Stilutveckling och bokskapande

Något jag jobbat med en hel del de senaste veckorna är att jobba fram en egen stil. Ni vet, när man ser en seriestrip och man vet direkt vad det är för serie. Jag har alltid ritat mycket och älskar det. Det är hur jag får ut mycket av mina tankar och jag älskar tecknande för att nå med politiska statement eller med samhällsfrågor.

Det är lite där jag är nu. Jag har en plan att göra en minibok med seriestrips som har politisk eller feministisk anda och släppa den innan jag tar examen. Jag har redan en hel del av innehållet planerat och jag vet vad jag vill ha med, jag har dock inte kommit fram till vilken stil jag vill ha än.

Här kan ni se lite av de stilarna jag prövat mig fram med under de senaste veckorna. Det finns något i dem alla som jag gillar, och man märker vad jag har tagit med mig när jag arbetat mig fram till en ny version av min stil.

För en månad sedan ungefär så började jag jobba fram en stil. Som ni ser så är det feministiska tänket med från början.

Ansiktet och håret är det jag jobbat med och ändrat mest. Typen av kropp var jag relativt nöjd med från början.

Vart jag är nu och troligen i närheten av det som kommer bli den färdiga stilen.

Min plan är att göra skisser analogt och sedan scanna in dem och göra dem cleana i PhotoShop. Jag får se vart jag hamnar men jag kan säga att jag är nöjd med den utvecklingen jag gjort hittills och jag ser fram emot att se hur allt detta kommer bli.


Vilka delar av stilen tycker ni bäst om? Är det något som fått hänga med eller som lämnats kvar i tidigare prövningar?
#feminism #feminist #serie #skapa #politik #bok #teckna #konst

Gillar

Kommentarer