Header

Hej på er!

Nu är det så att bloggen har stått död väldigt länge och som jag nämnde i tidigare inlägg, så är det likadant på många andra sso-bloggar tyvärr. Jag har helt enkelt inte spelat på riktigt länge och lusten för att göra det har gått upp och ner under en ännu längre tid. Nu snackar vi inte om en vecka eller så, utan flera månader. Lusten finns helt enkelt inte där och då är det omöjligt att driva denna bloggen. Tack till alla er som har läst bloggen under tiden det varade, trots många pauser och perioder utan inlägg så har bloggen funnits sedan den 27e december 2013!

Då jag för länge sedan gick ur den sista klubben jag var med i och jag knappt umgås med några längre på sso så får jag se om jag får tillbaka lusten att spela eller om det har kommit till ett slut. Vad som nu har kommit till ett slut är denna bloggen, några läsare kikar in då och då men det är ju inte så roligt att följa en blogg som inte längre uppdaterar. Jag har full förståelse för det såklart men jag har inte lusten till att driva denna bloggen längre. Tack för mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Här har det varit dött på senaste, som på många andra sso-bloggar, tyvärr. Anledningen till det är för att jag helt enkelt inte har spelat alls sedan jag skrev senaste inlägget (exakt en månad sen), men jag loggade in för ett par dagar sen och jag kör lite då och då nu. Jag har levlat lite då och då men fortfarande har jag två hästar under levling, men då jag inte har köpt en häst på väldigt länge så slog jag till häromdagen! Först stod det mellan någon av de nya hästarna men det slutade med att en tredje ponny fick flytta hem till mig! Innan jag presenterar honom måste jag bara säga att de nya hästarnas färger var bland de finast gjorde färger jag någonsin sett i spelet, så himla bra gjorda! Skimmeln var den finaste av dem enligt mig, men tyvärr är det någonting med ansiktet som fick mig att tveka, den såg aningens blek ut, tyvärr. Om den färgen hade funnits med detaljer i ansiktet hade den nog blivit en stor favorit hos mig!

Nu till mitt senaste tillskott i hästfamiljen vid namn Skyflyer aka Fenix! När jag väl hade bestämt mig för att köpa en ponny velade jag länge mellan Fenix och den svarta ponnyn i GÅD, men till slut var det Fenix som fick flytta hem till mig. Jag tycker verkligen om fuxar och insåg att jag inte hade någon sådan i mitt stall, förutom Brightprince som har färgen men han är skäck.

Är verkligen nöjd med Fenix till utseende och namnet. Skyflyer är ett namn jag funderat över länge att döpa någon häst till och när jag hade bestämt mig för det var det dags för ett smeknamn. Jag gick in på en sida där det finns en hel lista med olika smeknamn och jag letade bland namn som började på F och S. Fenix var ett namn jag fastnade för och när jag googlade för att kolla exakt vad det var/betydde så var det en mytisk eldröd fågel vilket enligt mig var ett passande namn. Dels pga färgen och namnet Skyflyer, en fågel flyger ju i himlen, it's all about the details. ;)

Märks det att jag är trött? Kan inte skriva seriöst idag men så får det bli den här gången så hörs vi!


Likes

Comments

Jag skulle gärna vilja hämta hem en ny häst, men har fortfarande 2 under levling och har försökt lova mig själv att inte köpa en ny innan minst en av dom är klara. Men istället så köpte jag 3 stycken sälar för att stilla behovet att köpa en ny häst, haha. Och de var verkligen oemotståndliga så det blev en bra lösning!

Jag tyckte att alla var riktigt söta och tyvärr var dom begränsade och gick endast att köpa under en veckas tid. Jag hade lite svårt för att välja vilka jag ville köpa och nu i efterhand ångrar jag kanske lite att jag inte köpte fler. Men jag köpte åtminstone 3 som jag tänkte visa upp här!


Det är dock väldigt synd att man endast kan använda dem som "dekorationer", eftersom att de bara sitter i sadelväskan och ser söta ut. Jag hoppas att husdjursfunktionen utvecklas på något sätt, exempelvis att djuren kanske skulle kunna röra sig runt i stallet eller att det fanns en inhägnad att ha dem i. Det känns lite tråkigt att lägga dom i en flik i garderoben liksom. Det skulle även vara riktigt roligt om de skulle kunna sitta på axeln när man inte rider eller något liknande. Det skulle kunna utvecklas hur mycket som helst, men ett lyft behöver funktionen iallafall, tycker jag! :)

Likes

Comments

De nya schabraken som kom i samband med onsdagsuppdateringen var verkligen riktigt snygga! Då de blev så populära kommer det säkert komma fler i andra färger kan jag tänka mig och då lär jag köpa fler, jag köpte endast de två blåa nu. Jag gjorde en varsin outfit med de båda men den andra kommer jag visa i ett annat inlägg. Då det inte finns mycket att matcha med så rider nog många runt i likadana/likande outfits, men vad gör det då de är så otroligt snygga!

