Header

Munsboro Taylor

Uppkrupen i soffan efter en lååång dag i stallet. Hopptränade Mulle för Vera imorse, med en okej känsla. Han var som vanligt superfin, hoppade bra och ställde upp. Är mindre nöjd med mig och hur jag red och inverkade på honom. Plockade för mycket och red inte framåt. Det är så lite som behövs, men med en så känslig häst som Mulle är, krävs det inte mer än så för att känslan ska bli sämre. För ett halvår sedan hade denna träningen känts som ett stort steg framåt, men i takt med att vi utvecklas växer även mina förväntningar. Slutpratat om allt negativt, träningen gick överlag väldigt bra, men är man självkritisk så är man och att se detaljer börjar bli min paradgren. ;)

Hoppade igenom några serier och relaterade avstånd. Skönt att sätta alla avstånd efter de problem vi haft med att galoppen aldrig räckt fram. Men även den har utvecklats och blivit större och bättre under hösten, vilket märks nu. Roligt!

Imorgon får han gå ett lagom hårt pass ute inför nästa vecka då planeringen ska börja anpassas inför säsongsdebuten i hoppning den 10 mars. Allt känns så mycket lättare när man har en ordentlig plan som är skräddarsydd utifrån kommande starter. Hur resonerar ni kring detta? Brukar ni göra upp en ordentlig plan eller kör ni mer på känsla?

I brist på bilder får ni stå ut med dessa från en tidigare hoppträning. Förhoppningsvis blir vädret finare snart igen och då kan jag lova er att kameran ska med ut till stallet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min vardag, Munsboro Taylor

Kallt, kallt och åter kallt. Mulle står med flera lager tjocka täcken i boxen och trots det oroar jag mig jämt och ständigt över om han inte fryser lite trots allt. Svårt att slappna av.

Comete, en ponny jag passar åt en tjej i stallet just nu kändes kanonfin idag. Alert och positiv, precis som jag vill ha det. Joggade henne på grusvägen som planerat. Imorgon får hon gå ett lugnt pass och sen får hon trimmas i sommarhagen på lördag.

Mulle fick ta en tur till Glada Hästen idag, där sadelutprovning stod på agendan. Jag har haft otroligt mycket problem med att hans schabrak glider bak och kände helt enkelt att jag ville kolla att sadeln fortfarande satt som den skulle. Vi kunde konstatera att han blivit något smalare och nu väldigt fin i hullet. Därför är sadeln vi har nu något vid. Inte mycket, men sadelutprovaren rekommenderade oss att köpa hem en fårskinnspadd för att fylla ut det utrymmet och dessutom göra det mjukare för Mulle. Sagt och gjort köpte jag en ny padd till Mulle innan vi åkte hem. Roligt och bra för Mulle, mindre roligt för min ekonomi, men helt klart värt det!

Blir lika glad varje gång jag är iväg med Mulle och får höra hur fin och stark han blivit. Känns så roligt att fortsätta kämpa och sträva efter nya mål när jag får kommentarer om vilket bra jobb jag gjort med honom!

Likes

Comments

Min vardag, Munsboro Taylor

Utrymmet för reflektioner. Ett ställe att blotta sina känslor på. En dagbok man alltid kan kolla tillbaka i. Det är saker jag saknar med bloggandet.

Det senaste året har varit händelserikt för min del. Jag har vuxit enormt som person, säkerligen ändrats en hel del också. Börjat vara mig själv på ett annat sätt än förut. Samtidigt har bakomliggande problem börjat visa sig mer. Jag ångrar verkligen inte att jag valde att ta en paus igen, trots att återseendet blev kort, men där och då var det inte rätt tid för mig att lägga kraft på bloggen. Den kraften behövde jag till annat.

Samtidigt har jag under den här tiden landat i en insikt om att det här utrymmet för reflektioner är någonting jag behöver för att må bra. Ett utrymme utan press eller stress. Ett utrymme där jag får vara jag, där min kreativitet kan flöda och jag får dela med mig av allt mellan himmel och jord.

