Vill inte anses som svag

Personligt

I nästan ett år har jag haft ett "sår" i mitt liv som aldrig någonsin kommer läka.. men jag hoppas verkligen att det snart ska dra ihop sig och förhoppningsvis blekna. Att vara med om något dramatiskt och sedan försöka leva som vanligt funkar inte, jag försökte, men det går inte. Det spelar ingen roll om man bestämmer sig och vill klara det själv, jag har försökt ta mig igenom det här själv i snart 7 månader.. och idag när lärarna skickade mig till kuratorn insåg jag att jag behöver professionell hjälp för att klara av det här, för att hitta en väg tillbaka, att hitta livets mening igen. Jag har varit rädd för att gå till en psykolog eller något liknade för att jag har varit rädd att folk ska se mig som svag. Dem flesta människor i min omgivning ser mig som en stark tjej, jag har varit extremt stark och tagit mig igenom mycket trots att jag är så ung, men det här går liksom inte att vara stark i. Jag har försökt övertala mig själv om att jag aldrig får visa mig svag, jag ska alltid vara stark, alltid vara glad och alltid bry mig om andra före mig själv för det är den jag egentligen är. 
Jag är den som hjälpt människor, jag är den som lyssnat och stöttat.. så därför känns det konstigt att jag helt plötsligt kanske måste börja tänka på mig själv och låta någon hjälpa mig. Hjälp är det jag behöver just nu. 
Att höra någon säga "Lina det är okej att du är svag, det är okej att du inte alltid ler och skrattar, det är okej att du är den som behöver hjälp och stöttning. För det du har varit med om är tufft och du kan inte vara stark just nu, men du kommer bli" kan nog varit det skönaste att höra på länge, för det fick mig att inse att jag är jag och att även jag kan vara svag trots att människor i min omgivning hela tiden säger " Lina du klarar det här, du är stark och kommer alltid att vara", men nej så är det inte. Okej, nu menar jag inte att det är dåligt att folk tror på mig, det är inget dåligt att få höra att man är stark, men ibland blir det för mycket, vilket det nu blivit för mig. Det har fått mig att vara dum mot mig själv, jag har inte fått låtit mig själv vara svag. 

Allt det här kommer trots allt blir bra en dag, det kommer aldrig försvinna men jag är redo att börja bearbeta det här på riktigt och ta den hjälp jag behöver både från utomstående och närstående. Mina vänner, min pojkvän och min familj har hjälp mig så otroligt mycket men att få prata av sig med någon man inte känner är skönare än jag någonsin kunde tro. Jag har vägrat fram tills nu och jag vet att det är många fler som har suttit eller sitter i samma situation, men snälla du, ge det en chans, för det kommer kännas så mycket bättre bara du vågar ta det där klivet, det är inte lätt att göra det.. jag klarade inte det, jag var tvungen att bli led dit för att folk blev och är oroliga för mitt mående. 

Men kom ihåg, en stark människa är inte stark utan att få vara svag någon gång, alla behöver få vara svaga. Även dem som hellre tar andra människor före sig själv vilket jag alltid gjort och kommer göra, MEN, när jag inte mår bra kommer jag inte heller få andra att må bra, snarare tvärt om. Därför måste vi som alltid är "starka" inse att vi också får vara svaga, för jag har idag fått lära mig att det är okej! Det är inte pinsamt att be om hjälp, många människor behöver hjälp, så vi är absolut inte ensamma, så om du också mår dåligt, om du också har något som ligger och skaver, prata med någon, för jag lovar att det kommer kännas bättre och jag lovar att du inte är den första som går t.ex kuratorn, det är garanterat många fler som varit där för samma sak som du, var snäll mot dig själv och framför allt ​bry dig om dig själv för en stund!

Gillar

Kommentarer

malin.vikdahl
malin.vikdahl,
Min starka vän! Jag ljuger om jag säger att allt löser sig.. Men det kommer bli bättre ,det kan jag lova. Det må ta sin tid men när du kommit såhär långt så finns det ingen anledning till att sluta. Du kommer att ha svåra dagar men som du kommer ta dig igenom, den saken är säker. Jag är inte något proffs men skulle du behöva några öron som vill lyssna och några öppna armar som erbjuder kramar när det behövs så har du mig där. Jag kan inte göra allt men jag kan bidra med det jag har och kanske få dig dig att le nån sekund . Det jag ville säga var är att jag är så stolt över dig ,ge aldrig upp ! Love you ❤️ // din konstiga vän Malin😘
linaalm
linaalm,
Åh bästa och fina du! Gud vad glad jag är för att jag har dig som vän Malin, helt sjukt vad både du och Carro hjälper mig dagligen, för utan er hade jag nog inte varit i skolan speciellt ofta, jag hade valt att stanna hemma och få massa frånvaro istället. Men ni lyser upp dem mörkaste dagarna och det går inte en dag utan att vi skrattar! Kommer aldrig kunna tacka dig nog för all glädje du ger mig och all stöttning, Love u 😘❤️
nouw.com/linaalm
IP: 82.99.3.229