Header

Kaffefläckar och rosa kaktusar.

Fick en spontan idé att göra en halvt-abstract kaktus idag och resultatet ser ni ovan. Jag har börjat experimentera mer och mer med former i mina illustrationer på sista tiden. Främsta anledningen är för att jag verkligen inte tycker om något annat jag skapar just nu.
Tror det är något generellt behov av enkelhet som speglar sig även i det jag skapar. Jag strävar efter att minimera de materiella ting jag äger och även minimera de sociala medier jag väljer att använda mig utav. Enkelhet helt enkel


Coffee and cactus, illustration and coffee stain by me.

Likes

Comments

Lina

Okej insåg att jag glömde blogga igår och där med sket sig #nouw30daychallenge men jag tänker att de faktiskt inte gör så mycket. Prestationsångesten är ju fortfarande brutal och att kunna acceptera att detta inte blev 100% som jag tänkt mig men ändå känns okej är faktiskt en liten minivinst emot hjärnspökena. Det är viktigt att iallafall försöka lära sig att vara snäll emot mig själv och inse att man inte hinner allt. Vår generation (framför allt tjejer) är väldigt dåliga på det. Jag är fullgång med att uppdatera min hemsida, showreel och ungefär 10 andra saker samtidigt så att försöka komma ihåg att blogga blev tydligen för mycket. A ja, jag uppdaterar helt enkelt när jag har relevanta saker att skriva om och att visa, jag hade främst nouw30daychallenge som en personlig utmaning. Jag har inga ambitioner att bara uppdatera för uppdaterandets skull utan vill faktiskt ha en tanke bakom varje ord och bild och de kommer jag fortsätta sträva efter.

Likes

Comments

Lina

När det strålar från mitt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut


Glad alla hjärtansdag

Likes

Comments

Lina, Photography

Hasselblad och tri X 120 mm film.


När jag pluggade fotografi så sa en av mina lärare att mina bilder påminde han om Francesca Woodman, jag blev så glad att jag fällde inte bara en utan flera tårar. Känner ni inte till hennes verk så börja googla direkt. En fantastisk ung fotograf som var verksam under 70 talet men som tragiskt nog tog sitt liv. Hennes verk är mestadels melankoliska självporträtt. Hennes bilder är enligt mig väldigt ärliga och okomplicerade men med väldigt starka känslor mitt i all den enkelheten. Hon är utan tvekan en av mina största förebilder inom fotografi, självklart var hon inspirationen för bilderna ovan.


En helt annan sak är att jag är på jakt efter en självutlösare till en analog kamera ( den pumpliknanade/ sladden saken jag håller i på bilderna) om någon har en som ligger hemma och skräpar så är jag intresserad av den! Hittar verkligen ingen någonstans och det är omöjligt att ta självporträtt med min mellanformatskamera (120 mm ) utan en.


Likes

Comments

Lina

Tänkte dela med mig utav fyra av mina drömmar / mål

Jag har alltid drömt om att kunna livnära mig på mitt eget skapande. Tillvisdel gör jag ju det redan idag då jag gör något jag faktiskt älskar nästan dagligen. Mitt långsiktiga mål med mitt arbete är att landa en art director / Creative director roll inom överskådlig framtid, allt är möjligt om man bara kämpar tillräckligt.

I’m dreaming of being able to live out of my own art , I kind of already do it in one way since I work creatively with something I love. My long time goal tho is to be a CD/AD

Jag vill upptäcka världen, de kanske är allas dröm men inte en mindre viktig dröm för det. Jag vill uppleva kulturer, historia och möta nya människor ( inser att jag låter som en broschyr för charterresor) Australien, Japan, Costa Rica och Tanzania står just nu högst upp på min önskelista.

I want to explore the world just like everyone else.

Enda sedan jag var tonåring har alltid velat skriva en bok, jag har lovat mig själv att faktiskt göra det. Om man får den / eller ens försöker få den utgiven är en annan sak men jag ska skriva ner den och inte bara ha den inom mig.

Ever since I was a teenager I´ve dreamed about writing a book. I made a promise to myself to at least write it down and not just keep the words inside.