Men jag vill att det här ska bli en riktig nystart. Från och med nu vill jag inte sätta några krav på antalet publicerade inlägg. Vill inte ha någon stress över siffror. Alla som kikar in här är välkomna och jag uppskattar varenda en av er, ni gör mig glad. Men i slutändan gör jag gör detta för min skull. För att kunna dela med mig av min satsning. För att jag tycker att det är roligt och för att det gör mig grymt glad.

Foto: Isabel Fraley

Min bästa vän och livsgnista. Bloggen kommer från och med idag att handla mer om min satsning tillsammans med Mulle. Har en del spännande saker att berätta, men väljer att hålla på dem av olika anledningar. Men teo mig, håll utkik så kommer ni inte missa något!

Likes

Comments

Min vardag

Tisdag idag och återigen spenderar jag min dag hemma i sjukstugan. Känns riktigt surt att aldrig bli riktigt frisk, å andra sidan har jag en tendens att skjuta upp alla mina förkylningar i brist på tid. Så lite får jag allt skylla mig själv. Men med den känsla jag haft i en veckas tid och dessutom den feber jag drog på mig igår får det bli en hemmadag idag, trots att jag missar denna veckans viktigaste dag i skolan. Ska försöka få lite jobb gjort, passa på att vila och skriva några inlägg, men mer än så tänker jag inte ta på mig.

Denna veckan känns trots dagen väldigt bra. Förra veckan var på tok för stressig men denna känns mer lagom och balanserad. Varken för mycket eller för lite.

Måndag (igår): Friluftsdag (isdag) med skolan. Red ett ordentligt pass med bommar, varvat med en del dressyr. Mulle var fin, inte sådär fantastisk som han brukar vara, men misstänker att det berodde på att jag inte var helt frisk också.

Tisdag (idag): Alla planer jag hade fick ändras och jag ligger i stället hemma i sjukstugan (läs: sängen) och vilar, kollar på Baltic Cup och snappar upp en massa inspiration!

Onsdag: Om jag mår bättre, vilket jag hoppas på, ska Mulle ridas ett lugnt pass ute. Mår jag inte bättre får han vila om inte mamma känner sig manad att rida.

Torsdag: Hoppträning för Vera.

Fredag: -

Lördag: Mulle ska jobbas så gott det går ute.

Söndag: Hoppas på att kunna åka till ridhuset och trimma. Måste finslipa på alla detaljer inför dressyrdebuten och rida igenom programmen ett eller ett par gånger till.

Ska ni göra någonting roligt i veckan? Något ni sett fram emot eller har ni bara en vanlig lugn vecka framför er?

Likes

Comments

Känslor

Denna veckan har varit fruktansvärt stressig. Besked som har gjort mig både chockad och ledsen har radats upp ett efter ett. Samtidigt känns det som att stressen hopar sig som ett moln över mig. Behöver jag ens nämna att jag är trött? Trött på allting. Trött för att jag inte orkar mer. Till och med jag har en gräns, och just nu känns det som att den snart är nådd.

Det spelar ingen roll vad jag gör, jag orkar hålla skenet uppe under skoldagen, kan samla kraft och vara ärligt glad i stallet men däckar ihop totalt hemma. Orkar inte göra mycket mer än sitta i soffan och ja... göra mitt bästa för att vila och koppla av. Ibland tar jag tag i att fixa en bok att läsa. Men allt annat, som egentligen borde bli gjort bortprioriteras och listan blir bara längre och längre. Jag har så mycket jag borde göra, men det finns ingen kraft kvar till dessa saker. De få dagar jag har tid, då behöver jag vila. Då passar jag på att ta det lugnt och vila upp mig, för att orka med allt som komma skall.

Det är så svårt att förklara hur det känns. För vem skulle förstå, när jag knappt gör det själv? Hur ska en kunna förklara hur det känns, när hela kroppen känns trött utan att du egentligen behöver sova. När varje liten millimeter av din kropp gör ont, utan att du förstår varför. När du vissa dagar känner dig helt tom fastän allt egentligen är bra.

