#stackarsallamän

''Man kan ju inte ens krama en tjej längre!''

''Man kommer inte ens kunna flirta längre!''

''Hur ska man som man ens kunna röra sig på gatorna nu för tiden?''

''Kan man inte ens få skämta längre?''

''Man kan ju inte ens dra ut och dansa längre!''

/Riktiga kommentarer från facebook


Jag är så trött på att #allamän ska klaga om hur SYND det är om dem för att tjejer är rädda för dem. I mitt huvud hör jag bara ''hur VÅGAR ni tjejer bli antastade, våldtagna och sexuellt objektifierade och sen må dåligt över det?! Det är MIG och mina fellow män det är synd om! Passa er!''

Det är fan en konst som män har framtagit att ALLTID kunna omvända kvinnors utsatthet till garn som de virkar sina offertröjor av. Allt som händer nu med Martin Timell och #metoo och att det alltid leder till att kränkta män ska ta plats och trycka ner kvinnor och deras erfarrenheter.

Allt känns så fel. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har hört att det är så synd om en våldtäktsman som anmäls och får straff.

''Hans karriär är ju förstörd nu!''

''Han kommer ju aldrig kunna få ett jobb igen!''

''Stackars hans familj!''

''Han råkade säkert bara och nu är hans liv förstört!''

Samtidigt så vet jag om hur många tjejer som helst som blivit attackerade av män, men jag vet inte om NÅGON som fått rättslig hjälp eller vunnit sitt case (mig inkluderad). Med det kan jag också säga att detta inte beror på att kvinnorna inte försöker.

Det är helt befängt enligt mig att folk kan tycka att kvinnor som söker rättvisa, folk som vill att samhället ska bli jämställt, att kvinnor ska ha rätt till sina egna kroppar är ''fallet av samhället/Sverige''. Det som stör mig mest är nog kvinnor som har dessa åsikter. Kvinnor som inte står upp för sina systrar utan som fortsätter att höja männen som är anledningen till deras förtryck.

Detta är ju inget nytt. Folk tar upp detta och det diskuteras hur ofta som helst, men jag kände att en röst till, min röst, behövs till den sidan av vågen så att den kanske äntligen kan börja tippa över någon gång.

#feminism #förtryck #krossapatriarkatet 

Gillar

Kommentarer