Tips för att lyckas med matlådorna

Här ovan se ni vad jag gjorde till matlåda denna vecka. På översta bilden är det en vegetarisk lasagne (recept) och på nedre bilden är det currykyckling med ris (recept). Jag är en person som älskar att ha färdiga matlådor som jag bara kan värma när jag kommer hem från ett svettigt träningspass eller om jag har mycket att göra och inte vill lägga tid på matlagning varje dag. Här nedan kommer mina bästa tips för att lyckas med matlådorna!

Gör det enkelt

Det är ingen idé att tänka att man ska göra värsta lyxmaten till sina matlådor, bättre att göra det enkelt och nyttigt precis som jag gjorde ovan. Denna lasagne är otroligt lättlagad och god och detsamma gäller kycklingen.

Varma grönsaker

Jag gillar att ha grönsaker i mina matlådor som går att värma utan att de blir äckliga, för hur kul är det att värma sallad, gurka och tomat? Istället väljer jag alltid broccoli och ärtor som är lika gott varmt som kallt. Dessa grönsaker är dessutom väldigt nyttiga.

Räkna kalorier - om du vill

Ibland när jag gör mina matlådor räknar jag ut kalorivärdet på dem men inte alltid, det beror på om jag har tid och om jag är intresserad av att veta som t.ex. om jag gör en ny rätt. Jag brukar räkna ut kalorierna på ett väldigt enkelt sätt genom att lägga in antal gram av alla ingredienser jag använder i appen Lifesum och när matlådorna är klara delar jag bara kalorivärdet på hur många matlådor det blev.

Gör två rätter

Om man gör matlådor för hela veckan kan det vara bra att göra två olika rätter dels för att man inte ska tröttna och dels för att man ska få i sig all näring man behöver. Jag brukar göra en vegetarisk rätt och en icke vegetarisk rätt vilket jag tycker är toppen!

Jag vill avsluta det här inlägget med att säga att jag absolut inte gör matlådor varje vecka, jag gör det när jag känner för det. Och jag vill också säga att man behöver inte bara ha kyckling, ris och broccoli i sina matlådor som många som tränar har, kom ihåg mat ska vara gott!

Gillar

Kommentarer

miichaela
miichaela,
ska verkligen testa currykyckling! Såg hur gott som helst’nouw.com/miichaela
lindholm
lindholm,
Älskar att ha olika typer av matlådor i frysen (och kylen) det blir så mycket enklare med mat då! nouw.com/lindholm
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229