Mina tankar om BodyFight PT skola

Det har nu gått över en vecka sedan jag kom hem och det är dags för mig att skriva ett sammanfattande inlägg om mina upplevelser och lärdomar från Bodyfight.

Proven bestod av fem delar, 2 teoretiska och 3 praktiska. Det första provet vi hade var anatomi, fysiologi och träningslära och det andra provet var näringslära (väldigt översiktligt eftersom det inte är en utbildning om kost). De tre praktiska proven var säljprov för att klara av att sälja PT timmar, kaliperprov (mätning av fettprocent) för att kunna utvärdera framsteg hos klienter samt ett prov där vi agerade PT åt varandra.

Upplägget tycker jag var väldigt bra, många intressanta och inspirerande föreläsningar som var perfekt för mig som planerar att starta eget. Vi hade tre heldagar med praktik på gymmet samt en dag på stranden (+ när vi tränade tillsammans efter skolan då flera lärare var med) vilket jag tycker var bra och jag lärde mig så mycket, men jag hade önskat mig lite mer praktik. Dock hade jag kunnat haft praktiska lektioner inom träning i ett år utan att tröttnat, alltid hungrig efter att lära mig mer om träning!

Lärarna var helt klart av toppklass! Kan inte tänka mig att någon annan PT skola har så duktiga lärare med så många framgångsrika år inom PT branschen. Dels så var ägaren Richard Nilsson med hela tiden och höll flera föreläsningar samt genomgångar på gymmet. Utöver honom så var Staffen Eklund och Vladan Jovanovic också med hela tiden som var superduktiga och svarade på alla våra frågor om träning, hur dumma och hur många frågor det än var. Jag tycker alltid jag fick bra svar på mina frågor som jag kan lita på, även när jag frågade saker som hade mer med fysio att göra än personlig träning - så lärarna var helt klart kunniga och säkra på sina saker! Andra som var och förläste var bl.a. Hanna Elfast och Vilma Litens.

Det roligaste under hela resan var helt klart de praktiska dagarna samt dagen på stranden när vi fick prova på crossfit samt genomgång av olika konditionsövningar. Men jag tycker också alla inspirerande föreläsningar var så bra och varje dag på bussen som tog oss tillbaka till hotellet var jag så inspirerad och glad!

Människorna jag träffade får jag inte glömma att nämna för det var ett så härligt gäng med träningsintresserade människor men sen att man inte "klickar" med alla är en självklarhet så jag valde att umgås mer med vissa än med andra.

Spanien, Marbella var också så fint och det var en riktig upplevelse att få genomföra denna resan på en så fin plats. Jag tror det är riktigt bra att få komma iväg så här ibland och speciellt när man ska lära sig massor med nya saker som man verkligen vill lära sig till 100%. Under resan kunde jag leva i nuet och släppa allt hemma vilket jag annars har väldigt svårt för och lätt stressar upp mig över småsaker men det gjorde jag inte under hela resan. Jag levde där och då och var hur lugn som helst vilket säkerligen medförde att jag lärde mig allt mycket lättare. Dessutom satt jag och pluggade på stranden flera kvällar och varvade detta med dopp i havet så det var verkligen ingen stress med plugget!

Provade nya träningsformer under hela resan då Bodyfight tyckte det var viktigt att vi skulle ha provat flera träningsformer för att inte nödvändigtvis lära ut dessa men för att kunna svara med personliga erfarenheter om dessa träningsformer när en kund frågade. Vi fick bland annat prova EMS träning, yoga och crossfit.

Är det något mer ni undrar över resan och vill ha svar på, skriv en kommentar så svarar jag på allt!

Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
Åhh så inspirerande du är!! Följ gärna min blogg finis om du känner för det, hade gjort mig superglad!! Kramnouw.com/sarafogelström
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229