Ni som också är singlar; visst känns det en aning ensamt en dag som denna? Alla hjärtans dag. Vilket påhitt. Allt för att få folk att köpa grejer och skit som de ändå inte behöver. Ändå påverkar det oss som inte har någon att skämma bort och bli bortskämd av. Man vill ju vara en del av det som alla andra är en del av och på alla hjärtans dag känns det verkligen som om alla har någon förutom en själv. Fast jag är mycket hellre ensam än att någonsin igen genomlida ännu en sån här dag med någon man känner sig ensam med. Att vara ensam(stående) bokstavligt talat är så mycket bättre än att känna sig ensam trots att man har en partner, eller snarare på grund av just den partnern man har. Som man kan läsa genom raderna har jag haft det så själv. Jag tänker inte smutskasta någon men en av de senaste personerna jag var tillsammans med fick mig att känna mig så jävla otillräcklig och oälskad att jag gick runt och hade ångest nästan konstant. Att vara tillsammans med någon vars känslor man är osäker på tär på själen och trots risk för att låta en aning dramatisk nu så tycker jag man ska vara glad om man kommer undan en sån relation utan att ha utvecklat trust issues.

Nån gång har jag tänkt att jag saknar min gamla, men så frågade en klok vän vad det egentligen var jag saknade med just det exet och då kom jag inte på något. Hur dåligt ens gångna förhållanden än varit så glömmer vi människor gärna det och blir lite för sentimentala istället. Inget fel med det, men det kan va bra att kunna känna skillnaden på om man verkligen saknar exet... Eller om man helt enkelt saknar att ha någon.

Hoppas alla ensamvargar hur som helst proppar i sig choklad, tittar på Bron eller nån annan rimlig serie och helt enkelt tar hand om sig själva idag. Jag tänker på er, vi spelar i samma liga och vi är ju faktiskt ganska bra, trots att vi inte hittat vår bättre hälft än🤓🤪❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Tänk hur rädda vi har varit så många gånger. Unga som gamla. Stereotypiskt fula som snygga. Tjocka som smala. Livrädda har vi sprungit hem på nätterna. Haft håret nersläppt istället för i en tofs eftersom man hört att våldtäktsmän gillar att dra i tofsar. Tagit en tidigare buss. Låtit bli att möta killgängets blickar för att inte reta upp dem. Haft stenkoll på våra drinkar så att ingen ska komma och blanda i nåt. Alltid varit lite orolig när man ska hem själv till killar man inte känner så väl eftersom samhället skriker sig blodiga om att det är vårt eget fel om dessa killar skulle göra något mot vår vilja (det menas att straighta killar har nån slags djurisk instinkt de inte kan stå emot så fort de ser hud. Ett fruktansvärt förminskande sätt att se på män!) Alltid har det varit förgäves. Att vara rädda har aldrig räddat oss från att bli våldtagna. Män har våldtagit oss ändå. För våldtäktsmän finns inte bara i mörka gränder. De finns överallt. Precis överallt. De är våra bröder, kompisar, släktingar, pappor och pojkvänner. De kanske är du.

Jag brukar bli ganska matt när folk säger ”han ser ut som en pedofil” och liknande. Det kvittar hur bra människokännare vissa påstår sig vara: ingen kan se om någon är sexualförbrytare. Jag har förståelse för att de flesta har en bild i huvudet av att en man som våldtar luktar illa, kanske har dåliga tänder, är gammal och ser allmänt gräslig ut. Det är ju så många av dem ser ut på film. Den tanken har ju också byggts upp av fördomen att våldtäktsmän är ett fåtal sorgliga män som sitter och lurar i en skogsdunge mitt i mörka natten. My ass att den fördomen stämmer. Jag skulle snarare vilja säga att det är tvärtom många gånger. De personerna som har gjort att även jag kan skriva under MeToo har i typ 85 % av fallen varit välbärgade vita svenska män som bor eller har familj i fina områden. Män som våldtar finns helt enkelt i alla samhällsklasser och är från alla världens hörn. Problemet stavas toxic masculinity, inget annat.

