Dagens inköp på Frölunda torg:

Foundation från Isadora (matt porcelain) oil free! Täcker verkligen alla finnar och rödheter i ansiktet.

Träningsfodral!! Så välbehövligt eftersom jag tränar med musik i öronen hihi och ett målarblock (akvarell) från panduro. Jag älskar att måla så det skall bli kul att dra igång igen.

Ett träningsband (mössa) från indiska, låg på 150 kr.

Likes

Comments

På min Instagram storie kommer julfoton upp! Om det inte läggs upp några bilder på min blogg så uppdaterar jag oftast alltid på Instagram storie. Kolla in på @liinakooch :) I am going wild with the boomerangs haha.

Puss och hej <3
Hoppas ni alla har haft en bra julafton och hittills en bra juldag.

Likes

Comments

I torsdags slutade touch skärmen på min nya iphone 7 att fungera. Det har såklart varit jääättesurt ertersom jag bara haft den i ett halvår + att man vill fota massor av julbilder när julafton, juldagen drar igång osv...men men jag har fått sätta i simkortet i min gamla. Tur! samtidigt skall jag fixa reparation eller en ny mobil med hemförsäkringen. Så vet ni att anledningen till varför jag har varit borta från sociala medier och inte uppdaterat, klart att jag har saknat internet lite.....haha

Eftersom jag använder min gamla mobil så är såklart kameran inte samma kvalitè som på min iphone 7, så jag får se hur jag skall göra med youtube, dvs spela in. Det kanske blir jättebra ändå, jag skall testa. Oavsett kommer jag inom kort fixa mobilen. Kanske jag får en ny! Nästa youtube video kommer jag spela in så fort jag får tid.

Likes

Comments

Bästa julgodiset? Jag bakar aldrig julgodis vid juletider. Jag är helt ärligt inte så intresserad av att stå och baka. Mamma brukar alltid vilja baka något litet MEN om vi väl bakar tillsammans så gör vi gärna kolagodis eller knäck. Brända mandlar är också något jag föredrar men det köper jag i affären. Vilket tycker ni är det bästa julgodiset?

Likes

Comments

Helt ärlig talat köper jag och min familj inga julklappar iår, vi lägger pengarna på en härlig spadag istället. Hur mysigt är inte det? Göra något annorlunda utöver det vanliga, tycker jag är mycket bättre med tanke på julklappshysterin. Varför inte ge bort något symboliskt? En middag? Spa? Eller kanske en liten trip eller resa någonstans?

Men såklart vill man ge bort något materiellt på julafton. Har köpt food farfamcy (kokboken) till mamma. Jättebra julklapp för din mamma/pappa ifall de är intresserade av ett hälsosammare liv (kost). Jag hade nog velat se att alla läste food farmacy’s böcker! Så mycket bra, nyttiga recept och fakta om kosten + allt om tarmfloran. Ni hittar boken
HÄR.

Likes

Comments

”Idag är det ingen vanlig dag för det är min födelsedag”.

Idag fyller jag 21 år! Man får tid att just på sin födelsedag ägna lite extra tid åt sig själv. Det är jättekul att fylla år! Samtidigt brukar jag reflektera över tiden, plötsligt 21 år, men tänk vad länge vi lever. 21 är en väldigt ung ålder. Jag skall njuta av min födelsedaaaaaag, happy birthday to me <33


Jag har lärt mig såå mycket detta året. Det är det bästa med att åldrats, man blir erfarenheter starkare. Jag har lärt mig vikten av att göra det man SJÄLV vill och inte låta andra styra. Tro på dig själv, underskatta aldrig. Puss

Likes

Comments

Sååå vackert det är utomhus. Jag vill bara fota allt jag ser men det är så kallt så vill helst in i värmen så fort jag kan. Bilderna ovanför är från min Instagram storie, @liinakooch <3

Decembers bloggutmaning (dag 17): Konstigaste julklappen du fått?
Svar: jag har varit ganska nöjd med mina julklappar som jag fått under åren. Men det är klart att jag har fått julklappar som jag tyckt varit konstigt. Kanske någon bok med recept, som inte va min grej haha.

Likes

Comments

Gokväll! Har ni hunnit titta på min bakvideo på Youtube? Skrolla vidare till förra inlägget på bloggen och se videon.

Vad har jag gjort idag? Spelat in youtube-videon, gjort några ärenden med pappsis och sedan designat om lite på min blogg. Jag tröttnar väldigt fort på utseendet. Är det för att jag aldrig riktigt blir nöjd? Men! Nu skall jag gosa ner mig i soffan och bara chilla resten av kvällen. Imorgon skall jag träna!

Dag 16 från decembers bloggutmaning får vi inte glömma! Frågan lyder: Är julen en religiös högtid för dig? Svar: nej julen är inte en religiös högtid för mig. Sov så gott inatt, Godnatt <3 

Likes

Comments

Decembers bloggutmaning dag 15. Bilder som representerar december?

