Kwaheri Kenya

Det var udda att vakna upp på fredagsmorgonen, skolavslutningsmorgonen och hemresedagens morgon. Alla i korridoren ville duscha innan mentorstiden vi skulle ha klockan 9 och jag sprang sedan runt och letade efter något att ha på mig. På mentorstiden fick vi tillbaka våra brev, de som vi skrev till oss själva en av de första dagarna på SSN. Det var olika reaktioner hos folk när de läste men jag tyckte att det var kul för hade verkligen ingen aningen om vad jag hade skrivit. Klockan 10 rullade studenterna in genom gaten med skolbussen som var pyntad och den landade på gräsplanen. De hade haft champagnefrukost i nationalparken vilket är aningen fräckt enligt mig. De fick sedan springa ut från administrationen och det hölls tal av den svenska administratören i Kenya.

Efter lite grattishälsningar var det dags för en pampig lunch med fullspäckat schema. Maten var supergod och det var bla tal, sång från elever och lärare och dans av lärarna. Allt avslutades såklart med att lill-Erik sjung sin låt summer vacation.

Kramring runt poolen var nästa aktivitet och många elever och lärare föll då några tårar. Själv fattade jag inte då att det faktist var verkligt att vi skulle lämna när alla fortfarande var där.

Jag packade sedan klart, sprang runt och velade och skrev brev till nästa inflyttande i 20c. Det blev middag och sedan ihoppackning. Sa hejdå till mitt rum och gick bort mot busshållplatsen i östregn, fortfarande kändes en hemresa overkligt. Jag var ju inte hemma över jul och har haft detta livet och hemmet i 10 månader nu, i bubblan som är svår att spräcka. Vi var ca 30 st som åkte idag och nästan alla andra åker imorgon. De kom och sa hejdå och det var vid kramen med Malou som det brast för mig och jag insåg att alla inte längre kommer bo 10 sekunder bort. Nora, Elin, Filippa och jag splittrades åt olika håll fast Elin och jag höll ihop några timmar till då hon också skulle hem samtidigt som mig. Bussresan till flygplatsen blev inte riktigt som bussresan till SSN den 13 augusti, lite sorgligare denna gången. Jag hade sammanlagt 8 kg övervikt men mina puppyeyes klarade sig igenom incheckningen utan betalning. Elin och jag satt bredvid varandra på planet mot Amsterdam och nu har jag vinkat av henne och sitter och väntar på flyget till Göteborg som går om en timme och 20 min.

Gillar

Kommentarer