Allt handlar om att förvränga fokus. Det är patriarkatet favoritvapen. Förvränga fokus och lägga ansvaret på kvinnor istället. Vi kan inte hjälpa om män våldtar oss. Det kan inte förebyggas av att inte bära korta kjolar, inte ha på sig urringade toppar, inte sova naken bredvid en kille, inte vara full eller av att låta bli att följa med främmande män hem. Man ska kunna göra allt det där utan att bli tagen mot sin vilja. Det är inte naken hud eller mängden alkoholsubstans i blodet som är problemet eller boven. Problemet är de som våldtar och ENBART de som våldtar. Det budskapet ska varenda jävel ha inpräntat i skallen innan vi ger oss.

Likes

Comments

Jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig

Jag kan inte skilja på om jag vill skada dig

men du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig


Du ville prata häromdagen och helt plötsligt blev det tyst

jag undrar vad som hände vi som skrattade nyss

Nu tror du säkert att jag hoppas på nåt som aldrig ska bli av

men jag har aldrig lyssnat när du lovat aldrig ställt några krav


Jag kan inte skilja på om jag vill vinna dig

Jag kan inte skilja på om jag vill va med dig

Jag kan inte skilja på om jag vill bli av med dig

Jag kan inte skilja på om jag vill skada dig

men du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig


Likes

Comments

​Jag har ju inte riktigt skrivit någon presentation. Kanske för att mitt syfte med att blogga först och främst är för att skriva av mig. Jag heter i alla fall Lina och bor i Göteborg. Är tjugo år och precis som alla andra undrar jag vad fan jag sysslar med. Just nu jobbar jag i princip heltid som receptionist samtidigt som jag pluggar lite sporadiskt vid sidan av. Jag har en ganska klar plan över vad jag vill göra karriärmässigt, men om det blir så eller något helt annat kommer bli intressant att se. Går under smeknamnen Linguini, Jörgen och Lincoln. Jag har en hamster som heter Dragan och han har i sin tur en tvillingbror som min lillasyster har hand om. Skriker på dem (alltså både hamstrarna och lillasyster) när de biter mig men älskar dem över allt annat. Jag älskar också kläder (kan man göra annat som stolt och jävligt tacksam ägare till en stor klädkammare?) men det hör inte hit. För det här är ingen modeblogg.  Jag kommer inte lägga upp fyrtio inlägg per vecka med bilder på outfits, vänner eller på vad jag ätit, det är inte min grej. Jag ogillar ytlighet och utseendets, därför ska jag försöka så gott jag kan med att inte bidra till det. Mitt största syfte med att blogga är för att få skriva av mig men hittar någon annan hit är ni varmt välkomna. 

Likes

Comments

Likes

Comments

Senast idag morse stod jag i spegeln och synade mig själv. Jag ville ha lite fastare bröst, mycket smalare midja, större rumpa och helst lite mindre lår också. När jag väl var igång ville jag också gärna ha lite bättre rykte, vara lite snällare, lite roligare och lite mer spontan. Jag ville vara någon annan. Jag tänkte tillbaka på tiden då jag vägde 10 kg mindre och sa till mig själv att så ska jag se ut snart igen. Men det är inte hur, du och vi ser ut som är viktigt. Det finns så mycket annat fint vi hade kunnat ägna vår tid åt om vi bara gjorde det valet. För det är faktiskt det som det handlar om. Att göra aktiva val. Ja, normerna skriker och gormar åt dig att du ska se ut och vara si och så, men det behöver inte betyda att du ska lyda. Jag har full förståelse för folk som följer normerna, som till exempel väger 55 kg, har platt mage, stora läppar, blont hår och rakade armhålor. Få saker är ju så jobbiga som att gå emot normen, att aktivt välja att göra något annat. Jag gör inte alltid det heller, och det behöver inte vara fel att göra som normen säger. Felet blir när folk inte har kunskap om varför de väljer att se ut och göra som de gör. Skaffa gärna plastbröst, fillers eller ShapeUp-tights, raka gärna dina armhålor, ben, fitta och allt vad man nu kan raka så länge det är det du vill. Men slå inte ifrån dig att du i grund och botten gör allt det för att det är norm för det är bara löjligt. Gör precis som du vill, men påstå inte att du lägger dig under kniven eller spenderar timmar på att raka hela kroppen av helt fritt val.Likes

Comments