Dessa två bilder tycker jag är så fina. Den första bilden är ett kort på gamla Montreal (äldsta stadsdelen i Kanada). Jag får Harry Potter känslor...med lyktan och de äldre byggnaderna. D
Den andra bilden är en random bild på en tunnel men visst är den vacker? Någon gång vill jag ta en sådan bild, om man hinner haha. Det är som en miljö (dal) över tunneln med granar.

Likes

Comments

Decembers utmaning. Ett julklappsrim?

Ute efter ett skönhetsrim? ”Jag menar ej att du den behöver men använd den och det blir skönhet över”.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat på förskolan till 15. Hade ett tidigt pass kl 7-15. Imorgon är tiden 7:30-16. Hur lyder frågan från decembers utmaning? Nummer 13. (Det är Lucia idag!) På förskolan tittade alla barnen på Lucia på tv. De satt spikade framför, fastän vi kollegor var lite skeptiska om det skulle bli uttråkande för dem. Men så var inte fallet!

Hur firar jag lucia?
Helt ärlig talat, så firar jag inte stort. Kanske äter jag en lussebulle, pepparkaka och tittar på lucian på tv.

Likes

Comments

Decembers utmaning dag 11. Bästa julfilmen?

Svar: Polarexpressen! Jag tvekar inte en sekund. Jag minns när tyckte om ”Ensam hemma” mest av alla julfilmer. Polarexpressen är så fint gjord, personerna och miljöerna. Fin handling också. Jag önskade att jag trodde på tomten. Tänk vad mysigt det hade varit. En person som bryr sig så mycket om barn och som flyger förbi med sina renar på natten.

Likes

Comments

Utmaning 10. Finaste julpyntet?

Definitivt julgranen här hemma. Mamma och pappa ligger bakom mästerverket och cred till dem. Så fint
!

Likes

Comments

Jag kom ihåg att jag blev väldigt nöjd med denna bilden jag tog i mars 2017. Fortfarande gillar jag den, tagen med kamera timer. Visst är den fin?!

Jag var tvungen att fånga ögonblicket på bild när det började att ”snöa”. Inlägget hittar du HÄR.

Likes

Comments

Slut på idéer? Jag vill från om med idag 8 december tipsa er om flera st. bloggutmaningar till 31 december. Som ni säkert förstår så har 1-7 december redan varit. Men det behöver inte spela någon roll. Häng gärna på du med!

8. Favorit julbak (recept).
9. Det bästa blogginlägg du publicerat 2017.
10. Det bästa julpyntet i mitt hem.
11. Bästa julfilmen
12. Hur mitt hem är julpyntat
13. Hur jag firar lucia
14. Ett julklappsrim
15. En bild som symboliserar december
16. Är jul en religiös högtid för dig?
17. Den sämsta julklapp jag någonsin fått
18. Den bästa julklapp jag ger bort iår.
19. En julafton jag minns
20. Det bästa julgodiset
21. Vad jag önskar mig av jultomten iår
22. Julaftons outfit
23. Hur jag ska fira julafton
24. Ett måste på julbordet
25. En bild som visar min julafton.
26. Bästa julklappen jag fick iår
27. En sak jag lovar mig själv att göra 2018
28. Vad jag har fyndat på mellandagsrean
29. Det bästa med 2016
30. Hur ska jag fira nyårsafton
31. Nyårslöften

Dag 8: Mitt favorit julbak?

Svar: Jag bakar tyvärr nästan aldrig och när julen kommer så brukar mamma & jag baka något tillsammans. Brukar vara allt från knäck, ischoklad till Rocky road. Men! Jag har hittat denna julen ett recept som jag inte ”än” kan rekommendera men som låter sååå gott! Receptet kallas för ”snöbollar”. Ni hittar receptet här... har ni bakat det någon gång?

Vet ni vad? Nästa video jag skall spela in på youtube, kommer vara en bakningsvideo, då tänkte jag baka just snöbollar. Ni får helt enkelt se en resencion då, lovar såklart att länka till videon när den är publicerad.

Likes

Comments

Har ni några tips på youtubevideos jag kan göra? Som youtuber så gäller det att ha nya idéer, direkt när man kommer på en videoidé så skall man skriva ner det.

Likes

Comments

Personligt , Inredning, övrigt

Finns en app på AppStore som heter ”moments”. Moments syfte är att minska mobilberoende. Den innehåller 7 steg (utmaningar) som du måste genomföra om du vill ändra ditt beteende.

Moments vill att du skall ”våga känna dig uttråkad”. Fråga därför dig själv och var ärlig. Hur länge kan du själv sitta med dina tankar och reflektera innan du tar upp mobilen? Måste du kolla på mobilen när det plingar till? Har du med dig mobilen till toan? Soffan? Sängen när du lägger mig? Du har ett beroende. Det är tillräckligt med fyllda kriterier för att kunna definiera detta som ett mobilberoende. Sitter du med mobilen minst 2,5 så är drabbad.

