Jag vill gå upp i vikt

Som rubriken lyder, jag vill gå upp i vikt, inte för att jag väger för lite men för att jag vill bli starkare på gymmet. Jag har varit rädd för att skriva detta inlägg länge eftersom jag inte vill trampa på någons fötter och presentera detta som ett problem när andra har problem med att gå ner i vikt. Om du vet med dig att du blir triggad och mår dåligt över att läsa inlägg om vikt läs inte detta.

2017

2019 - Kanske lite mer muskler och lite starkare än för två år sedan.

Idag väger jag 61-62 kg och mitt mål är att gå upp till 65 kg för att bli starkare, främst i basövningar så som knäböj och marklyft. Jag har svårt för att gå upp i vikt. Jag tycker jag äter som en häst men ändå rör sig siffrorna på vågen sig väldigt långsamt uppåt. Jag är medveten om att jag rör på mig mycket och gör av med väldigt mycket energi när jag tränar 5 gånger i veckan och i genomsnitt går 10 000 steg per dag. Jag måste helt enkelt äta mer, äta mer kalorier. Det är så lätt att gå över på den onyttiga sidan och vräka i sig godis, chips och kakor för att "man kan", jag ska ju ändå gå upp i vikt. Men jag vill inte ta den vägen även om jag gillar att äta sådant ibland. Skulle jag äta för mycket av detta skulle min kropp inte må bra, för onyttiga livsmedel gör inte bara så man går upp vikt (pga deras höga energiinnehåll) de gör också så kroppen mår sämre på insidan.

Som jag skrev så äter jag redan mycket och regelbundet, jag hoppar aldrig över en måltid och jag äter alltid så jag blir mätt. Min kropp är i jämvikt, och kroppen strävar alltid efter att vara i denna jämvikt. Detta gör det svårare att gå upp eller ner i vikt. För att gå upp i vikt ska jag tänka på att försöka äta lite mer även fast jag är mätt och äta mer av nyttiga energitäta livsmedel så som jordnötssmör, nötter, avokado och fet fisk.

Det är spännande hur tiderna kan förändras för några år sedan hade jag inte velat öka i vikt. Det hade fått mig att må dåligt. Nu däremot är jag på min högsta vikt någonsin och vill öka mer i vikt. Jag vill bli stark och det blir man om man har mycket bra bränsle (mat) i kroppen. Mitt motto när det gäller mat är: Jag kan äta allt, men inte alltid, 80% bra mat 20% vad jag vill.


Gillar

Kommentarer

elinekholm
elinekholm,
Så viktigt och bra inlägg! Jag försöker också gå upp i vikt vilket är riktigt svårt, särskilt för mig som löpare. Jag får då ofta kommentarer som "men det är ju bara att äta mer" eller "sluta att springa så kommer det gå lättare". Men det är inte så enkelt att "bara" äta mer eller att "sluta springa". Skulle jag sluta träna så hade jag inte alls mått bra då det är något av det bästa jag vet, och jag försöker att äta så mycket jag bara kan av energitäta livsmedel. Men det är som sagt inte så enkelt tyvärr.. Men så bra att du tog upp detta, stort lycka till <3 nouw.com/elinekholm
SofiaElinor
SofiaElinor,
Jättebra inlägg! Det som kan underlätta är att äta de livsmedel som innehåller mer kalorier utan att du behöver äta mycket mer mat! Behöver inte vara onyttiga livsmedel utan även bland de "nyttiga" produkterna så finns det ju de som innehåller mer/mindre kalorier. Lägga mer krut på att få i dig den kaloririka maten och inte äta lika mycket av det som är kalorisnålt! Kan ju vara jobbigt att behöva trycka i sig orimliga mängder mat! nouw.com/sofiaelinor
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229