Tvillinggraviditeten. Vad de sa om hjärtfelet på tvilling 2

Våran Tvillinggraviditet

Jag är både Arg, Glad och Besviken.
Nu sitter vi i bilen påväg hem ifrån Lund där dem kollat på detta ”hjärtfel” som den lilla bebisen har.

Vi blev skickade från Jönköping till Linköping pga att den lilla bebisen är tillväxthämmande och dem ville kolla hjärtat på båda bebisarna så att man kunde utesluta att något hänt eller att någon av dem är allvarligt sjuka.
När vi väl kommit till Linköping och dem kollat igenom båda så fick vi ett tufft besked. Den lilla killen hade 2 hjärtfel. Ena va så pass ”allvarligt” att dem skulle behöva operera direkt, och det skulle vara medfött, när han skulle komma ut, och det andra kunde försvinna av sig självt.
Skit jobbigt. Både jag och Marcus grävde ner oss och mådde riktigt dålig psykiskt.

Linköping ville då att vi skulle förlösas i Lund och sedan göra denna operationen på bebisen så fort som möjligt. Därför fick vi en tid i Lund så att dem kunde kolla mer specifikt på hjärtfelet.
Och detta fick vi göra idag.

Nu har dem kollat klart hjärtat. 2 specialist läkare tittade. Det gick hyfsat fort och de va klara efter ca 30 minuter.
När de va klara satte dem sig och sa vad dem sätt.
ETT hjärtfel kunde dem se, och det va två små små hål som är jätte vanligt bland små bebisar, och som troligtvis kommer läka av sig självt.
Det hjärtfelet som lillen skulle behövt opereras för hittade dem inte och undrade vad dem sätt. Både dem och vi tyckte det va jätte konstigt. Alltså fanns det inget allvarligt hjärtfel.

VARJE GÅNG vi fått besked i Linköping har vi fått riktigt dåliga nyheter. Dem berättade för oss att vi skulle behöva göra ett ingrepp där man skulle behöva stänga av navelsträngen till den lilla bebisen och där med förlora ett barn, och att det va det bästa alternativet.
Då skickade dem oss till Huddinge, och Huddinge tyckte inte alls det såg farligt ut och bedömde att det va bättre att låta det vara. Sedan kom vi tillbaka till Linköping direkt från Huddinge, var på en av personalen på BB Gravida frågar hur det gick, då sa vi att det inte behövdes göra en operation för det va säkrare för båda att stanna i magen. Och då kläcker hon ur sig ”aha, va synd..”.
Båda hamnade nog i chock av den kommentaren.

Och nu detta med hjärtfelet som inte alls stämde!? OM dem nu MISSTÄNKTE att det fanns ett hjärtfel, då får man välja sina ord tycker jag! Det är otroligt stor skillnad på ”erat barn har ett hjärtfel” och ”vi misstänker att erat barn har ett hjärtfel, men det va lite oklart, så vi vill skicka er till Lund för att säkert kolla detta”.
Detta är något jag inte hade önskat någon. För den här graviditeten har varit en riktigt jäkla berg och dalbana psykiskt. Min sambo sjukskrev sig pga att hade mådde så pass dåligt av detta att han inte klarat av att jobba. Gråtit oss tills sömns mm.
Vill inget hellre än att dem ska komma ut nu...Allt som allt nu då hur läget är.
Den stora bebisen är normal till vikt (1312g) och tillväxt (-1,1%), inga fel på hjärtat! Så skönt💕

Den lilla bebisens vikt (734g) och tillväxt (-44,7%) och ett litet hjärtfel som troligen kommer försvinna av sig självt💕
Självklart är jag glad att vi fick komma hit till Lund och att allt ser såå mycket bättre ut än vad som sagts i Linköping. Är verkligen jätte tacksam!💕 Men vi blir så fruktansvärt arga över deras ordval och av alla de felaktiga påståendena...
Personalen i Lund idag har varit fantastiska och gett massvis med information!💕

V.28+3 idag och det känns så otroligt skönt att ha passerat den veckan, för nu skulle dem klara sig om de vill titta ut💕
*
*
*
Till sist vill vi tacka alla som hör av sig och frågar hur det går och alla lyckönskningarna vi får💕 att så många bryr sig och visar stöttning värmer så gott i hjärtat💕

??XoXo Kompis??

Gillar

Kommentarer

IdaTofsmes
IdaTofsmes,
Linasvenssoon
Linasvenssoon,
ByAlma
ByAlma,
Jennifer,
Jag förstår att ni måste ha blivit häpna.. De kan ju inte säga sådana saker.. Går det inte att anmäla dem??
missjennifer.se
Linasvenssoon
Linasvenssoon,
Det går säkert! Men tyvärr räcker inte orken till efter allt som hänt 😞
nouw.com/linasvenssoon