Rygg och biceps, rörlighet och promenad

Två bilder från ett rygg och bicepspass på det fina utegymmet i Marbella. Även idag tränade jag rygg och biceps men på mitt gym här hemma i Sverige och det gick riktigt bra. Här nedan kommer de övningar jag gjorde!

Uppvärmning: 10 min rodd

Chins: Efter uppvärmningen övade jag på chins, har som mål att klara 5 st och just nu har jag tyvärr backat i utvecklingen inom chins då jag inte gjort det på länge. För att bli bra på chins gäller det att träna specifikt på just detta och att göra det ofta. Förut klarade jag 4 st men idag klarade jag bara 3 st. Jag gjorde fem set med så många jag orkade i varje set. 

Latsdrag: Därefter körde jag latsdrag som är min favoritövning för rygg. Här körde jag 5 set med ca 8-12 reps med så tung vikt att jag precis klarade den sista repetitionen (viktigt!!). Latsdrag gör ryggen bredare, dvs övningen gör så musklerna växer ut på sidorna av ryggen.

Sittande rodd i cable cross: Sittande rodd är en övning som jag verkligen gillar! Och även här körde jag 5 set med ca 8-12 reps. Rodd bygger mer muskelmassa utåt, ökar djupet på ryggens muskulatur.

Stående latsdrag med rep: Det här är en jättebra övning eftersom det är något mittemellan ett latsdrag och en rodd. Här körde jag 5 set med 10 repetitioner.

Back flyes i cable cross: Denna övning tränar bl.a. musklerna mellan skulderbladen, trapezius och bakre delen av axlarna. Jag gjorde 5 set med 10 repetitioner.

Bicepscurls med hantlar: Här körde jag 5 set och 8-10 repetitioner.

Bicepscurls cablecross: Även här körde jag 5 set och 8-10 repetitioner.

​Förutom min träning på gymmet så har jag även varit ute och gått en timme idag och tränat rörlighet 30 min här hemma, jag älskar verkligen lediga dagar då jag får tid till all träning jag vill göra! Nu har jag precis ätit världens godaste smoothie till mellanmål (recept kommer) och ska hoppa in i duschen, kram! 

Gillar

Kommentarer

Jaxhusen
Jaxhusen,
själv drömmer man om att klara en enda chins själv en vacker dag... 😂🙄nouw.com/jaxhusen
linajohansson
linajohansson,
Det kommer du klara!!nouw.com/linajohansson
Alma
Alma,
Låter som ett härligt pass😃 vill också kunna göra chins.. Respekt till dem som kan😉 vilken styrka och kroppskontroll!
linajohansson
linajohansson,
Det var det verkligen! 😃nouw.com/linajohansson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229