Lista

Hur mår du rent fysiskt, idag?

Så bra, jag känner mig stark och stolt över min kropp och vad den klarar av.

Hur mår du rent psykiskt, idag?

Väldigt bra psykiskt också faktiskt. Jag brukar ofta vara väldigt stressad vilket är något jag jobbar med men nu under sommaren har jag släppt väldigt mycket av den stressen.

Vad är hälsa, enligt dig?

Hälsa för mig är när man mår bra men också kan tillåta sig att må dåligt ibland. Hälsa för mig är man rör på sig i vardagen och får till några träningspass per vecka. Hälsa för mig är när man för det mesta äter nyttigt men tillåter sig att äta onyttigt några gånger per vecka utan att göra en stor grej av det.

Vad borde du göra mer/mindre av för att maximera din hälsa?

Jag borde sluta nedvärdera min egna styrka, ibland kommer jag på mig själv med att tänka att en annan person är så mycket starkare än mig men sen glömmer jag att jag är starkare i andra övningar. Jag klarar t.ex. 5 chins vilket inte många tjejer gör - jag måste börja ge mig själv beröm för vad jag faktiskt klarar och har åstadkommit.

Jag måste också vila mer och kunna göra detta utan att få ångest för att jag "inte gör någonting". Det finns en så stor press i att man ska vara framgångsrik och jobba jobba jobba. Men det fungerar inte, man måste vila och återhämta så väl kropp som knopp om man ska orka.

Skulle du hellre vara skadad i musklerna och inte kunna träna på ett helt år, eller vara konstant täpp i näsan i ett helt år?

Täppt i näsan! Skulle jag inte kunna träna på ett helt år skulle jag gå miste om något som gör mig så otroligt lycklig, skulle aldrig frivilligt välja att vara utan träning i ett helt år.

Springa, lyfta vikter eller yoga?

Jag gissar att ni redan vet svaret, haha! Lyfta vikter så klart men det fanns en tid för flera år sedan då jag nog hade svarat springa. Styrketräning (att lyfta vikter) är den träning jag älskar mest men jag gillar verkligen att springa också. Yoga har jag provat på några gånger och hade jag haft tiden att gå på yoga skulle jag göra det men nu väljer jag istället att köra rörlighet och avslappning hemma ca 2-4 gånger i veckan.

Träna på kvällen eller på morgonen?

Det spelar verkligen ingen roll för mig. Jag kan uppleva att jag är starkare på kvällen eftersom kroppen har varit aktiv under dagen men jag kan också känna att det är skönt att träna på morgonen/förmiddagen när gymmet nästan är tomt.

Vilken är din favoritövning på gymmet?

Det här är en väldigt svår fråga men vill nästan svara bänkpress för jag tycker det är så sjukt kul och eftersom jag har utvecklats så mycket där men också knäböj eftersom där finns det mycket att jobba på. Om jag ska säga en favoritövning utan skivstång så är det nog superset av raka marklyft i cablecross och djupa knäböj i cablecross - det bränner! Och sen får jag ju inte glömma latsdrag det är också en favorit, ni hör ju jag har många favoriter haha!

Vilken är din favoritmaträtt som går snabbt att fixa?

Bananpannkakor med kvarg och bär, kan äta det flera gånger i veckan och tycker det är så gott. I mitt recept har man 1 banan, 2 ägg, 0,5 dl grahamsmjöl, 0,5 dl mjölk och 0,5 tsk bakpulver vilket brukar ge ca 6 st medelstora pannkakor. Tar ca 15-20 min att fixa.

Vilket är ditt favoritmärke på träningskläde

Icaniwill och Nike.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229