Mina dagliga kosttillskott del 1

Hej på er, i det här inlägget kommer jag dela med mig av vilka mina dagliga kosttillskott är och varför jag tar dem. Inlägget är i samarbete med WellAware och alla produkter hittar ni på deras hemsida och med koden Lina25 får ni 25% rabatt på allt. I samband med att hösten kommer och förkylningar blir mer vanligt, tro mig jag är ju förkyld just i skrivande stund, så har WellAware tagit fram en ny serie med kosttillskott med vitaminer m.m. allt för att man ska hålla sig frisk och pigg.

Jag tar en tablett av multivitamin, magnesium, gurkmeja och grönt te morgon och kväll. Jag tycker det är viktigt att prioritera min hälsa och även fast jag äter allsidigt och minst 500 g frukt och grönt per dag så finns det risker att få brist på en del vitaminer och mineraler. Med min rabattkod skulle dessa kosttillskott tillsammans bara kosta ca 480, dvs inte mer än en utekväll, tänk efter är en utekväll viktigare än din hälsa? Vill man bara köpa multivitamin skulle den med min rabattkod bara kosta 96 kronor, dvs inte mer än en fika på stan, är en fika viktigare än din hälsa? Här nedan kan ni läsa om de olika kosttillskotten.

Text från WellAware: WellAware multivitamin tabletter är ett vegetabiliskt multivitamin tillskott som säkerställer ditt dagliga vitaminintag. WellAware multivitamin innehåller vitamin A, samtliga B vitaminer, C vitamin, D vitamin och E vitamin. Vitamin C är viktigt för immunsystemet normala funktion och fungerar även som en antioxidant som hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress. B-vitaminer deltar vid många livsnödvändiga processer i kroppen. B-vitaminerna tiamin, riboflavin, pantotensyra och biotin hjälper alla till att upprätthålla en normal energiomsättning i kroppens celler, vitamin B6 och B12 har i sin tur en viktig roll för kroppens bildning av röda blodkroppar. Vitamin D är en vitamin som ofta uppmärksammas under vinterhalvåret i Sverige då många har svårt att få i sig tillräckligt med vitaminet. D vitamin bidrar till bibehållandet av en normal benstomme, immunsystemets normala funktion, celldelningsprocessen och mycket mer. Precis som C vitamin verkar E vitamin som en antioxidant.

WellAware multivitamin innehåller även mineralerna och spårämnena järn, zink, mangan, jod, koppar, selen, folsyra och krom.

Text från WellAware: Ur ett hälsoperspektiv är grönt te och gurkmeja två kraftfulla antioxidanter som reparerar våra celler, skyddar kroppen mot oxidativ stress, ålderdom och allmän nedbrytning. I grönt te finns det rikligt med polyfenoler. Den typ av polyfenol som det finns mest av i grönt te är katechinerna. En av dessa heter EGCG och den värkar vara extra effektiv mot cancer. I gurkmeja är kurkumin det aktiva ämnet och är anledningen till gurkmejans positiva hälsoeffekter.

Grönt te har också blivit en allt vanligare ingrediens i skönhetsprodukter, främst tack vare dess rika innehåll av antioxidanter. Studier visar att en oral tillförsel av grönt te kan försena åldrandet, skydda huden från UV-strålar och minska akne. Vacker hud på utsidan behöver en hälsosam grund på insidan.

Text från WellAware: Magnesium är en livsviktig mineral som styr många livsnödvändiga processer i kroppen. Magnesium bidrar bland annat till nervsystemets och musklernas normala funktion. Magnesium har även en viktig funktion vid celldelningen och enligt EFSA, Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet bidrar magnesium till minskad trötthet och utmattning. Magnesium behövs också för produktionen av protein, samt för omsättningen av kalcium.

Magnesium bidrar till en normal elektrolytbalans och är en nykelfaktor i den vätskereglering som kyler ned kroppen under träning. Långdinstanslöpare och andra som tränar med hög puls löper större risk för magnesiumbrist då dem svettas ut mineralet. Desto mer man svettas, desto större risk för magnesiumbrist därför är ett tillskott av magnesium populärt i samband med intensiv, långdistansträning.

Det kommer en del två av detta inlägg inom några dagar - håll utkik!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229