Om behandlingen

Behandling
Jag har fått en del önskemål om att skriva mer om behandlingen. Som vissa av er kanske vet så är jag just nu inskriven på en heldygnsvård, och det innebär att jag är här dygnet runt. Jag äter mina sex mål om dagen, enligt ordination, jag går på kbt-e grupper och gör hemläxor och så har jag ett eget rum (vi är två som delar) där jag sover.


Vad gör jag på dagarna? Det händer inte särskilt mycket för att vara ärlig, så jag försöker hela tiden hitta saker att sysselsätta mig med. Det kan bli en del läsning, bullet journaling, pärlarmand och andra pysselaktiviteter, och jag skriver en hel del. Jag tycker det är så otroligt skönt att få skriva av mig. Och i och med att jag alltid haft svårt för att prata om känslor så tror jag det kan vara nyttigt att iallafall få ut dem på något sätt.

Hur går det? Nu har jag varit här i två veckor. När jag först kom hit så var jag bombsäker på att jag skulle bli utskriven efter två veckor, max. Jag förstod inte hur läkarna kunde tänka att jag skulle vara på en heldygnsvård, det var ju bara för de allra sjukaste? Men jag vet ju själv att ätstörningen inte sitter i vikten, och att jag förtjänar att vara här precis lika mycket som alla andra här. Även fast hjärnspökena säger tvärtom och är på mig hela tiden.

Jag har också lärt mig att det måste få ta tid. Det tar tid att läka, att ändra invanda spår i hjärnan. Jag har varit sjuk i flera år, och då är det väl klart att det inte löser sig bara för att jag har följt en ordination i två veckor. Det måste ju fungera på hemmaplan också. Och maten måste bli en självklarhet i mitt liv. För egentligen, att äta är ju det mest naturliga här i livet. Vi äter för vår överlevnad, så enkelt är det.

Det är tufft, det är påfrestrande och otroligt energikrävande. Man förstår inte hur mycket det tar, "man sitter ju inne hela dagarna och äter, hur kan man bli helt slut då?". Det är allt som händer i hjärnan, det pågår ständigt ett krig som inte syns utåt alla gånger. Jag har fått utmana så mycket mer än jag trodde och jag har lärt mig mer om sjukdomen och insett hur stark den är. Ja, det är ett oerhört tufft krig. Men det är ett krig som jag ska vinna.

Gillar

Kommentarer

ElvasResa
ElvasResa,
Kämpa på! Jag tror på dig! <3
nouw.com/elvasresa
faanniiis
faanniiis,
Massor av styrkekramar. Du fixar detta♥️♥️
nouw.com/faanniiis
HelenaMaria
HelenaMaria,
Sänder massor av styrkekramar ❤️
nouw.com/helenamaria
Rebeckacarling
Rebeckacarling,
starka kramar till dig tjejen❤️
nouw.com/rebeckacarling
dearstress
dearstress,
kämpa vidare, du är starkare än ätstörningen! kram
nouw.com/dearstress