Jag har inte själv börjat med moments utmaningar men jag tycker att det verkar vara så grymt bra. Jag vill definitivt bli av med mitt beroende! Men hur svårt kommer det att bli? Hur redo är jag att ge upp mobilen?
Jag tycker att mobilen ger upphov till sååå mycket stress i vardagen. Ständigt vara uppkopplad. Mobilen lurar oss (hjärnan snarare) att det är viktigt att kolla ”det” och ”det” på sociala medier men egentligen får det oss att gå på högvarv. Tänk om mobilen är boven till all vår stress? Tänk om det enda vi människor behöver är: att vara utan den? Är det så enkelt? En hypotes som är värd att testas tycker jag!

Har du någon gång varit med om att mobilen laddat ur när du inte varit hemma? Klart du har. Hur kändes det? Vad gjorde du? Observerade du omgivningen mer?

Moments 7 utmaningar:
1. Du behöver inte göra något själv på första steget. Moment räknar ut hur många timmar du spenderar framför mobilskärmen under en dag. 1-5 timmar? 6-10?
2. Första utmaningen! På väg till skolan? Jobbet? Stan? Lägg undan mobilen, helst i väskan. Ta inte upp mobilen för en längre stund. Är du hemma? Lyssna inte på musik, lägg mobilen i ett skåp e.c.t
3. Fotofree dag! Ta inte ett enda foto idag. Anledningen att du skall våga uppleva något utan att fota själva upplevelsen. Fotar du, hinner du inte själv njuta av upplevelsen. ”If your camera captures the moment, your brain doesn’t”.
4. Detta blir en av de tuffaste utmaningarna. Ta bort din mest använda app på mobilen.
5. Sätt en timer på hur länge du skall vara ifrån mobilen och håll dig till det. En tid för att umgås med sig själv, prata med andra och strunta i sociala medier.
6. Observera din omgivning. Nästa gång du är på en offentlig plats, ensam eller med en kompis. Ta inte upp mobilen en enda gång. Observera istället det som händer runt omkring dig. Prata med din kompis. Folk som går ut ur butiker, caféer, fåglar som flyger runt nära dig, alla ”mobilzombies” som glor på sin telefon haha. Låt oss säga, du kommer snart märka att du inte är som ”dem”.
7. Bli uttråkad! Denna utmaningen innehåller 4 steg. Nr 1. Tänk ut ett problem som du har i ditt liv just nu, litet som stort. Strugglar du med en relation? Jobbet? Något annat? Nr 2. Sätt timer på 30 min. Ingen distraktion, ingen musik, ingen mobil, bara dig själv. Nr 3. Sätt på en kastrull med vatten på spisen, titta när det kokar, titta på bubblorna. Eller skriv ex siffrorna ”1,0,1,0” på ett papper till hela pappret fylls. Nr.4 Nu är du uttråkad eller hur? Ta fram penna och papper och sitt och fundera på problemet du valde i nr 1. Skriv ner dina tankar och lösningar.

Jag spenderar i snitt 4-5 timmar på mobilskärmen om dagen. Helt sjukt! 4-5 bortkastade timmar på något som inte ger mig något eller tar mig framåt. JAG måste gå till botten med detta. Vad känner du som läser detta?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon! Sitter i sängen dricker te och äter och mammas hemmagjorda hjärtbröd med ost och sylt. Yummy in my tummy. Nu tittar jag på A christmas Carol.


Idag är det en mys-tisdag. Jag skall titta på massor av filmer + om jag känner för det idag, spela in en video. Blir en julvideo, så mycket kan jag säga. Vad skall ni göra denna tisdag?

Likes

Comments

Vardag

Haft en bra dag? Jag har chillat nästan hela dagen, åkte med bästis en stund för att köpa lite smått och gott. Blev mat på Ikea, gott!

Imorgon börjar en ny vecka. Taggade? Eller inte? Det är helt okej att inte känna för en ny vecka. Vi kan inte känna oss på topp alla dagar. Jag själv känner mig så slö på söndagar så det är alltid jobbigt när måndagen kommer haha.

Likes

Comments

Skönhet

Ni vet att I love att fixa naglarna. Visst är de så passande i december? Köpta på Gekås Ullared!

Likes

Comments

Tips, Fotografi

1. Piczoo. En app som funkar jättebra om du vill skapa kollage till dina bilder eller bara redigera en bild. Finns ljusstyrka, kontrast, textmöjlighet och stickers!
2. TimerCam. Den appen som jag tycker är bäst just nu. Finns ofta ingen möjlighet för mig att bli fotad utan jag får själv fota mina outfit, då är det perfekt med en timer. Du kan sätta den 5-30 sekunder.
3. Fotor. Denna appen använder jag mest när jag vill redigera fint. Vill du ljusa upp bilden ordentligt, få det att se mer proffesionellt taget? Då är denna appen är dig! L5 och C2 är mina favoritfilter.
4. VSCO. Jag har använt vsco cam i flera års tid. Finns många fina filter att använda, om du söker mer brunare Feed.
5. Afterlight. Idaho och orine är mina favvo-filter.

Likes

Comments