Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

16 år och börjar om 3 veckor gymnasiet. Man vill passa in, man vill inte sticka ut och att vara annorlunda eller tycka något annat är det värsta tänkbara för vissa men inte för mig för jag vill bara vara mig själv...

Det är enkelt att bara följa strömmen, inte sticka ut, ha samma stil som de i klassen och knappt märkas men jag vill tvärt om för tanken på att jag är som någon annan gör att jag vill spy.

Jag är precis som alla andra men i mitt huvud är jag speciell och nu låter det som om att mitt huvud är i rymden och håller sig men jag lovar jag är på jorden, för det mesta.

Det har alltid varit så att jag inte vill ha samma kläder, åsikter eller vara som någon annan, för jag vill bara vara mig själv.
Jag kräks på människor som alltid måste vara med någon annan, tycka samma sak och vara sin bästa vän och även jag förstår att finns folk som vill vara lika eller om man är osäker nu säger jag inte att bara för att man är som sina vänner är man osäker men jag skulle säga av egen erfarenhet att sådant är fallet.

Det värsta jag vet är när folk bestämmer åt mig såklart är det undantag på lärare etc men om en vän till mig skulle säga "kom nu går vi" skulle jag antagligen ifrågasätta och försöka leda själv.

På gymnasiet hoppas jag att jag sticker ut, har andra åsikter än klassen, har kläder som ingen annan har men man får inte alltid som man vill men jag gör allt för att sticka ut och vara bara mig själv.
Jag vill vara hon som är högljud men som kan bli tyst när läraren säger åt mig, hon som gärna pratar, hon som får sitt kompisgäng att skratta.

För det bästa jag vet är när folk säger att jag är speciell för då vet jag att jag är precis mig själv och ingen annan.

Ses!

Likes

Comments

Klockan 00.00 Jag vet nåt som inte du vet av Linnea Henriksson spelas på en låg volym. Klockan slår midnatt, jag sätter på musiken och spelar in en video för precis då klockan 00.00 den 18 Juli fyller jag år.

Förmiddagen har bestått av "vaknar av sång" även fast jag vaknade halv 5, spicy hot, paket och fina gratulationer för "när man grattar då grattar man och då grattar man rejält" som en vän till mig säger.

Födelsedagar är den bästa tiden på hela året, de är dagen då ens närmaste vänner skriver långa meddelanden och folk som man aldrig pratar med skriver grattis.

Iallafall jag hade en jättebra födelsedag även fast jag nu glömde publicerat på just min födelsedag


Lina

Likes

Comments

Hej!

Sommaren forsätter och man måste få säga att Sveriges väder håller sig iallafall här i Norrköping på min tomt. Jag satt ute och skulle skriva tills jag efter fem minuter insåg att jag inte ens kunde se skärmen så dagen får fortsätta inomhus men det är inte detta inlägg ska handla om för igår fick jag något jag skulle säga var en uppenbarelse, jag upptäckte precis P1 sommarprat.

När man använder ordet P1 och sommarprat i samma mening kan det låta lame men hela dagen har jag tillbringat mig åt att ta 50 minuter av mitt liv och lyssna på dessa viktiga personer som berättar historier om sig själva så jag tänkte då berätta om några sommarprat men även andra viktiga poddar som har gjort mig något mer allmänbildad...

1. Hans Rosling, Vinter i P1 2015
Hans Rosling är ett namn jag och de flesta troligtvis har snubblat över i skolan, vetat att han gjorde den hemsidan med bubblorna men man vet inte så mycket, tills man lyssnar på hans vinterprat.
Han är en av de få personer kanske den ändå som ger mig och många andra hopp om framtiden, min framtid. För efter alla nyheter om utsläppen,Donald Trump blir president, krig i Syrien och spädbarnsdödlighet så lyfter Sveriges största optimist Hans Rosling framgångarna för världen. Han berättar om hur han med hjälp av tusentals människor utrotade ebola,om Negerias lyckade presidentval och hur han och Loreen samarbetar i hopp om en bättre framtid för flickor i Afghanistan.

2. William Spetz,Sommar i P1 2017
För er som har sett Williams teaterföreställning "mormor jag vet att du är i himmelen men har du tid en timme?" kommer älska hans prat. Han använder sig i avsnittet av karaktärer,humor men även sorgsna minnen för att lyfta fram sin bortgångna mormor. I sitt sommarprat så berättar han om sina minnen från sin mormor Ulla från han var liten tills nu.

3. Silvana Imam,Sommar i P1 2016
Silvana Imam är rappare som med sina starka åsikter vågar prata om det som är fel i dagens samhälle. Jag visste inte så mycket om henne mer än att hennes musik är bra. Men efter hennes sommarprat där hon berättar om hela sin uppväxt och pratar om hon i ung ålder fick smaka på rasism. Hennes sommarprat var starkt och hon är så mycket mer än bara en rappare.

4. Seinabo Sey,Sommar i P1 2015
Seinabo Sey är en artist som jag aldrig riktigt har lyssnat på eller veta någonting om. Hon berättar om rasism i vardagen, hennes uppväxt, fördomsfulla skivbolag och kroppskomplex hon lever med som blev utpekade av skivbolagen. Hennes sommarprat blev en tankeställare.

5. Spice epidemin, P3 Dokumentär
Som det står i titeln handlar denna dokumentären om spice epidemin och för er som inte vet vad spice är så är det en tung drog som drog med sig dödsfall bland unga och varför jag överhuvudtaget klickade mig in på detta avsnittet var för jag minns så tydligt om hur en dag på högstadiet meddelade lärarna om hur drogen spice hade spridit säg på skolan och då gick jag bara i högstadiet, 13/14 år och min skolgång omringades av poliser i korridorerna, snacket om vem det kunde vara och föreläsningar om konsekvenserna på drogen. Denna dokumentären blandar in fakta med intervjuare av användare av spice och det som jag då inte reflekterade över men nu är att denna drogen som man kunde dö av kunde du hur enkelt som helst beställa med ett knapp tryck på datorn. Att jag 14 år gick i en skola där en drog härjade bland ungdomar i min ålder.

