TILLBAKABLICK - min studentvecka!

Godmorgon på er solstrålar!

Det vankas studenttider, går man i centrum möts man av ungdomar i sina studentmössor, på sociala medier kryllar det av vackra bal-bilder & man kan näst intill ta på spänningen, stämningen & glädjen som ligger i luften hos alla studenter därute. Det får mig att längta tillbaka. Dagen till ära tänkte jag därför att ni skulle få haka på på en tillbakablick i mitt liv - nämligen min studentvecka för 4 år sedan. Det passar väl bra?

Jag gick på Blekinge Naturbruksgymnasium med inriktning häst. Jag var en ganska blyg tjej men med rätt människor omkring mig var jag den som kunde spela Allan och dra till mig all uppmärksamhet. Jag ville gärna stå i centrum men ändå inte.

Själva studentdagen i sig när man sprang ut och letade efter sitt plakat tyckte inte jag var det bästa. Det bästa enligt mig var allting som hände innan själva den dagen kom. Studentveckan, då man hittade på alla de där roliga aktiviteterna i skolan, fixade med flaket, umgicks och kände gemenskapen tillsammans!

Ett tips från mig till er som ska ta studenten är att verkligen ta vara på studentveckan, var med på alla aktiviteter, ha kul, bjud på er själva & var er själva till 100%. Man vill aldrig att denna veckan ska ta slut!

AKTIVITETERNA!

På vår skola hade vi 5-kamp mot lärarna! Hinderbanor att ta sig igenom var uppbyggda, dragkamp fanns och de lag som förlorade hamnade i vattnet, flytta höbalar var en utmaning och så mycket mer. Det var en rolig dag, som jag minns än idag. Lycka går igenom hela kroppen när jag tittar på alla dessa bilder!

En annan aktivitet vi hade var brännboll. Jag tycker egentligen inte om lagsporter alls, det är inte min grej och i vanliga fall hade jag haft en enorm klump i magen över att ens behöva delta. Men just denna dag var det annorlunda, de känslorna fanns inte alls där utan kroppen var istället fylld utav lycka. Jag deltog, jag skrattade, jag var lycklig. Idag är jag så glad över att jag deltog, vi hade så roligt allihop!

DEKORERA FLAKET!

Eftersom att jag gick på en skola inom lantbruk var det en självklarhet att vi skulle ha en traktor med vagn och inte en lastbil att åka i. Vi tvättade traktorn (eller ja, många gjorde det jag var en utav dom som mest flamsade runt och levde livet), satte björkris på vagnen, fyllde lakan med festliga texter var av på ett av dom bestod av våra namn & handavtryck.

Var på riktigt med och dekorera flaket! Det blir en hel del diskussioner och man får kompromissa en jäkla massa, men känslan av att klassen till slut är överens är verkligen så härlig!

BALEN!

Jag kommer fortfarande ihåg hur förväntansfull jag var. Pirret i magen. Nervositeten som hängde i luften. Magin som skapades. Dagen började med baluppsättning och fortsatte sedan med make up hemma och min fantastiskt vackra turkosa klänning åkte på. Ett par drinkar sveptes hemma i trädgården innan pappas BMW-cab tog mig vidare till Ronneby Brunns vackra blomster där balen skulle äga rum. Alla var så otroligt vackra. Det var verkligen magi i luften. Jag kan än idag bära med mig känslan jag hade den kvällen.

Det fortsatte sedan med att vi fotograferades tillsammans med klassen, enskilt och med vänner. Det verkligen kryllade av vackra förväntansfulla studenter precis över allt.

Min bal-dejt för kvällen hittades och då var det dax att ställa upp i ledet som skapades Ledet ledde oss upp till byggnaden där själva balen skulle hållas. I samlad trupp gick vi längs med ledet och vidare in till en utgård där det fortsatte med mingel innan vi fick sätta oss vid våra bord där en tre-rätters middag serverades. Efter maten var det dags för dans och sedan drog festen igång på riktigt. Där & då var livet fulländat! Är det någon dag i livet som jag hade velat uppleva igen så är det minsann student-balen.

(Denna bild hamnade i tidningen!)

STUDENTDAGEN!

Allvarligt talat så minns jag bal-dagen så mycket bättre än vad jag minns själva student-dagen. Det beror inte på att jag var full för jag drack nästan ingenting under min student.

Jag minns att alla studenter samlades för att äta studentfrukost tillsammans för att sedan ha avslutning i Aulan där tal hölls, uppträden gjordes & betyg delades ut. Därefter for vi in till Ronneby där själva ut-springet skulle ske. Familj, släkt och vänner tog emot mig och det blev kramkalas innan det var dags att hoppa på flaket! Som vi skrek, hoppade och var lyckliga!

Väl hemma var partytältet uppsatt och firandet med släkt och vänner ägde rum i trädgården med mat, drinkar & presentöppning. En överraskning som verkligen gör dagen mer speciell var att min bästavän Jennifer som jag då inte träffat på väldigt länge kom och överraskade - jag hade ingen aning om att hon skulle komma. Vi stod och höll om varandra medans vi grät båda två.

Jag gick aldrig ut på min student, jag kände mig helt enkelt nöjd framåt kvällen. Idag kan jag kanske ångra det en aning, men på den tiden var jag ingen riktig partypingla. Partypinglan trädde fram under senare år!

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Balen är mitt finaste minne från studenttiden, tyckte den var så magisk <3nouw.com/celinelundqvists
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Balen var verkligen magisk, bästa på hela veckan!! <3nouw.com/lillystromqvist
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså OMG vad vacker du var på balen hjärtat! Tror fasen inte att jag har sett något finare 😩❤️ Och ja - man måste verkligen ta tillvara på allt och njuta utav tiden. Det gjorde inte jag, och det är något jag verkligen ångrar idag (även om jag inte tror på att man kan ångra saker). Dock hade vi inte alls så mycket kul saker som ni verkar ha haft, så det gör mig verkligen så glad att höra att du hade en sån otrolig tid hjärtat ❤️❤️❤️
nouw.com/matildaberlin
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Dina ord, finner inga ord som räcker nog vännen! Du gör mig så otroligt glad - TUSENTACK!! <3 Tråkigt att du inte hann ta till vara på riden ordentligen men då lärde du dig åtminstone det till nu och i framtiden! <3 Stor kram och världens kärlek till dig favoriten! <33nouw.com/lillystromqvist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229