Jag blev intervjuad av P3

För några veckor sedan så blev jag intervjuad av P3 Blekinge där vi pratade om mina arbeten där jag försöker höja frågan kring kvinnors utsatthet i samhället och de tabubelagda ämnen som kretsar kring detta. Jag gick runt dagen innan och morgonen då det skulle va intervju och va helt panikig och stressad. Jag va så rädd att säga något som låter helt fel eller som får mig att låta korkad, och min ångest gjorde ju inte direkt detta enklare.
Journalisten från Sveriges radio var dock otroligt härlig och avslappnad, så fort vi satte igång så glömde jag helt bort att det var en intervju vi gjorde. Det kändes som att vi satt och hade en konversation.

I intervjun pratade vi en hel del om en video som jag och en kurskamrat (Anton Frej) gjorde under en kurs i tvåan. Filmen är som en bekännelse till en dagbok som sedan vänder sig till publiken. I filmen berättar jag om gruppvåldtäkten jag blev utsatt för när jag var 12 år gammal.

Jag har lite andra projekt på g som vi pratade lite om, och journalisten sa att de nog skulle vilja göra en till intervju med mig när det projektet är igång på riktigt. Känns så konstigt att jag och det jag gör börjar få spridning genom stora medieplattformar! Det känns lite coolt. Som att man är g upp till alla kändisar som pratar om samma saker som jag jobbar med. Mina förebilder helt enkelt!


Jag får se vart detta leder. Har även en del debattartiklar som jag planerat länge att skicka in till lite olika tidningar, men har aldrig riktigt vågat. Men ja, man lever ju bara en gång så varför inte ta lite risker?

#radio #media #feminism #feminist #sexuellatrakasserier #våldtäkt #metoo #p3 #sverigesradio #intervju

Gillar

Kommentarer