- Jag vill leva ett liv värt att dö för -

Det är kväll, igen. Regnet öser ner utanför fönstret och mörkret börjar falla på sin plats. Vad ska jag säga mer än att det är jobbigt? Att jag inte längre vet vem jag själv är? Att jag inte längre vet vad jag vill?

När jag var åtta satt jag vid matbordet med en orörd tallrik framför mig. Jag vägrade, det gick bara inte. Pressade bort tårarna som steg av illamåendet som kom när jag åt. Jag ville bara göra det rätta, jag var ju nöjd med mig själv, jag älskade mig själv precis som jag var. Men maten var jobbig och jag rasade i vikt.

När jag var elva stod jag med en mascaraburk i handen och ett alldeles nysminkat ansikte inför ännu en skolavslutning. Jag hade tagit igen en del av min förlorade vikt och var på banan igen, älskade livet och var stolt över mig själv.

Men en dag, när jag var fjorton stod jag framför spegeln i badrummet och bet mig själv i läppen för att pressa bort ångesten och tårarna som kom när jag granskade mig i spegeln. Återigen blev maten mindre och vikten försvann. Men denna gången var det inte på grund av att jag mådde illa av maten, jag fick ångest och mitt psyke tvingade mig att ta mindre, att dra ner på maten och ibland inte ens äta. För första gången i mitt liv var jag sjuk, psykiskt sjuk.

Jag vet inte längre vem jag är och vad jag vill. En sak är jag säker på - jag vill ha tillbaka den gamla Lina, hon som var stolt över sig själv och sket i vad andra sa. Det är så mycket som har hänt, så mycket som har satt sig i min kropp och mina tankar. Allt började som ett ofrivilligt litet frö, och slutade med något jag aldrig hade kunnat ana.

Jag är fortfarande rädd för den förändring som kommer ske, rädd för mina tankar och vad jag vet att jag kan göra. Samtidigt vill jag inget annat än att bli frisk, bara få det gjort, och göra allt de säger, för att få tillbaka det jag en gång hade. För jag brukade faktiskt skratta. Jag lovar, jag brukade känna riktig lycka. Jag brukade känna att jag hade världen framför mig, att jag någon gång skulle kunna göra något riktigt stort. Jag lovar, jag brukade ta hand om mig själv när jag behövde det, men vad hände sen?

Jag är så rädd för vad jag kan göra mot mig själv och vad jag har gjort. Jag önskar så innerligt att jag hade tagit tag i det i tid och bett om hjälp innan det var försent. Men jag lovar, jag tänker bli frisk, för det är aldrig försent att göra en förändring, jag är skyldig mig själv det. Att ta tillbaka allt jag har förstört. Jag vill leva ett liv värt att dö för, jag vill inte bara existera, jag vill ha roligt, skratta, känna lycka och leva livet.

Jag lovar dig på heder och samvete att det kommer bli bra, att allt snart kommer bli bättre. Oavsett vad du kämpar med är du så otroligt stark. Jag tror på dig och stöttar dig, för du är grym! Massa kramar <33

Gillar

Kommentarer

Naatly
Naatly,
Det kommer bli bra och du kommer få leva det liv du vill ❤️ Du är värd allt!!
nouw.com/naatly
linaahnberg
linaahnberg,
Men åh fina du, massa kramar <33
nouw.com/linaahnberg
amandajosefsson
amandajosefsson,
Massa kramar. <3
nouw.com/amandajosefsson
linaahnberg
linaahnberg,
Massa kramar tillbaka <3
nouw.com/linaahnberg
brieditiseventing
brieditiseventing,
stor kram på dig <3
nouw.com/brieditiseventing
linaahnberg
linaahnberg,
Tack detsamma finis <33
nouw.com/linaahnberg
bolmgren
bolmgren,
Styrkekramar 😘
nouw.com/bolmgren
linaahnberg
linaahnberg,
Tack fina du <33
nouw.com/linaahnberg
feliciah
feliciah,
Jag tror på dig fina du! Massa kramar och styrka <3
nouw.com/feliciah
linaahnberg
linaahnberg,
Men åh fina du! Jag tror en massa på dig också! <3
nouw.com/linaahnberg
Lennart
,
Min systerdotter drabbades också av det som du går igenom. Hon är frisk idag. Ta en stund i sänder och håll kvar blicken på målet, du har många styrkor, din ärlighet med vem du är just nu, ta hand om om dig. Skickar massor med kramar och tankar om att du ska må bra.
linaahnberg
linaahnberg,
Tack fina du! Vad skönt att höra att hon mår bra nu för hennes skull! Massa kramar tillbaka <3
nouw.com/linaahnberg
beccasmelodi
beccasmelodi,
Detta inlägg berörde verkligen mig. Jag önskar att jag kunde göra allting lite lättare för dig på något. MEN jag vet att du är stark nog att ta dig igenom det här, jag tror på dig hur mycket som helst ❤ Ingen ätstörning i världen har en chans mot dig. Du är så grym och hela det här inlägget lyser av styrka! Kram till dig fina, fina Lina ❤
nouw.com/beccasmelodi
linaahnberg
linaahnberg,
Men alltså du, vad du är underbar! Denna kommentaren gjorde verkligen min dag. <33 DU är otrolig och sprider så sjukt mycket glädje, får mig alltid på bättre humör och är så fin! Massa kramar till dig!! <33
nouw.com/linaahnberg
beccasmelodi
beccasmelodi,