Hellu (:

Jag har sportlov den här veckan och precis som i helgen kommer den spenderas på konståkningen och hemma. I lördags var jag förvånansvärt hemma hela dagen. Jag brukar ha träning klockan 08.00-09.00 men inte den här gången. Detta för att det var elitserietävling OCH Markus och Martinus skulle ha konsär den helgen. Jag fick faktiskt en biljett av konståkningsklubben men valde att inte gå då jag knappast är ett stort fan av dem.
Den här lördagen kom också Asta. En söt liten svensk-dansk-grådshund. (Hur man nu skriver det. Det kan vara i omvänd ordning eller utan bindestreck.) Det är våra kusiner som egentligen är ägare men de åker skidor den här veckan så vi ficka agera hundvakt. Som vanligt under sportlovet haha!

Söndagsförmiddagen spenderade jag på att jobba på tävlingen. Alltså ännu en dag vid konståkningen. Långtråkigt är en underdrift,  men jag överlevde!

Alla vardagar har jag träning på morgonen. Jättesynd att jag inte får några sovmorgnar men skönt att få träningen gjord så fort som möjligt så att man slipper avbryta det man håller på med.

Idag är det onsdag och jag har precis försovit mig till bussen. Najs. Det fanns ingen chans i världen att jag skulle hinna med den.Jag kommer istället att ta en ny buss om några minuter och kommer komma lagom till andra passet på träningen. Som delvis börjar 09.00 så jag har gott om tid på mig att äta frukost.

Förutom det har jag även under veckan jobbat på en ny målning. I akvarell. Såklart. Den är inte riktigt klar än, det saknas lite detaljer och så på månen. Men förutom de är jag faktiskt ganska nöjd. Med tanke på att jag brukar vara sämst på att skugga/anpassa ljuset så är den här åtminstone en nivå högre än de flesta målningar jag gör, haha.
 

[Lite bilder på mitt te för det är det godaste som finns xD]

[Lite mer mat som jag ätit haha]

Idag är det onsdag och jag har precis försovit mig till bussen. Najs. Det fanns ingen chans i världen att jag skulle hinna med den.Jag kommer istället att ta en ny buss om några minuter och kommer komma lagom till andra passet på träningen. Som delvis börjar 09.00 så jag har gott om tid på mig att äta frukost.

Förutom det har jag även under veckan jobbat på en ny målning. I akvarell. Såklart. Den är inte riktigt klar än, det saknas lite detaljer och så på månen. Men förutom de är jag faktiskt ganska nöjd. Med tanke på att jag brukar vara sämst på att skugga/anpassa ljuset så är den här åtminstone en nivå högre än de flesta målningar jag gör, haha.
Som ni ser är det sjukt svårt att göra en jämna och fin svart yta som bakgrund. Om någon har ett trix - ring mig. Eller mejla. Eller vad du nu föredrar. Sen behöver vi inte ens prata om den "runda" månen... hehe.

Aja nu ska jag till min träning, vi syns!

HARE GÖTT

/HANNA

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hellu (:

Jag har inte uppdaterat sen i tisdags, vilket inte känns bra. Jag gör inlägg hela tiden, men tar alltid bort dem. Ångrar mig och tänker att det inte duger, det är inte tillräckligt bra.

Idag är det fredag. Bildprojektet som jag pratat om tidigare känns inte bra. Poängen är att göra något med ett sorts budskap. Budskapet ska framgå, men inte vara för uppenbart. Allt jag kunde tänka på var om det var tillräckligt bra, kommer folk att fatta? Kommer jag misslyckas?
Jag vet inte.

På tal om bild så gjorde jag en liten skiss häromdagen jag faktiskt blev otroligt nöjd över. Säger inte att de är bäst men jag är nöjd. Jag funderar på att ha ett konst/foto tema på bloggen då det är det jag verkligen brinner för (förutom orienteringen).

[Alyssa]

Den här bilden är inspirerad av Tanya Shatseva och hennes målningar. Jag bara älskar dem.

Det var allt för mig just nu. Ber om ursäkt för att inlägget är rätt så kort men alltid något ❤
GODNATT

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments

Tjenixen! (konstigaste hälsningen idag -check)

Ja vet inte vilken dag det här inlägget kommer ut, eftersom drygt är så pass sent,  på kvällen nu. Men jag hade hur som helst tänkt att skriva lite om min tisdag (13/2) då det varit en väldigt rolig/bra dag idag. Egentligen har inget speciellt hänt, jag är bara nöjd med dagen - det har man rätt att få vara.