Ibland undrar jag om det är meningen att man som 15-åring ska stressa så mycket som jag gör, i rädsla att inte vara tillräcklig. Om det verkligen är meningen att man ska pressa sig så hårt för att nå de betyg man vill ha, att man tillslut sitter där, utan någon kraft kvar till annat. Är det verkligen meningen?

För det är faktiskt jävligt jobbigt att innerst inne ha viljan och drivet att göra allt, men en kropp som vägrar samarbeta. En kropp som konstant säger nej och hela tiden går på högvarv. Det är faktiskt ganska så jävla jobbigt att inse att ens egen gräns är nådd, när man egentligen hade velat orka så otroligt mycket mer.

Under dessa perioder längtar jag tillbaka till Alonissos så otroligt mycket. Saknar värmen och lugnet som alltid infann sig på stranden. Vill bara bort från kalla Sverige, ta en vecka off och ladda batterierna.

Likes

Comments

Äntligen är det dags! Alla avgifter ska vara betalda för att det ska vara klart att börja tävla igen. Igår anmälde jag mig till årets första tävling, som hör och häpna kommer ske innanför vitt dressyrstaket. Debuten blir den 11/2 på Gävle Ryttarsällskap och jag startar två låga klasser för att känna på honom och se hur han reagerar på dressyrtävlingar inför kommande säsong.

Kommer, precis som förra året tävla för Björklinge RF. Är anmäld till alla deras ponnylag, men återstår att se hur jag väljer att göra med dressyren. Vill inte att det ska bli för mycket för Mulle, som trots allt börjar bli till åren. Tävlingsplaneringen för denna säsongen är i full gång och eftersom att jag anser att planering är a och o lägger jag ner mycket kraft på att få till en planering som är utformad efter både Mulle och mig, som känns både lagom och bra. Inte för höga mål, men fortfarande någonting att sträva efter.

Hur tänker ni när ni utformar er tävlingsplanering? Fokuserar ni på någonting speciellt eller väljer ni att inte ha någon tävlingsplanering och endast boka in tävlingar spontant?

Foto: Mikael Åhnberg

Likes

Comments

Min vardag

Känns som att det var en evighet sedan jag kikade in här, trots att det var senast igår kväll som ett inlägg postades. Stackars bloggen har fått stå tom under dagen då någon dötid eller ledig minut inte funnits i min värld. Men nu är jag back in business igen.

Har hur som helst hunnit med mer än på länge under dagen förhållandevis få timmar. Ett seminarium är klart, har avklarat ännu en prova på dag (som för övrigt bara varade en halv dag), stallet är klart och jag och ett par klasskompisar har bakat bullar som ska säljas på öppet hus imorgon. Otroligt goda! Kanelbullar kan å andra sidan aldrig bli fel, en klassiker är en klassiker och kanelbullar hör utan tvekan till den kategorin.

Hoppas ni har haft en bra dag! Kram <3

Likes

Comments

Frågor och svar

Vad är din tanke med bloggen? @ackmark

Jag vill inspirera och motivera. Brinner verkligen för att inspirera folk till att jobba för sina mål trots att de inte alltid är självklara. Dessutom vill jag visa att drömmar är till för att nås och att även det som från början känns omöjligt kan vara möjligt i slutändan. För min egen del blir bloggen som en dagbok där jag kan dela med mig av allt, någonting jag mår väldigt bra av.

Vad är ditt senaste fynd? @hannahsolina

Bra fråga! Pratar vi fynd måste det vara min täckväst eller mina halvfodrade ridhandskar jag har i stallet. Det senaste jag köpte var en vinterjacka och en tröja från Levi's.

Vilket är ditt favoritplagg? @kellyericsson

Mitt favoritplagg att ha till vardags måste vara mina boyfriend jeans. I stallet är det utan tvekan min jacka från Uhip!

Vad är det som får dig att vilja blogga? @lillfoppan

I första hand är det all kärlek jag får från er som får mig att vilja fortsätta blogga. Utöver det anser jag att det är roligt att ha någonting att kolla tillbaka på senare och mår dessutom otroligt bra av att blogga och tycker det är avsevärt mycket lättare att uttrycka mig i skrift än att prata.

