Underbara väder! Efter en natt med feber och mensvärk skippade jag dagens SI och sov vidare någon timme extra istället. Ska in till skolan och gå på en föreläsning och blodet och immunsystemet som börjar 13.15, men fram tills jag ska åka tänker jag fortsätta ligga ute och plugga. Bara det att de går att ligga i bikini ute nu är ju helt underbart, motivationen till allt (inklusive plugget) ökar verkligen direkt. Ska svara färdigt på lite frågor om sinnet och sen läsa in mig lite inför föreläsningen och verkligen bars njuta av vädret. Det blir nog en bra fredag ändå.

Likes

Comments

Idag var vi upp i skogen en stund på en promenad och tog även med kameran. Han var inte helt med mig på att han skulle stå framför kameran och tyckte ungefär allt annat var roligare, men efter lite mutor fick vi till några kort. Börjar bli dags att ta tag i kameran på riktigt nu och damma av alla grejer, helt extremt hur mycket man tappar av att inte ha rört den på ungefär ett år. Min fina prins förtjänar att förevigas på bild, finast är han.

Likes

Comments

Måndag, klockan är 13.30 och jag har redan varit i skolan, haft examination och kommit hem. Seminariet gick iallafall bra och jag är glad över att jag kom iväg, även om det tog emot i morse. Resten av dagen kommer gå åt till plugg, först ska folkhälsouppgiften in (sista på den kursen) och sen ska jag plugga för omtentan som ligger på fredag. Extremt otaggad på den omtentan då teoretiker och årtal är det tråkigaste som finns, men på något sätt får jag det nog att fastna.

Likes

Comments

Nu var det längesen jag skrev någonting, men livet börjar äntligen få lite rutiner igen. Att börja plugga är det bästa valet jag gjort och jag börjar äntligen känna att det ger någonting. Det tog ett tag att komma in i alla rutiner och hur man ska tänka, så ett tag tog det mer energi än det gav, men nu trivs jag bättre än någonsin. Hade min första tenta i anatomi och fysiologi i fredags och det kändes bra, nästan för bra, vilket oroar mig lite. I efterhand börjar man fundera över allt, men med felmarginal medräknat så borde jag vara godkänd. Om 3 veckor vet jag, men väntan tills dess.. den skulle jag helst slippa.

Hektor tuffar på som vanligt, han har nu flyttat hem till Carin i Broddbo. Han har mer eller mindre vilat från mitten av mars tills i fredags och bara tagit det lugnt och kommit in i allt nytt, men nu ska han igång igen! Idag tänkte jag att longering står på schemat, men vi får se vad han är på för humör när jag kommer dit.

Annars har mig helg varit precis som det brukar, det finns för mycket saker man vill hinna få in på få dagar. Men Hektor har fått några riktigt långa skogspromenader, jag har hunnit träffa kompisar och varit in till skolan och pluggat med min grupp. Idag står folkhälsa på schemat, vi har en gruppuppgift som ska vara inne på onsdag och ett seminarium imorgon bitti att förbereda sig till. Sen ska ska Hektor hinna få sin dagliga dos av kärlek innan jag åker till en kompis och avslutar söndagen där. Jag trivs väldigt bra med mitt liv som det är just nu.

Likes

Comments

December har hittills varit sjuk stressig och det är så himla skönt att månaden snart är slut. Sitter på jobbet nu, har jobbat natt. När jag går av det här passet vid 8 så har jag bara 8 pass kvar här på jobbet innan jag börjar skolan. Blandade känslor, men just nu känner jag mest bara hur jag längtar efter att få börja plugga igen, trots att jag älskar mitt jobb.

Men som sagt, 8 jobb pass kvar och bara 18 dagar tills skolan börjar. Räknar dagarna.
Likes

Comments

Idag har jag hunnit handla, laga mat och fixat klart stallet, ska alldeles strax åka mot jobbet och jobbs ett nattpass. Hektor fick sin andra spruta igår så han tar det bara lugnt nu i några dagar innan vi ska köra igång igen! Idag var det ganska skönt att inte göra något mer än att mysa faktisk, snöade som sjutton och han såg mer eller mindre dränkt ut när jag kom och skulle ta in honom. Ändå är han helt torr och varm längst in mot huden, helt fantastiskt vilken päls han har!

Kom på att jag glömde handla frukt (klarar mig inte utan på nätterna) och med det här skitvädret är det lika bra att börja göra sig iordning för att åka så man kommer fram i tid. Älskar snö, men hatar hur vägarna och hur vissa blir så fort de ser en gnutta snö.

Likes

Comments

Det var så himla mycket igår så hann inte skriva någonting, men gissa om jag är glad?! Kan verkligen inte fatta att jag lyckades komma in och att jag nu i januari äntligen börjar plugga till sjuksköterska. Känns som ett nytt steg i livet och jag har väntat på det här så himla länge, äntligen äntligen! Mer har jag faktiskt inte att skiva just nu, trodde verkligen inte att jag skulle komma in så är minst sagt överlycklig. Jag måste bara säga det, fyfan vad bra jag är.


Likes

Comments

Idag är det den 8 december. Den 8 december är även dagen när jag får svarsbesked från högskolan, kommer jag in eller kommer jag inte in? På något sätt känns det här som någonting som kommer avgöra hela min framtid, men jag måste komma ihåg att jag bara skjuter lite på allt om jag inte kommer in. Det är en väldigt stor grej för mig iallafall och jag ser verkligen fram emot att få börja plugga igen så om jag är nervös just nu? Minst sagt. Jag håller på att explodera av nervositet och om några timmar så vet jag. Läskigt som sjutton och jag jobbar vaken natt så inte kan jag sova för att få tiden att gå fortare heller. Är iallafall ingen risk att jag blir trött i natt för jag sitter som på nålar. Låt bara tiden gå fort nu.

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag på jobbet och käkar lite. Slutar vid 18 och då åker jag direkt ut till Hektor! Eftersom han var såpass mycket piggare igår så tänkte jag att vi ska ta en promenad idag så han får röra på sig lite igen. I går sänkte vi äntligen boxdörren lite så att han kan kolla ut ordentligt, får hoppas han är nöjd med det och att de han funkat som det ska! Kändes himla bra igår iallafall och han var lika nyfiken som vanligt. Hoppas på en lika pigg och glad häst idag med och att den här skiten äntligen är helt över och han börjar bli sitt vanliga jag igen.

Likes

Comments