självklart sätts då vindrutetorkarna på istället. Detta lyckades jag sen göra många många gånger till och det gav många goa skratt. Annars så blev jag efter två tre dagar så bekväm att jag även körde själv ibland *klapp på axeln*.

Julafton blev inte riktigt som jag tänkt mig utan framåt kvällen när jag, Kristina och Roberth skulle käka go middag och ha det gött började jag må riktigt dåligt och fick gå hem. Natten bestod av (utan för mycket detaljer) allt som innebär med illamående, feber frossa och mycket lite sömn. Dagen efter var bättre förutom tröttheten så misstänkte att det var något jag ätit som min mage inte tyckte om, tror faktiskt detta var första gången jag blivit sjuk vid jul och förhoppningsvis sista gången. Idag har jag sagt hej då till Kristina som åker hem imorgon och jag väntar med spänning på personen som saknats i den andra soffan, min vapendragare Malin som kommer hem blek från kalla Sverige imorgon haha. Och dagen efter det så kommer Linda lagom till nyår för att hitta på massa skoj vilket ska bli så himla kul! Vi har bokat en liten fem dagars resa till Byron bay som jag inte har besökt men ser mycket fram emot vad det har att erbjuda!

Kan avsluta med att berätta hur extremt stark solen är här. Jag och säkert alla andra har alltid hört och läst om hur stark solen är här borta men det var nog ganska svårt att tänka sig iallafall. Varje gång som vi har varit vid havet har jag haft 50+ i solskyddsfaktor och likt förbannat så åker jag därifrån bränd. Då kan jag tillägga att vi inte är där från 9 - 17 som på solsemestrar utan kanske max 4 timmar. Liksom idag, jag var redan brun sen innan 3 timmar vid noosa och 50 spf och nu sitter jag här med brända skinkor, axlar, ansikte mm. Så LINDA när du kommer, om du hittar spf 100 ta med dig det!!

Finns egentligen så mycket mer att berätta antagligen men detta är vad jag kommer på. Slänger in lite bilder från när Jag, Malin, Scott och Linda var på Australian Zoo samt några andra.


Brisbane från en väldigt hög höjd. Mount Coot-tha.

Finns det någon som inte förälskar sig i dessa goa varelser. Jag hoppas på att bli en Koala i nästa liv! Att äta 4 timmar om dagen och sova resterande 20 kan jag leva med.

Bara för att ormar är rätt fräcka.

Malin och jag matar kängurur, ganska tråkiga var de ändå.

Behöver inte förklara en gång till.

Tiger ungar, så otroligt söta och har aldrig sett en tiger med egna ögon innan (dock föredrar jag egentligen inte att se de i inhägnad)

Långt att gå samt väldigt varm dag gjorde att vi blev väldigt trötta snabbt.

Likes

Comments

Självklart gör hon det! Men ibland kan man ju undra för till och med instagram bilderna har varit ont om. Det är väldigt mycket skola just nu, Ena uppgiften efter den andra ibland två samtidigt och när man väl lämnat in några så ska de förra kompleteras och så rullar det på. Samtidigt som man fortfarande skall försöka hitta på lite roligt på helgerna.

Innan jag åkte så frågade jag några av mina kompisar och familj om det fanns pollen här (ja vissa kanske tänker att det är en dum fråga men hur tusan ska jag veta hehe) och det kan jag tala om mina vänner att det finns det!! Faktum är att det ska bli deras värsta pollensäsong detta år! Jo man tackar. Jag lämnar en pollen period i Sverige för att möta en i Australien.

Just det för alla er som tjatade om alla insekter och andra äckliga småkryp så har jag faktiskt åkt på mitt första spindelbett. Vaknade en morgon av att jag var öm röd och svullen ovanför min högra armbåge men eftersom jag åkt på massa myggbett då så antog jag att det var något sådant. Samma dag i skolan frågade jag några i klassen om de visste vad det kunde vara och en tjej svarade ganska klart:

"Oh yeah that's a spider bite"

Ja undrade klart om hon skämtade men nej hon var tydligen helt säker på sin sak men det skulle bara kunna vara en liten en (som om det gjorde saken bättre). Och jo visst självklart så hittade man en liten inkräktare i taket precis ovanför kuddarna. Han fick ju inte dela säng med mig igen det kan ni lita på!