Vad drömmer du om? @charlottelinden

Med Mulle drömmer jag om att någon gång få starta ett mästerskap. Mitt drömmål som ryttare vore självklart att nå den absoluta världseliten, ingen dröm är för stor, eller vad är det man brukar säga? Utöver det drömmer jag om att få leva ett friskt liv, få bilda familj och flytta till en stor och fin gård.

Var ser du dig själv om 5 år? @frulinderos

Jag ser mig själv som en frisk och stark person som studerar på högskolan. Jag har ett stall med flera hästar i alla åldrar som tävlas och tränas i rimliga klasser. Mulle står kvar i stallet, men har fått trappa ner med tävlingar och träningar. Drömmen vore att han får utbilda en liten tjej att rida och komma ut på lätta tävlingar, om han fortfarande uppskattar det lika mycket som han gör just nu. Jag har förhoppningsvis utvecklats som person och kan inspirera folk att göra vad de drömmer om oavsett vad andra tror och tycker. Någonting jag troligtvis kommer brinna för att göra livet ut.

Om ni har fler frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet så svarar jag på dem i nästa inlägg!

Likes

Comments

Min vardag

Måndag idag. Igen. Det var med trötta steg jag drig mig mot skolan idag. Skulle vilja skriva ett peppande inlägg om att måndagar inte är så hemska ändå, men en dag som denna får till och med jag ge mig. Peppen inför veckan ligger just nu på noll och det känns för tillfället som att högen med plugg aldrig tar slut.

Händer som ni kanske kan förstå en hel del i veckan, så tänkte att ni kunde få ta del av mitt schema för veckan. Har ni någonting roligt som händer i veckan?

Måndag: Mulle ska joggas. Föreläsning med SYV i skolan och alltför mycket plugg som ska bli gjort under kvällen.

Tisdag: Mulle ska trimmas i sommarhagen. Jag har ett seminarium som ska genomföras och drar sedan på en prova på dag till en gymnasieskola under eftermiddagen. Jag och några klasskompisar ska baka fika som ska säljas undet öppet hus på vår nuvarande skola.

Onsdag: Dressyrträning för Elin. Har ett prov i skolan.

Torsdag: Förhållandevis lugn dag. Ska till Mulle som ska skrittas.

Fredag: Mulle ska trimmas i den mån det går.

Lördag: Min förhoppning är att kunna åka till ridhuset och hoppa någon dag under helgen. Den andra dagen får Mulle gå ett lättare pass hemma.

Söndag: Samma som lördagen.

Likes

Comments

Min vardag

Hej på er bästa gänget! Hoppas ni har haft en fin dag, jag har haft det riktigt bra. Glömt all stress för en dag och bara varit. Snön har äntligen kommit till Uppsala och idag var det sådär magiskt väder som bara vintern kan erbjuda.

Jag och en tjej i stallet tog tillfället i akt, tog på oss klänningar och frös som aldrig förr, men fick till en fantastisk fotografering i solen. Är riktigt spänd på att få se resultatet, trots att Mulle inte var inne i sitt mest fotogeniska mood. Innan det passade jag på att rida ett lätt i sommarhagen och återigen, wow! Mulle var riktigt fin, jobbade lite enkla byten och han var otroligt mjuk och följsam redan från början, något som inte hör till det vanliga.

Som vanligt blev det stressigt från stallet. Inte lätt att ha tider att passa när man har häst. Skämt åsido. Hann precis i tid till tävlingsmötet där det diskuterades lag inför våren och togs intresseanmälan gällande en rad spännande och roliga saker innan vi avrundade och drog oss hemåt. I skrivande stund har jag precis avslutat mitt pluggande inför veckans seminarium. Lär bli någon timme efter maten också, men en paus är alltid en paus.

Har ni någonting ni skulle vilja läsa om? Gillar ni dessa vardagsinläggen eller föredrar ni de med ett visst ämne? Personliga inlägg? Inlägg om hästarna och min och Mulles resa? Skulle bli jätteglad om ni ville svara på röstningen nedan!

Likes

Comments