Imorgon kommer ett litet inlägg upp om 3 nya familjemedlemmar, håll utkik! ;)

Likes

Comments

Något jag tycker är väldigt roligt med sso är att göra nya outfits, vilket jag därmed gör rätt ofta. Denna vinter har jag laddat upp med massor av mysiga outfits och vissa av dem tänkte jag dela med mig av här! Jag älskar som sagt att göra nya outfits men jag har mina favoritdelar bland utrustning och kläder, så flera outfits liknar varandra. Om någon skulle undra vart något är köpt så finns den här sidan (länk) där man lätt kan söka upp saker och det står vart föremålet säljs, eller så kan ni lämna en kommentar så svarar jag. :)

Rosa & vit:

Blå & brun:

Röd med gulbruna detaljer:

Lila barbacka:

Ljusblå & vit:

Ljusblå:

Grå & blå:

Blå och brun 2:

Ljusblå & svart:

Lilarutig:

Röd diamant:

Brun & vit:

Likes

Comments

Måste bara förbereda er på att det kanske kommer vara oaktivt här. Under juletider är det förståeligt, men jag får se hur det bli när skolan drar igång igen. Jag kommer förmodligen ha mycket plugg samtidigt som jag måste få tid för stallet, hundarna, kompisar och träningen då jag mår bra av det. Jag har inte spelat mycket alls på senaste, men jag saknar det och kommer ta den tiden och lusten jag får till sso till att göra uppdrag och verkligen spela, inte fixa och tänka på bloggmaterial. Till en början iallafall, men vill att ni ska veta ändå. Jag tycker att det är väldigt roligt att blogga, annars hade jag inte gjort det liksom, men nu på senaste när jag har varit så oaktiv så har jag tappat många läsare, vilket jag såklart förstår. Blir ändå glad när man ser sitt namn i en länklista på bloggar, så det ger lite motivation till att fortsätta, men vi får se. Jag kommer blogga när jag känner för det, så tack till er som fortfarande kikar in här ibland! :D

​EDIT: ​Btw, ni som har min blogg i eran länklista och fortfarande vill ha kvar den där, ett tips är att ändra länken till http://nouw.com/lilymclee istället för nattstad då det har blivit ändrat. Det fungerar även om man har kvar den gamla länkadressen men man blir ändå omflyttad till den här sidan, eller hur jag nu ska förklara. Måste försöka komma ihåg att skriva rätt bloggadress när jag själv skriver någonstans, till en början. x)

Fina, fina Lucifer! Jag som inte ens trodde att jag skulle köpa en fjording först, men dom är såå mycket över förväntan. :D

Likes

Comments

Idag när jag skickade/hämtade hem hästar från hästön kom jag än en gång att tänka på hur mycket sso har utvecklats. Inte bara med själva spelet som nya områden etc, utan från att bara kunna ha en häst till att nu kunna ha oändligt många! Det finns hela 6 (!) olika hästtyper i olika storlekar och former att välja på i alla möjliga färger och tecken! Ponny, Arabiskt fullblod, Fjording, Tinker/Nordsvensk, många olika raser inom den "vanliga hästformen" och Andalusier/Frieser/Frisisk sporthäst, så himla bra jobbat av teamet att skapa alla dessa hästar! 

Har inte koll på hur många hästar det finns totalt att köpa på Jorvik, men det är en hel del och fler kommer det bli! Jag tycker att man istället för att bli sur om det kommer någon/några hästar man inte tycker är fina, tänker på hur många det finns som man tycker är fina, för alla har olika smak vilket egentligen är tur. Hur kul  hade det varit om alla red runt på samma hästar liksom? Nej, blir bara trött på att folk klagar när sso-teamet gör något som inte vissa personer blir nöjda över medans det finns folk som tycker raka motsatsen! Såklart får man ha åsikter om ex. hästarna som finns, men det är ens personliga åsikt och teamet kan inte göra alla nöjda jämt. :)

Btw, den enda julklappen som jag inte tidigare fått från tomtesäcken än så länge är en rosa monokel, som jag helt klart gillar! Synd att det ska finnas så himla många dubbletter bara, skulle gärna vilja få lite nya saker..

Likes

Comments

För ett par dagar sen gjorde jag en ny tävlingsoutfit som till mestadels består av svart och brunt. Jag tycker att den blev stilren och all utrustning och kläder använder jag till andra outfits så det tar inte onödig plats i ryggsäcken, perfekt!