Jag har ju inte heller visat bilder från när jag och min bästa (skriver endast det för att jag vet att hon antagligen läser detta ;D ) roomate Malin prövade att fota lite. Tanken var att vi skulle fota vid en skatepark men det var så mycket folk att vi fegade ur.


Likes

Comments

Detta var ni inte beredd på va? Faktum är att jag kände för att lägga upp ett inlägg till, inte för att jag har så mycket att skriva om men nu har vi fotat lite mer så då kan man ju passa på.

På tisdagar har jag en kurs som heter digital imaging och det handlar mycket om bearbetning/redigering vilket jag tycker ör den absolut roligaste kursen (än så länge iallafall). Jag har alltid tyckt om att fixa och trixa i photoshop men aldrig känt att jag blivit tillräckligt bra på det. Så nu kommer jag nog får lära min massor. Denna tisdagen fick vi lära oss lite om hur man kan redigera ett porträtt genom att göra "finare hy" och liknande som brukar vara användbart samt en del om att ändra färg/känsla på en bild (vilket jag gjort på några av de bilder jag lagt upp).

Säg gärna till om ni vill se typ före/efter bilder eller så för jag vet inte hur intressant det är för er :)

Hur som så består resten av veckan av mycket plugg då jag har två assessments som skall in på söndag men även en hel det fotande så nu lär det komma lite mer inlägg när jag har mer att visa upp (förhoppningsvis)

För att ge er en liten brief om bilderna så är de första (ej redigerare) från när jag Roberth och Nathan hade utfört en skoluppgift för Camera & Capture kursen. Vi strosade runt i botanical garden och det finns mycket att beskåda. Ena bilden är på en massa bambuträn inristade med texter och liknande från folk som varit där. Vi stötte även på en hel del ödlor och den lilla filuren på bilder var inte kameraskygg minsann. Till sist prövade vi att ta en liten selfie eftersom jag haft med mitt lilla stativ.

Eftersom jag idag slutade kl 6 så var det så härligt mjukt ljus över stan när vi skulle gå hem så vi knäppte lite bilder även då. På dessa bilder har jag övat med de tekniker vi fick lära oss igår och jag har fastnat lite för en rosa ton i bilderna som ni kanske lägger märke till. Jag tog självklart fler bilder än såhär men dessa blev mina favoriter.

Likes

Comments

Nu är det snart exakt en månad sedan jag åkte och jag börjar komma in i staden riktigt bra nu. 2 veckor av skolan har även hunnit gå förbi och om en vecka ska mina två första assessments lämnas in som jag börjar bli lite smått stressad över. Än så länge finns det ju så mycket andra roliga saker att hitta på än att plugga! De första assessments vi har är dessutom av den tråkigare sorten (research om gamla kända fotografer och analyser av deras bilder). Jag längtar mer till vi får de lite per praktiska uppgifterna.

Sedan förre inlägget har jag hunnit med lite golf, häftig fyrverkeri uppvisning på riverfire festival, trip till IKEA för att köpa en bokhylla till mitt rum samt att jag igår var med och firade Tara, en holländsk tjej jag och Malin träffade på "come and try handball day" hade väldigt roligt och träffade nytt roligt folk. Det är nämligen något jag har märkt stor skillnad med hemma. Här är det inte ovanligt att man bara börjar prata med någon okänd männsika medan hemma tror man att en person är knäpp om den börjar prata med en på t.ex. bussen hahaEftersom jag uppdaterar så himla dåligt så tipsar jag er istället om att följa mig på instagram (länk) för där uppdaterar jag iallafall lite bilder emellanåt.

Jag har klippt ihop en liten video från de dagar vi haft med oss gopro's att filma med. Enjoy!

Likes

Comments

Under all kritik blev rubriken och det är precis de orden min syster använde för att beskriva min brist på blogginlägg och jag är hemskt ledsen (eller egentligen inte för jag har det bra gött här och är bättre på att uppdatera instagram) Jag gillar inte för långa inlägg för de är oftast väldigt tråkiga att läsa och jag vill varken tråka ut er eller mig själv så jag kör en ganska snabb genomgång av vad som hänt.

Fram tills i måndags har det kännts som semester och vi har passat på att utforska staden och omgivningen sen så har vi även åkt ut till kusten för att sola, bada och surfa (Kanske kommer upp en video från det sen)

Men så till det viktigaste. I måndags hade vi första riktiga dagen i skolan och vilken skillnad det är mellan svenska universitet och det Australiska, på många olika sätt. Jag vet inte hur man ska få med allt så smidigt som möjligt men eftersom jag uppenbarligen gillar "punktsystem" så känns det ganska självklart.