Eftersom det var tisdag innebar det för mig sovmorgon till 09.35. Najs, eller hur? Jag mår bäst av att ha lika sömn varje dag/natt och bör alltså gå upp vid samma tid varje morgon samt lägga mig vid varje tid på kvällen. Som resultat så går jag alltså upp 07.00 trots att jag börjar 2,5h senare. Lite onödig ibland kanske, men jag gillar den extra tiden på morgonen. Man behöver inte stressa och kan i lugn och ro vakna ordentligt innan skolan börjar. Rubbas min sovrutin eller om jag inte får den tid jag behöver på morgonen, ja då är första lektionen oftast förstörd - tyvärr.
Sovmorgon innebär också att jag är ensam när jag lämnar huset för att mata kaninerna och cykla till skolan. Lite snopet att inte ha något att säga hejdå till kanske, men ibland känner man sig lite stor. Typ vuxen. I morse när jag gick ut kände jag dirket att det skulle bli en bra dag. Har ni också varit med om det eller är det bara jag? Jag tror dock inte att det är något dåligt. För om man känner på sig att det kommer bli en bra dag, då är man ju inställd på det. Då ökar chanserna att det faktiskt blir en bra dag.

Första lektionen var hursomhelst Historia. Vi jobbar med andra världskriget nu. Intressant - ja. Jobbigt - efter 50 minuters genomgång(minst) ja. Snacka om trött jag va efter den lektionen. Det var som all energi jag laddat upp för att orka skolan rök på en lektion. Som tur va var det en längre rast innan Spanskan som brukar vara rätt så chill. Vi lyssnade på musik, skrev lite, läst en text och såg på OS. Ja du läst rätt, vår lärare samt några elever prioriterade längdskidåkare i Sydkorea framför vår lektionen. Sista kvart såg vi alltså hur Sverige tog Guld i OS. Heja oss!

till lunch fick vi korvstorganoff med ris och SEMLOR. Himla typiskt av skolan att ha två goda saker samtidigt, semlor är ju så sjukt mättande att man inte kunde äta mycket av den andra maten haha. Tyvärr har jag inte bildbevis då min kamera på mobilen tagit semester eller något. De funkar inte helt enkelt. De bilder ni kommer få se senare är tagna på min skolipad och därför inte av lika bra kvalité.

Skoldagen fortsatte som vanligt. Vi avslutade med musik och som vanligt lyckas musikläraren dra upp något som handlar om precis det vi lärt oss på so-lektioen på morgonen. Så har det varit sen vi började med historia och det är helt sjukt för vi har frågat musikläraren men han påstår att han inte alls pratat med våran so-lärare haha. Idag var det något om hur Hitler levde och hans favorit musik. Lite lagom random men fortfarande ett läskigt sammanträffande.

Vi slutade 14.20 och jag drog hem för att äta, vila lite och sedan packa till träningen. Orienteringsträning såklart! Idag var det en vanlig linjeorieintering. Kortfattat går det ut på att du ska följa ett sträck som är utrotat på kartan. Vi sprang i grupp och banan var hela 8.8 km!!! Tillslut blev det nästan en hel mil. Så långt har jag inte sprungit på ett 
halvår. Jag blev helt slut! Men roligt var det! Både benen och fötterna värkte. De kommer de göra imorgon också och då är det tävling, så vi får hoppas det inte är så illa.

Tärningen avslutades med lite trio kring det mentala i orienteringen. Hur man ska tänka under en bana ifall man bommat (sprungit fel) och hur man ska förbereda sig innan tävling. Detta är något jag inte tänkt på så pass mycket så det var en väldigt nyttigt lektion/diskussion. Han som pratade om ämnet/läraren använde ett exempel baserat på en forskning där de hade haft några personer som spelat piano varje dag under em viss tid och sedan även några personer som fick tänka/förställa sig att de spelade piano. När man jobbar med något utvecklas hjärnan och de visade sig att de båda gruppernas hjärnor hade utvecklats ganska lika. Trots att bara en grupp fått vidrör ett piano. Det visade sig också att när gruppen som inte fick spela piano väl spelade piano var de lite bättre än personer som inte varit med i experimentet och inte spelat piano.
Ja tyckte det var ett bra bevis/exempel på att visa att man kan utvecklas lite ändå, det hjälper att bara tänka. Men de gör framförallt skillnad. De var lite det vi skulle tagit med oss, något väldigt motiverande ni frågar mig.
Sen gav han oss också tipset om att se till att man inte hade något annat som stressade upp en då man under tävling måste vara enormt fokuserad. Se till att du inte har problem med relationer, plugg, ekonomi m.m. Det stör trots att du inte vet om det alltid.

den exakta tiden⬆️

När jag kom hem så jobbar ejag lite på min kalender. Det är ingen färdig kalender utan jag gör att allt från början så att säga. Dock ligger jag lite efter så jag satte mig ner och försökte blir klar med några veckor. Lyckades jag? Nope. Varför? Jooo... de visade sig att det var runt 20 MINUTER att gör ett uppslag. Gaaaaah, det där var ju motiverande, or not. Hur som helst bilderna ovan är på uppslaget jag gjorde när jag tog tid.

