Sluta säga att jag är modig!


Jag är irriterad. Ovanligt va? Detta är något jag tänkt länge på och som har triggat mig mer och mer. Jag följer en hel del större, body positiva personer på instagram. Jag tycker att det är så skönt att se folk som bryter mot samhällets normsmala krav och bara existerar utan att känna att de behöver hålla tillbaka. ''Vart ska du komma med detta'' kanske ni undrar. Jo, i kommentarerna ser jag HELA TIDEN folk som skriver ''åh va modig du är''. Modig? Jag vet att det krävs mod för en person som inte följer samhällets orealistiska krav, men jag tar fan illa åt mig när någon, oftast smal person, skriver till en stor person att de är modiga.

Att säga att en t.e.x fet person är modig som har bikini på sig så brer man bara på tankesättet att ''du ska egentligen inte klä dig sådär. Men du gör det ändå. Modigt.'' Jag vet att det sägs med kärlek men jag ser det absolut inte som en komplimang. Varför ska jag vara modig för att jag lever, klär mig, beter mig så som en normsmal person gör? Samma sak att våga ta för sig. En fet person som står upp för sig själv och vågar ta plats och synas är modig. För alla vet ju att feta personer inte ska synas, höras, existera (förutom som dumma och klantiga karaktärer i komedier).

För mig känns det som när folk säger ''nej du är inte fet! Du är vacker!''. Som om vacker och fet inte går ihop. Som att fet och att normalt existera inte går ihop. Man måste ju vara modig!Tanken var att jag idag skulle skriva om att äntligen våga visa armar och ben på sommaren, och det går lite ihop med detta. Jag har i princip ALDRIG haft shorts på mig som slutat över knäna, för då ser man mina fläskiga lår med celluliter. Samma med linnen. Jag har alltid haft tshirts på mig oavsett värme, och om jag har linne är det med en jacka eller liknande över. I år är första gången då jag utan problem kan gå med korta shorts och linne i värmen utan att bry mig. Det va svårt, men jag är fan inte MODIG för att jag har shorts på mig i sommarvärmen! Det är inte mod. Det är hårt jäkla arbete som har sträckt sig över flera år av självhat. Det är inte mod. Det är att jag kommit på att jag hellre lär mig att bli nöjd i min kropp istället för att svälta mig. Det är inte mod. Sluta.

Och sen att det är smala personer som skriver detta... som att ''va du är modig som vågar se FEL ut i min värld där jag är den perfekta modellen.''. Vad vet ni om mod? Man kan såklart förstå att det är jobbigt att vara fet i en värld som hatar oss... MEN SLUTA SÄGA ATT JAG ÄR MODIG!


Gillar

Kommentarer

Related posts