- Det där med att få mjukstart in i skolan som jag upplevt vi har i Sverige verkar inte existera här. Vi kastades rakt in i våra uppgifter som både stora och ganska så komplicerade. Det är med andra ord ett väldigt högt studietempo här!

- Lärarna är SÅ bra! På bara några klasser har de varit så hjälpsamma och visar att de verkligen vill att man ska lyckas! Ibland kändes det inte så när jag studerade till förskollärare i Sverige.

- Eftersom utbildningarna inte ör gratis här utan faktiskt kostar en hel del så är kvaliteten mycket bra! Från kunniga lärare till miljön och ja allt runt omkring.

- Schemsystemet är helt annorlunda med, jag studerar kväll 3 dagar i veckan.


                             Måndag: Light & Lightning 15.00 - 18.00 / Media & Documentary 18.30 - 21.30                                  

Tisdag: Camera & Capture 15.00 - 18.00 / Digital Imaging 18.30 - 21.30 

Onsdag: Visual Communication 15.00 - 18.00

Man blir ganska så trött mot slutet av sista lektionen på måndagen och tisdagen men jag klagar inte, det är ganska skönt att ha morgonen och dagen fri till att hitta på saker!

Om det förresten är något speciellt ni vill veta eller läsa om så kommentera, för jag har helt ärligt ingen koll på vad jag ska skriva!


Sista bilden är tagen av NRJPHOTO på mig om Malin utmattade efter att ha försökt stå på brädan!

Likes

Comments

Nu var det några dagar sedan jag skrev men som jag visste innan så lär det inte bli någon stor bloggare av mig utan jag slänger in ett inlägg då och då när jag hinner och känner för det. Det finns ju dessutom inte så mycket tid till att skriva då vi på dagarna är ute och upptäcker hela tiden i princip.

I två dagar nu har jag hängt med Patrik och Roberth i deras sökande efter en lägenhet här i Brissy, första dagen hade vi Malin med oss som guide men idag har vi fått stå på helt egna ben. Långa promenadsträckor har det  blivit så idag känns det i både ben och fötter. Tror tyvärr att mina kära converse inte riktigt håller måttet längre (och jag kan nu se framför mig vad mamma kommer tänka när hon läser detta ;D) 

Igår var vi även och tittade på skolan, för första gången sen kanske första klass är jag super exalterad att börja plugga, än så länge känns det mer som semester) För övrigt så har vi fått känna på lite Brissy regn men det är inte alls så fruktansvärt som hemma, vi slipper iallafall frysa knäna av oss! 

Tiden går läskigt fort här och snart har det gått en hel vecka från det att jag åkte! Men nu kommer några punkter till som jag lärt mig eller tänkt på:

-​ Jag har ett så dåligt loksalsinne att det är pinsamt, efter några dagar är jag fortfarande smått vilsen i stan och har noll koll på åt vilket håll saker och ting ligger. Men jag jobbar på det!

​- ​Första dagen i stan såg jag en stor fågel med LÅNG svart näbb gåendes runt bland folk mitt i stan. Impad av denna nya varelse var jag fram till Malin berättade att det är typ Brisbanes motsvarighet till våra duvor. Inte så impad längre.

​Det finns Pokestops ÖVERALLT här! En guldgruva för alla er pokemontränare!

Nedan slänger jag in lite fler bilder än jag tidigare bjudit på och de har jag lånat från Roberth (NRJfoto) eftersom jag inte hade med mig min kamera idag. 

See ya

Likes

Comments

Då har första kvällen i Brisbane kommit och jag befinner mig nu i lägenheten hos min nya roommate Malin.  

När vi landade var jag väldigt trött och bara längtade till en säng att sova i men först skulle man ta sig förbi alla kontroller och ja mina vänner de är precis lika läskiga som de verkar vara på tv! När man lugnt kommit förbi första passkontrollen och tror att läget är lugnt för att hämta väskan nej då blir man stoppad helt random av en vakt som vill ställa ytterligare massa frågor. Men jag spelade cool så det gick som smort.