Min fjärde dröm är kanske också mitt största mål och det är att finna ett lugn och acceptans med min tillvaro. Jag strävar alltid framåt och vill alltid nå längre och det vill jag fortsätta med,  för som kreatör är det nästan livsviktigt. Samtidigt vill jag  finna ett lugn att kunna leva mer här och nu. Som jag skrivit tidigare så ser jag oftast det jag inte kan och det jag måste lära mig. Jag missar att njuta av nuet och låta var sak ha sin tid och gång. Jag missar också att se det jag själv åtataskommit eftersom jag alltid tänker och planerar nästa steg (dvs stressar upp migsjälv). Jag vill kunna bli vän med iallafall ett av mina hjärnspöken.


I want to find peace within myself and learn to be happy with living in the present.

Likes

Comments

Lina

Spenderade helgen med min moster och gick igenom lådor med massa fotografier och diverse pryttlar som hon sparat.

Blir ännu en gång inspirerad av kärleken och tanken bakom äldre fotografier att varje bild fyller en slags funktion. Att det inte är som nu då man kan ha 230 suddiga bilder från en utekväll. Utan varje gång man tryckt av kameran har man medvetet fångat något, medveten också att varje foto faktiskt kostade ( film och framkallning) lek med tanken att varje Instagram-selfie skulle kosta, hade ju definitivt snyggat upp flödet och minskat all hets.

Foto av min morfar.

Min morfar var väldigt intresserad av fotografi och det är lite trist att han dog innan jag själv funnit det intresset, tror vi hade kunnat nördat ihop oss ordentligt.

Det här är tveklöst den bästa människa jag stött på. Min ofantligt vackra ( insida och utsida) mormor. Min klippa i kaoset och min absolut bästa vän. Min mormor var verkligen en ” ta ingen skit kvinna” blir jag hälften så bra förebild som hon så är jag nöjd.

Bland min mosters alla saker fanns denna, Aftonbladet från 1 mars 1986. För en som är född 6 år efter mordet är det ändå ganska häftigt att hålla denna tidning i sin hand. Palmemordet är ju ändå en av de absolut största händelserna Sveriges moderna historia.

... och på tal om historia så fanns det lite efterkrigs historia i morfars album, historienördrn i mig hoppade till lite. Mycket till förklaring fanns

Fler bilder av min morfar

Likes

Comments

Photography

Photography by Me / Retouch by Jakob Sandell

”There once was this man in a burgundy dress.
Coverd in moonlight he tried to danced his troubles away.
The tears from his eyes, a shimmering reflection like the the starry sky.
Surrounded by naked trees he let the tears touch the muddy
Good thing that threes can't tell no man”

-2017


Gillar verkligen dessa bilder ovan, spontana bilder once again som nästan alltid med mig och Jakob. De är tagna förra året då Jakob fortfarande bodde tillsammans med mig i min etta. Fått ett sådant sug de senaste dagarna att fota mer analogt igen ( dock är bilderna ovan digitala) , väntar bara på varmare väder så man inte fryser ihjäl på kuppen då analog foto kräver sin tid. Så länge blir de mest digitala här på bloggen.

Likes

Comments

Inspiration

All photos via Pinterest.


Kan det bli vår nu? Så jag kan få dumpa min vinterjacka ett par månader iallafall. Halvt ironiskt att jag som nästan alltid går klädd i svart längtar efter ljusare färger, de måste ju vara det ultimata beviset att jag längtar efter värme och d-vitamin. 


Spring inspiration , longing for light colors and vitamin D


Likes

Comments

Photography

Ett steg i att få struktur på min vardag är att bli mer organiserad. Min hårddisk är ett enormt kaos av bilder, illustrationer och after effects projekt.
​Jag har börjat lite så smått att gå igenom mina tiotusentals bildfiler och därför blev jag sugen på en 35mm-throwback. Alla bilder är tagna med min Canon AT1.

Självporträtt fotat med kodak portra iso 400 / 135mm.

Självporträtten här direkt ovan var del av ett fotoprojekt jag gjorde för ett par år sedan, även de är fotograferade med kodak portra iso 400 / 135mm (bästa filmen)

Likes

Comments

Creating

Gick förbi Penstore häromdagen och köpte ett par Copic Sketch pennor och lite annat.
Har velat testa Copic sketch pennor ett tag, de är dock lite svåra att jobba med när man är ovan men med lite träning ska vi nog bli vänner. De känns nästan som Promarkers (ifall någon testat) men de känns inte som de flyter inte ut lika mycket i papprets fiber.
Tyvärr så blöder de däremot rakt igenom sidorna på min Moleskine så måste införskaffa lite ordentliga ritpapper eller canvas att

Likes

Comments