​Finally! Idag började jag på mitt nya jobb. Mina grymma chefer har tagit över salladsbaren Break i Saluhallen och nu börjar en två månader lång period där vi ska ta fram ett helt nytt koncept. Jag tror från botten av mitt hjärta att det kommer bli så sjukt bra! Till lunch idag blev det denna sallad. Nu ska jag preppa inför en ny jobbdag och sedan däcka på soffan. Mysig kväll som väntar, wie! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fram med shotglasen och sjung upp i bästa snapsvisa för här kommer en riktigt stark rackare! Nu i eftermiddag har jag kokat ihop en ingefärsshot som jag & sambon ska få i oss lite av varje morgon. Den är bra för det mesta, och om inte annat så vaknar man verkligen till liv av den. Det är drag i den vill jag lova! Receptet kommer härifrån.

Du behöver:
- 400 gram ingefära
- 2 citroner
- 1/2 dl honung
- 1 liter vatten
- 1 flaska med tät kork

Gör såhär:
Skölj, skala och riv ingefäran grovt. Värm ingefäran och vattnet i en kastrull tillsammans till max 60 grader. Rör om under tiden. När tempen är uppnådd - på med ett lock och låt dra tills ungefär 40 grader. Då blandas honungen i och sedan får detta stå och dra i tre timmar med locket på. Slutligen pressas citronsaften ner och allting körs genom en sil eller liknande (durkslag funkade fint!). Häll upp på en flaska och ta en shot om dagen. Står sig ca. 3 veckor i kylskåp. Skål på er!

Likes

Comments

Hej gänget! Nu börjar jag blogga igen. Jag har velat göra detta så himla länge men inte tagit tag i det eller riktigt vetat vad jag ska skriva om. Just nu är jag inne i en otroligt rolig period i livet och jag känner att jag måste dokumentera detta. Att kika tillbaka i sitt eget arkiv är ju så roligt tycker jag! Ni som inte känner mig lär känna mig allt eftersom, men väldigt kort: Lina, 24 år, skåning som nyss landat i Göteborg. Från och med imorgon jobbar jag på det nya hälsohaket med ett riktigt härligt gäng. Detta och en massa annat kommer jag såklart skriva mer om. Stay tuned vänner!

Likes

Comments