Hantera en förtryckande familj

Jag har funderat väldigt mycket den senaste tiden på familjerelationer och de krav man tvingas anpassa sig efter. Det jag refererar till är familj och släkt som bidrar till, stöttar och hyllar förtryck. Detta är något jag haft problem med innan men som jag nu märker att jag fortfarande har stora problem med när det kommer till folk i min närhet. Jag har sagt upp kontakten med två personer i min släkt vars huvudsyssla var att bryta ner mig, och till slut så sa jag nej. Jag tänkte inte gå med på att de behandlade mig sådär. Antingen slutar de eller så är de ute ur mitt liv. Och ja, de finns som sagt inte i mitt liv längre.


Problemet är att jag nu märker att det är många fler i min släkt/närhet som bidrar till kvinnoförtryck och hbtq+förtryck (tar upp dessa då det är dem jag själv tillhör, men transfobi och rasism finns även med). Så varför vill jag fortfarande ha sånna människor i mitt liv? Det vill jag inte. Men ibland har man inget val. En nära släkting eller en familjemedlems partner kan man inte riktigt fösa ut sitt liv på samma sätt så som jag gjorde med min moster (vilket fortfarande är ett problem då hela min släkt tar hennes parti och har vid flera tillfällen lurat in mig i situationer där jag tvingas umgås med henne).
Jag pratade med sambon om detta och vi båda känner att vi inte vet hur vi ska hantera detta. För jag vill inte höra saker som att kvinnor bara ska sköta hemmet och hålla käften. Jag vill inte höra folk säga att homosexuella är äckliga eller ska dödas. 


Jag kan räkna till 6 personer i min närhet som jag inte känner mig säker kring. Som jag inte vågar existera kring för min egna säkerhet. Så hur gör man?
Tar gärna emot hjälp.


//pansexuell kvinna

#feminism #förtryck #kvinnoförtryck #patriarkatet

Gillar

Kommentarer

PatricciaBergsten
PatricciaBergsten,

Jag hade tagit avstånd från de jag inte känner mig trygg med. Man behöver inte klippa banden helt men kanske bara ses ibland och på offentliga platser. Det kommer säkert göra dig gott i slutändan.
nouw.com/patricciabergsten