Del 3 - Vi blir herr & fru Mihlté

Del 3, bröllopet 2020 - Vigseln!

Fina ni, det är ett nytt år. 2020 övergick till 2021, det gånga året lämnar mycket efter sig - en flytt från Stockholm ner till Småland, vi blev hundägare men framför allt blev vi herr och fru. Jag lämnade mitt flicknamn Strömqvist bakom om mig och blev istället fru Mihlté.

Jag tänkte nu bjuda er på del 3 utav vårt bröllop. Har ni missat de två första delarna hittar ni del 1 här och del 2 här.

Efter vår magiska first look var det dags att transportera oss till Hagby kyrka där själva vigseln skulle ske. Bilresan var pirrig. Väl framme fick jag och Isac hålla oss undan då nästan alla gäster var på plats och väntade utanför kyrkan.

Medans gästerna tog sig in i kyrkan stod vi bakom kyrkan och passade på att ta bilder på oss tillsammans med följet som ni fick se i del 2. Leon (vår fotograf) passade även på att ta en del porträttbilder på mig innan de var dags att gå in.

Klockan började närma sig 14 och det var dags för Isac att ta sig in i kyrkan och ställa sig framme vid altaret. Jag skulle nämligen gå in själv. Det var så pirrigt att vänta i kyrkans hall tillsammans med mina tärnor. Benen skakade, fjärilarna i magen kittlades och tårarna var inte långt borta.

Klockringningen slutade och min ingångslåten startade, vi hade valt låten "Can't help Falling in in Love with you" med "Haley Reinhart". Så mäktigt! Mina tärnor försvann och jag blev själv klar fram tills andra versen, där och då blev det nervöst minsann.

När andra versen började öppnades min dörr och jag började vandra in mot altaret, mot min Isac. Jag kunde näst intill inte andas förrän jag såg honom, min framtida man. Jag mötes av min pappas blick snabbt men fick fort slita bort den för att inte falla i gråt - han såg så stolt ut med tårar i ögonen.

Inför Gud och denna församling har vi idag samlats till vigsel mellan er två, Lilly & Isac ... inledde vår präst Jakob med.

Vi sjöng en psalm, Melinda läste upp en fin bön, min hederstärna Maja tog emot min brudbukett och kort därefter var det dags att avge våra löften till varandra. Vi hade skrivit egna löften till varandra, Isac började.

Vi höll tillsammans i våra ringar innan Isac snabbt gav tillbaka dom till prästen och sprang iväg bakom hans bestman, där och då trodde jag han glömt sina löften men han skulle i själva verket bara hämta sin gitarr som han gömt i kyrkans hörn. Min Isac hade skrivit sina löften i en låt till mig, inte ett öga var torrt - som jag grät av lycka. Det var så vackert!

Efteråt var det min tur, ni ska få läsa mina löften i ett separat inlägg längre fram. Det hela var så vackert!

Efter vi avgett våra löften var det dags för ringväxling och bli Herr & Fru Mihlté.

Vår första kyss som Herr & Fru Mihlté - magiskt! Det blev en så mysig, intim och vacker ceremoni med våra närmsta. Väl nyvigda marscherade vi ut till låten "All you need is love" och blev sedan omfamnade utav våra nära och kära.

När det kastats rosenblad över oss ur våra notbladsstrutar, blivit omfamnade och sagt tack till alla som tittade på vår livestreaming var det dags för oss att ta pappas cabe till Vita sand för porträttfotografering.

Pappa hade pyntat bilen så fint och överraskade även med en flaska champagne till oss som nygift brudpar.

Det var delen om vår magiska vigsel, i nästa del kommer ni få ta del utav vår bröllopsfest!

Allt jag kan avsluta med är att jag är så lyckligt lottad som har sådana otroligt genuint genomfina vänner, en man utöver det vanliga och en familj som är fantastisk.

Denna dag kommer jag minnas Föralltid&Förevigt!

Gillar

Kommentarer