Du måste röra på dig

Vill ni veta vad som skrämmer mig? Och som gör mig arg och frustrerad på samma gång? Att människor inte kan acceptera hur viktigt rörelse är eller snarare hur dem kan förneka det. För jag vill tro att alla vid det här laget vet hur otroligt viktigt det är att röra på sig. Det handlar inte om att gå till gymmet tre gånger i veckan, träna en timme, och därefter sitta stilla resterande tid - som många tror är tillräckligt. Nej det gör det verkligen inte. Det handlar om att få in rörelsen i vardagen, att göra det till en vana att cykla/gå istället för att ta bilen, att gå på en kvällspromenad istället för att sitta i soffan och äta chips efter middagen eller vad som helst där du rör på dig.

Rörelse handlar inte om att se ut på något speciellt sätt. Rörelse handlar om att ta hand om kroppen och att må bra. För människokroppen är programmerad till att röra på sig. När vi rör på oss mår vår hjärna bättre, vi får bättre minne och mer inspiration till allt vi gör. Vi mår dessutom mycket bättre för rörelse kan motverka ångest och nedstämdhet. Hur många gånger har du själv inte känt att det hjälper 100 gånger mer att gå på en promenad istället för att sitta i soffan när du är nedstämd eller har ångest? Jag kan med säkerhet säga att du mår bättre efter promenaden än efter att du suttit i soffan och tyckt synd om dig själv.

Som ett bra mätvärde för att se hur mycket rörelse man får in i sin vardag är det bra med någon typ av stegmätare. Jag har ett aktivitetsarmband men mobiltelefonen fungerar minst lika bra om du har den i fickan hela dagen. Många går inte mer än 5000 steg om dagen, knappt det, medans målet för alla är minst 10 000 steg per dag helst mer.

Alla behöver inte älska att styrketräna så som jag gör men alla MÅSTE röra på sig. Det spelar ingen roll om du är smal eller överviktig, om du är gammal eller ung eller vem du än må vara. För att kroppen ska må så bra som den kan och för att du ska få ett friskt och hälsosamt liv måste du röra på dig.

Känner du dig träffad, att du får ångest av det här inlägget och känner att du rör på dig alldeles för lite - gör något åt saken. Bestäm dig för att gå 10 000 steg varje dag denna vecka och känn hur det känns. Gå tillsammans med en vän, lyssna på en podcast/musik, gå till och från jobbet, ta med dig kaffet i en termos och gå ett par kilometer ut i skogen, drick det och njut av naturen och gå därefter hem med ett bra humör. Snälla rör på dig, jag tror att du klarar det <3


Gillar

Kommentarer

Sigg2
Sigg2,
Äntligen någon som säger sanningen. Folk gör de så såå mkt svårare än vad de är. de är ju bara att tänka att kan jag promenera dit jag ska, så varför åka bil/buss då? Folk hsr blivit så förslappade..nouw.com/sigg2
isvarmt
isvarmt,
Så himla bra grej å ta upp verkligen!! nouw.com/isvarmt
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229