Hej polisen, i morse blev jag antastad på tåget.

Hej polisen.

I morse blev jag antastad på tåget. Låt mig beskriva händelsen.


Kl. var runt 5 på söndagsmorgonen. Tåget var nästan tomt. En man började vanka fram och tillbaka vid platserna där jag satt medan han stirrade rakt på mig och log. När tåget stannade satte han sig mitt emot mig för att sedan, väldigt tydligt med flit, ‘’ramla’’ över mig när tåget började åka igen. Hans armar flög lite hit och dit över mig medan han ‘’försökte ta sig upp’’. Efter detta satte han sig bredvid mig, på min väska, och började hasa närmare mig medans han fortsatte stirra på mig och försökte möta min blick. Jag drog väskan åt mig, som han nu nästan satt helt på, och satte i mitt knä. Detta va tydligen ett bevis på att jag ville att han skulle fortsätta enligt honom. Han flyttade aggressivt närmare mig medans han långsamt förde sin arm bakom min och greppade mig så att jag inte kunde fly. Vid det här laget var jag upptryckt mot väggen och fönstret så mycket att det gjorde ont. Han började ta mig på låret och la sitt huvud mot min axel och hals och gnuggade in sitt ansikte ordentligt. Jag känner fortfarande obehag på min hals från hans skägg.


Jag var helt frusen. Kunde inte röra mig. Kunde inte skrika. Jag satt bara och försökte få ögonkontakt med de andra två personerna på tåget, men de mötte min blick och kollade sedan snabbt bort. Nu förstod jag att antingen gör jag något eller så blir jag våldtagen. Jag armbågar honom i sidan, väser fram ‘’va det svårt att hitta en annan plats på det tomma tåget?’’. Han skrattar åt mig, säger att han va intresserad över vad jag kollade på (jag hade youtube uppe på min mobil) och greppar hårdare kring min arm. Jag flyger upp och kastar mig mot närmaste dörr, redo att hoppa ut på nästa station. Han går åt andra hållet och jag hör att han sätter sig ner vid en annan man och börjar skratta åt hur obekväm jag blev.


Jag skakar. Känner inte mina ben. Jag är fortfarande förvånad över att jag lyckades stå upp tills nästa hållplats. Jag springer ut på plattformen och hör hur männen bankar på tågfönstret och ropar åt mig. Så fort jag kan skyndar jag mig ut och försöker smsa min vän vad som hänt. Helt i chock. Obekväm i min egna kropp. Jag kände mig så smutsig. Så ensam. Så övergiven.


Så varför skriver jag och delar detta här? Jo, när jag satt där, upptryckt mot väggen med hans hand på mitt lår så kunde jag bara tänka på två saker.

  1. Vad kan jag göra för att fly.
  2. Vad kan jag göra som inte kommer drabba mig.


För det är ju så, det vet man ju, att kvinnor som möter sina gärningsmän, som slår eller puttar, kanske skriker…. de kvinnorna blir anmälda. Männen kommer såklart alltid undan, men kvinnorna blir anmälda för misshandel eller förtal.


Så det tänkte jag på. Ska jag våldtas eller ska jag våga fly med risken att bli anmäld?


Så vad ska man göra? Ni med makt, ni borde ha svar. Vad ska kvinnor göra för att slippa anmälas när de använder självförsvar?


Smsen jag skickade till min vän direkt efter jag klev av tåget.

#feminism #patriarkatet #förtryck #säkerhet

Gillar

Kommentarer

Amanda
,
Sluta. Ljuga. Din. Jävla. Lögnare.
Limer
Limer,
Du får gärna förklara hur du menar.
nouw.com/limer
Eller vad sägs som att du lägger ned ditt patetiska försök i att få Emelie att inte prata om sina och andras upplevelser, då du clearly inte vet hur man ens gör eller lyckas med det. Sköt du ditt så sköter hon sitt 😊

Om du och dina vänner är oskyldiga änglar kan du/ni ju vara lugna. Fast du verkar inte lugn, så det är ju lite oroväckande för dig.
bajs.se