Recept och näringsvärde på vegetariska biffar

Igår gjorde jag jättegoda vegetariska biffar till middag som jag vill dela med mig av och jag börjar med att dela näringsvärdet. En biff består av 112 kalorier varav 3 g fett, 12,9 g kolhydrater och 5,8 g protein. Hela portionen som ni ser ovan består av 765 kalorier varav 42,8 g fett, 69,5 g kolhydrater och 16 g protein. Anledningen till att portionen fick ett högt kalorivärde är på grund av bearnaisesåsen jag valde att äta till. Bea är inte nyttigt men gott och jag är inte rädd för kalorier eftersom jag försöker bygga muskler. Om man försöker gå ner i vikt skulle jag rekommendera att ta bort såsen då denna portion endast skulle bestå av 450 kalorier utan bearnaisesåsen. Jag åt endast 45 g bea men det lilla motsvarande ändå 315 kalorier, sjukt. Därav kan man verkligen förstå att det är lätt för folk att äta mer kalorier än vad dem behöver. Men nu till receptet på biffarna!

Ingredienser (8 biffar)

2 morötter (ca 150 g)

2 paket kikärtor (460 g)

2 vitlöksklyftor

2 ägg

1 msk majsstärkelse

2 tsk curry

Salt och peppar

Gör så här

Finriv morötterna och vitlöken. Skölj sedan kikärtorna och mixa till en massa. Blanda morötter, vitlök, mixade kikärtor, ägg, majsstärkelse, curry, salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek i medelhög värme i lite olja ca 5 minuter på varje sida tills de fått fin färg.

Servera biffarna med egengjord klyftpotatis, mycket sallad och någon sås. Vill man ha någon lättare sås än bea kan man t.ex. göra en tomatsås eller en sås av lättkvarg och valfria kryddor.

Gillar

Kommentarer

lifeofkile
lifeofkile,
Älskar kikärtsbiffar! Dessa borde gå att göra utam ägg va? Med tex chiaägg eller kikärtsmjöl? Och kalorier ska aldrig vara något att skrämmas över! Hur mycket potatis räknas in i portionen? xxnouw.com/lifeofkile
linajohansson
linajohansson,
Det borde fungera! Ca 190 g potatis 😍😊nouw.com/linajohansson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229