Vara med eller vara med

Jag har tänkt på en sak... Jag vet inte, det kanske bara är jag, men visst är det skillnad på att vara med och vara med? Antingen så är man liksom med, blir tillfrågad och får vara med och blir insläppt i gruppen och känner sig välkommen, eller så är det man själv som alltid får bjuda in sig själv, jobba för att synas och höras. Eller vad säger ni?
Jag har inte alltid haft det lätt i skolan, svårt med kompisar osv. Jag kan även tacka det idag eftersom det ledde till att jag blev bästis & Syster med världens bästa Linda! Vi gled isär i 7an, hittade nya vänner och umgiks inte alls lika mycket längre. I 8an och 9an kännde alla varandra och visste vad man hade gjort, man hade en stämpel på vem man var, alla känner nog till hur det är, det är oftast en felaktig stämpel man får, folk dömmer en, även jag.
I gymnasiet trodde jag att det skulle bli bättre, att jag skulle kunna få vara mig själv eller träffa nya vänner och få börja om på nytt. Allting började väldigt bra, men den gick allt bara utför och jag är nästan tillbaka där jag var för 9 år sen. Att behöva anstränga sig för att bli hörd och synas. Från 6års till 2an för jag klassens clown, för att få bekräftelse, jag ville att dem andra skulle se mig. Nu är jag där igen men kan inte synas och höras på samma sätt och vågar inte... Ibland känner jag mig osynlig, någon som ingen ser eller hör.
  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229