Mördarbenpass med Elin

Idag stod ett mördarbenpass på schemat och till min glädje skulle Elin också träna ben idag så vi kunde träna tillsammans. Blev ett litet annorlunda benpass mot vad jag brukar köra och provade även en ny övning. SÅ KUL!

Första övningen vi gjorde var djupa knäböj i smithmaskinen. Vi satte en step up bräda under som man skulle ner och nudda med rumpan i varje böj. Det jag tycker är bra med att köra knäböj i smithmaskinen är att man kan placera fötterna en bit fram och sen luta sig lite mot stången och på så sätt "sätta" sig mer bakåt. Vi gjorde 5 set, första setet med 20 reps, andra med 15 reps och dem tre sista med 10 reps.

Den andra övningen vi gjorde var höftlyft i smithmaskinen och där körde vi med samma upplägg som i knäböjen, dvs 5 set, första setet med 20 reps, andra med 15 reps och dem tre sista med 10 reps. Den tredje övningen blev benpress och där körde vi 4 set med 10 repetitioner i varje.

Tyvärr glömde jag helt bort att fota dem sista två övningarna, var nog för inne i träningen, men kan beskriva dem för er. Den fjärde övningen blev ett superset med liggande lårcurl på en bänk med en hantel som vikt mellan fötterna följt av sumomarklyft med en kettlebell. Den femte övningen blev också ett superset med sittande benspark i maskin följt av hoppande knäböj. I både övning 4 och 5 körde vi 3 set med 10 reps.

Det blev verkligen ett jättebra benpass och det var längesen jag kände mig så trött i benen efteråt. Var fylld av endorfiner när jag gick hem och livet blev ännu bättre utav att jag drack en kaffe och åt en barbells bar på vägen hem. Hela passet kommer upp med filmer på övningarna på min instagram ikväll, så vill man se dem sista två övningarna ordentligt, kolla där! Heter LinaElsaJohansson på instagram. Kram!

Gillar

Kommentarer

Jsamuel90
Jsamuel90,

Grymt! 🤩 har du slutat med youtube förresten?

linajohansson
linajohansson,

Tack! Jag har tagit en paus med youtube (blev lite för mycket ett tag) men känner jag för att spela in en vlogg någon dag så kommer jag göra det 😊

nouw.com/linajohansson
IP: 82.99.3.229