Till min STORA lycka så hade faktiskt min väska kommit med, däremot hade min söta adresslapp jag köpt till kommit bort så det var ju ett meningslöst köp. Men min väska kom!!!

Det dröjde inte länge förrän jag hamnade i den första pinsamma situationen, väl klar med alla kontroller skulle jag lokalisera en taxi för att ta mig till mitt motell jag skulle sova på första natten. Chauffören lastar iallafall snällt in mina väskor och jag går mot höger sida av bilen (ni kan ju säkert gissa vart detta leder) samtidigt som honom och när han öppnar dörren så tänker jag "å vilken gentleman som öppnar dörren för mig" Ja, snopen står jag när han plötsligt hoppar in själv och så slår det mig, satan vänstertrafik! Generad går jag över till andra sidan och ursäktar mig. Han var inte så värst pratsam resten av vägen heller så det gjorde inte saken bättre haha!

Resten snabbspolar jag genom...

Taxi till motellrummet - sova - kontakta min roomie - taxi till lägenheten.

Kändes jättebra från början och vi hade massor att prata om. Det blev en lång dag på stan för lite rundtur och handla nödvändiga saker för mig/oss! Till sist beger vi oss för att handla mat och när vi ska packa ner matvarorna så visar det sig att där finns det endast ytterst små plastpåsar ( hälften så tunna och hälften så små än de vi har hemma) så vi fick ihop ca 8 tunga plastpåsar. Helt omöjligt att bära hem så överväger vi hur vi ska göra och kommer fram till att vi kör med hela kundvagnen så den står nu så fint i vårt vardagsrum och väntar på att få bli levererad hem igen.

Saker jag lärt mig idag:

​Jag måste i princip lära mig ett helt nytt språk som kallas "Slang" Malin har redan gått igenom några ord och nu när jag tänker febrilt kan jag inte minnas ett enda. 

​X​ Man får inte säga ordet OJ ​för det anses stötande ( det är typ som ett ord för att få någons uppmärksamhet på ett otrevligt sätt, liksom våra ÖH eller EY) och detta blir ett stort problem för oss svenskar eftersom det används ganska flitigt.

​Tydligen är det inte ormarna och spindlarna här man behöver vara oroliga för utan fåglar,​ eller snarare en fågel som heter Mag Pie. ​Den attackerar tydligen folk som går på gatan. Bara sådär. 


Nu första sömnen i min säng i mina nya sängkläder! 


Likes

Comments

Jag vet egentligen inte hur roliga såna här "flyginlägg" är men jag har inget bättre för mig så det är vad ni får.

Klockan är 07.59 (02.00 er tid) och jag sitter nu på Hong Kong's flygplats (Obviously, med tanke på rubriken) Den längsta flygningen på 11 timmar är nu över! Efter cirka 5 timmar in i flygningen så hade jag helt klart för mig att det inte kunde vara så långt kvar. Sen kollade jag klockan och insåg att vi inte ens åkt hälften... Den känslan! Men jag lyckades döda 3 timmar med sömn, det är ju alltid något!

11.35 (min tid) går sista flyget mot Brisbane och jag försöker övertala mig själv att 9 timmar inte alls kommer kännas så långt som 11 timmar... Jag känner fortfarande av i stjärten från att ha suttit så länge så egentligen bör jag väl röra på mig nu tills det är dags att åka igen. Men problemet är att jag än inte vet vart jag ska så jag vill inte "råka" gå långt åt helt fel håll. Det skulle ju bli väldigt jobbigt att behöva gå hela vägen tillbaka igen hehe.

Okej jag ska avsluta här men slänger in en liten "saker jag har tänkt på lista":

- Min mamma sa att man landar mitt i stan i Hong Kong men det gör man inte alls. En sekund trodde jag på riktigt att vi skulle landa i vattnet, för landningsbanan låg bokstavligt talat PRECIS bredvid havet.

- Tog en kaffe här nyss och insåg ganska så snabbt att saknaden efter Gevalia kommer bli stor. Så länge inte Australien kan leverera något stort då. Det håller vi tummarna för!

- Väldigt många asiater går runt med munskydd?

-Otroligt fin utsikt från flygplatsen! Själv är man ju van vid Landvetters gråa vyer så här blev det helt plötsligt nästan magiskt! (Ni fick en kass bild, men där ser man lite av bergen i bakgrunden)

Nästa inlägg blir antagligen när jag kommit fram! YAY!


Likes

Comments