6. Syster Karin, Sommar i P1 2015
Kanske en oväntad person att lyssna på i en timme men där satt jag i solen och lyssnade på en nunna prata om hennes liv och varför hon valde att bo i kloster. Karin berättade om hur hon ville bli musiker, alltid varit tjejen som umgicks med pojkarna på gården,blivit kristen och sedan flyttat in till Arvika kloster med tre andra med systrar. Hon berättar hur de bor med flyktingar, med de som inte har ett hem. Hennes prat bestod inget av Gud,Kristus eller tro överhuvudtaget utan endast av berättelser hur de hjälper barn och vuxna som inte har något. Ett otippat avsnitt men värt att lyssna på. Det bästa hon sa i hennes sommarprat var som tagen ur en Astrid Lindgren saga, "Men hon är ju flicka" "Ja men bara på utsidan"

Så detta var alltså 6 olika poddar/poddavsnitt som jag tycker är viktiga och jag skulle kunna hålla på i all evighet att rada upp viktiga personer men det får räcka med 6 för tillfället.

Nu ska jag återhämta mig från min förkylning och avnjuta Clara Henrys sommarprat.

Hoppas ni får en fortsatt bra vecka!

Bye...

Likes

Comments

Hej!

O herre vad länge sen jag skrev, tror det sista inlägget är ifrån 14 februari om jag minns rätt men nu under lov tider brukar tidsuppfattningen svika mig eftersom alla dagar nu för tillfället är lördagar i mitt huvud.

Men som ni kan se på bilderna är jag en stolt innehavare av Apples Airpodds.

Det har varit ett stort i-landsproblem för mig att inte kunna ladda mobilen samtidigt som jag har hörlurar på mig då på iPhone 7+ finns inget hörlursuttag utan man sätter in hörlurarna i laddningsuttaget.
Men nu har jag uppgraderat mig med trådlösa hörlurar som fixar det "problemet".

Jag tycker själv att de är helt fantastiska! De sitter i öronen hur bra som helst och jag har även den örontypen som har problem att hitta hörlurar som sitter kvar i öronen utan att åka ur.

Iallafall så är det en hög uppskattning på dessa hörlurar.

1. De sitter som sagt i och känns knappt.

2. Batteriet håller länge i själva hörlurarna och även i asken de kommer i.

3. Du kan bara använda en i taget om man vill eller dela med någon annan och jag testa, man kan vara i 2 olika hus och det fungerar fortfarande.

4. Inga sladdar behöver jag ens säga något mer.

5. Snygga och framförallt diskreta och har du håret över syns dem inte.

Hoppas ni får ett bra lov/semester/jobbvecka!!

Bye

Likes

Comments

14 Februari eller Alla hjärtans dag eller Valentines day, ja dagen med många namn. För alla par med en bedorande pojkvän/flickvän är denna dagen underbar men för resten av oss hallå?! Varje år denna dagen spyr jag lite i munnen av alla par som inte förstår vad personligt utrymme betyder. För på riktigt håll händerna i styr.

Man sitter där hemma med diverse snacks och ifrågarsätter livet varför inte jag fick mysa med en kille denna tisdagen men då finns en film till undsättning medans bästa vännen gör diverse lite för privata grejer med sin partner.

Så ja denna dagen går att diskutera Jag klaga? Aldrig....

Men om det finns en heting där ute hör av er eller nej gör inte det

Nu ska jag se på en sorglig film och tycka synd om mig.

Ses! Puss

Likes

Comments

Ännu en riktig hygge kväll med härliga människor. Vi pratade, lyssnade på musik och sen var vi ute och gick så inget sådant speciellt....

Ses!

Likes

Comments

Likes

Comments

När man är ung så blir det lätt att man kan bli lite bortskämd och det är inget fel med det men det finns såklart gränser.

Jag anser mig bara liiite bortskämd, liksom vad gör det om jag inte "orkar" gå hem från skolan och mamma är på väg hem? Däremot har jag vänner som anser att jag är extremt bortskämd men kom igen alla är vi bortskämda.

Jag tycker att det är bra att vara det ibland för bara för att man får något ibland eller skjuts hem så betyder det inte att jag inte kan ta hand om mig själv.

Liksom vad gör det att kontot får en liten knuff ibland? Det skadar väll ingen, eller? Varför ett sådant skäms skynke över det? Varför kan man inte få njuta va att inte behöva gå hem någon gång ibland utan att någon ska påpeka att man är bortskämd och lat...

Så här är saker som man kan tycka är lathet:

1. Att få skjuts till spårvagnen på morgonen, okej låt mig förklara. Varje morgon åker jag spårvagn till skolan och samma tid åker mamma till jobbet och på vägen är hållplatsen så varför inte åka med då?

2. Att få skjuts hem, kom igen det är skönt att åka bil.

3. Lite stöd på kontot, Inget fel med det ibland så länge jag inte är med i Ung & Bortskämd är det lugnt.

Så nu har jag försökt intala mig själv att det är okej att vara bortskämd och det är det. Så alla ungdomar där ute, ring era föräldrar (om ni inte orkar gå hem) de ställer alltid upp ( efter lite tjat) och det älskar er ( oftast) så var bortskämd.

Ses!


( Varsågod Lisa)

Likes

Comments