Ryttaren:

Mössa: Silvergladebyn  Cardigan: Goldspurs gård  Byxor: Silvergladebyn  Stövlar: Silvergladebyn  Handskar: Uppdrag i Dinodalen

Hästen:

Träns: Fiskebyn  Sadel: Kallterna  Schabrak: Valedale

Likes

Comments

Idag blev jag äntligen populär med Kallterna och kunde köpa mig en egen liten fjordning! Jag har nämt det några gånger innan, jag älskar verkligen gråskimlar och fjordingen som är musblack går minst lika bra, så idag fick vi en ny familjemedlem i stallet. Namnet på min fjording är Icepeak, men han kallas för Lucifer till vardags. Icepeak betyder "Istopp" som jag tycker passar då han är född och uppvuxen i Dinodalen hos Kallterna, där det finns mycket snö, isberg osv! Lucifer kanske inte passar till namnet riktigt, men jag tycker verkligen om det namnet så det fick bli hans smeknamn. 

Jag har länge velat ha en ponny som är större än de Jorvikiska ponnyerna men mindre än den vanliga hästformen, men att de är lika snabba som resten av hästarna som finns att köpa på Jorvik. Eftersom att fjordingarna kan ha olika stubbmanar plus de tre vanliga manstilarna så fick jag min fjording att se ut som en grövre ponny, me like! Jag vet att själva rasen och stubbman har varit väldigt eftertraktat så jag tycker att det är väldigt roligt att det kom till spelet, trots att jag själv inte är så förtjust den manstilen. Det skulle vara roligt om alla hästar kunde ha stubbman så man kan skräddarsy sin/sina hästar ännu mer, då jag vet att väldigt många önskar just det! Just nu får Lucifer ha lång man, men i framtiden kanske jag ändrar till stubbman, då jag kan ändra mina åsikter väldigt lätt.

Som jag skrev en gång tidigare är jag inte så förtjust av fjordingar irl, men i spelet rör de sig så lätt och mjukt att jag inte kunde motstå en. I framtiden kanske ännu en fjording får flytta hem till mig, men har ännu inte fått upp Dallas (min tigrerade arab) i level 15 än och så har jag nu Lucifer i level 1, men jag får ta tag i det under jullovet. Tar även tag i bloggen (fota header osv) då, för oftast när jag loggar in nu har himlen en rosa nyans och jag föredrar att fota i klart dagsljus!

Likes

Comments

Hej på er! Jag har varit i dinodalen och lagat hissen osv men jag har inte gjort mycket mer än så. Kommer göra det när jag får lust och orkar, har därför inte så mycket att skriva om dalen annat än att det verkar vara väldigt fint och mysigt!

I vilket fall så har nog inte många missat att fjordingar anländer till spelet den 10e december! Dom var verkligen över förväntan tycker jag, bara av att se bilderna på dom. Fjordingar är inte direkt min typ av häst irl, okej inte alls faktiskt men ingen av mina hästar på sso är baserade på hästar från det verkliga livet och båda var riktigt söta, speciellt musblacken! Ett plus är ju att dom tål kylan, vet inte om det är bekräftat men jag är 99,9% säker på att dom gör det. Kan ju vara skönt att ha någon häst som tål kylan då jag lär spendera en väldigt massa tid i dinodalen!

Unik förhandstitt på den fantastiska hästrasen!Detta häftiga lilla paket kommer den 10:e december!

Båda bilderna är tagna från nyhetssidan, så fina!

Och så till en sak jag tycker är rätt dåligt... Texten är citerad från nyhetssidan.

"Officiella nyhetsuppdateringar från Star Stable
Vi släpper alla möjliga olika meddelanden, tjuvkikar, nyheter, m.m. för er här på Starstable.com och runtom på våra sociala medier! Om du vill följa med och se dessa exklusiva och häftiga saker från Star Stable så får du följa oss på Instagram, på Facebook, här på vår nyhetssida och även på Twitter!"

Jag tycker självklart inte att det är dåligt om dom publicerar ALLA sneakpeaks på nyhetssidan plus de sociala medierna, men om de gör som de tidigare gjort, alltså publicerar bilder, tävlingar osv på facebook eller instagram t.ex så är det inte så värst schysst tycker jag. För det första så använder inte alla de sociala medier som är nämnda i deras text och för det andra så är det en nyhetssida som är till för nyheter liksom? Tycker det är rätt synd att man missar viktig eller intressant information för att man inte är aktiv på deras sociala medier. Jag har en irl instagram och ett facebook-konto men jag följer inte sso där och missar de saker som publiceras på andra ställen än nyhetssidan. Eftersom att jag följer flera sso-bloggar så får jag den infon via dom som tur är, annars hade jag missat det. Blir lite irriterad bara, det är såklart jättekul att många följer dom "utanför spelet" men det ska inte behöva va ett måste, liksom. :)

Likes

Comments