Ta hand om er så ses vi. Nu måste jag sova på saken om hur sjutton jag ska lyckas bli av med min dåliga vanan att publicera blogginlägg halv ett på natten. Godnatt 💗

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments

ATT FÅ SAKER GJORT
Jag är jättebra på att skjuta upp saker. Senaste var igår när jag inte gjorde läxan. Men också i helgen när jag inte gjorde ett blogginlägg - vilket inspirerade mig att föra det här. Jag säger som sagt inte att jag är på att få saker gjort, men ibland lyckas jag.

VARFÖR?
Om vi säger att du måste göra läxor, varför gör du läxor? Någon på lågstadiet/mellanstadiet hade nog sagt "för att läraren sa att jag måste göra det". Nja... det är nästan rätt. Visst kan läraren bli sur om du inte gjort läxan, men läraren ger dig läxan för att du ska lära dig något. Du gör läxan för att lära dig, vilket kommer underlätta för framtida studier. Så att göra läxan borde väl inte vara så svårt med den här anledningen, mer än att det är tråkigt?
Men säger vi att vi ska skriva ett blogginlägg, då gör vi det för att det är roligt? Eller? Vi vill få inlägget gjort, men så kanske det inte blir gjort ändå? Varför? För att något stör oss.

SAKER SOM STÖR
Låt mig gissa... mobilen? Oftast iallafall. Det mesta är social medier, vi har våra vänner där, vårat andra liv. Ett tips är att när du kommer hem från skola/jobb/något annat. Ta aldrig fram mobilen! Håller du den i handen, lägg den i jackfickan på direkten. Om den inte finns där från början är det lättare att väl komma igång. Det blir är lite svårare att lägga undan den när du redan sitter och skrollar på Instagram. Men när du väl gör det. Lägg den så att du inte ser eller hör den. Den ska liksom inte finnas. Det gäller vad som helst som stör dig. Sätt på flygplansläget och skriv i anteckningar om du måste få ett blogginlägg gjort.

FÖRBERED DIG INNAN
Koka te, sätt på musik, tänd ett ljus, ta fram eventuella läxor, lägg undan stör-momenten och gör det du behöver få gjort. Att förbereda sig är bland det viktigaste, för när man väl kommit så långt att man nästan har allting klart - då kan man ju inget annat än att fortsätta. Att förbereda sig kan innebära att skriva en att-göra-lista, göra ett schema för hur dagen/vad du vill ska de ut eller göra din omgivning mysig. Om du har en mysig omgivning blir det mer motiverade/inbjudande att göra ex läxan. Själv pluggar jag som bäst när jag tränat. Då är jag trött i kroppen (så att jag inte kan dansa till musiken vilket jag annars gör haha) och hjärnan är pigg. Nackdelen är dock att det kan bli väldigt sent. Men tänk efter; när och under vilka förhållande får du saker gjort?

GÖR DET
Sen har jag ett sista tips.
BARA GÖR DET! Inga men, få det gjort bara. Du kommer tacka dig själv. Och mig, för jag sa åt dig att göra det (;

Här får ni en fin bild på mig och en av mina kaniner: Lilly <3
Den har ingenting med saken att göra men tyckte bilden va lite söt/rolig haha xD

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments

Nu är de fredag igen. Har ni tänkt på hur lång tid (eller kort) det kan kännas innan fredagen kommer ibland? Ändå kommer den var sjunde dag.

Den här veckan har för mig gått väldigt fort. Jag har inte skrivit något sen i tisdag, vilket jag mår lite dåligt för men jag har inte riktigt haft tiden eller orken. Men nu tänkte jag därför göra en sammanfattning över veckan.

Hela veckan har det varit mycket snö. En ungefärlig halvmeter. Vackret men himla svårt att ta sig fram ibland, framför allt när cykelns växel fryst på ettan haha. Och mycket kläder behövs det också när det är -10°.


I måndags åkte jag till stan direkt efter skolan med en kompis. Vi letade efter byxor, klippte mitt hår kort och lite annat roligt. Riktigt ärligt vet jag inte vad jag är mest nöjd över; hängselbyxorna eller att jag nu är korthårig.


Under tisdagen gick det två brandalarm på skolan. Det första missade vår klass då vi hade sovmorgon och de andra var precis när vi skulle börja lektionen. Inget av dem var en övning men rykten säger att det luktade bränt i träslöjden. De hade väl lyckats göra något tok där, jag vet inte, jag har inte träslöjd.På kvällen var det den vanliga orienteringsträning men också en föreläsning om teknik. Mesta dels repetition om sista attackpunkt och liknande. Men jag lärde mig också något nytt som kallas första attackpunkt. Jag tänker inte gå in på vad det betyder för ingen icke-orienterare kommer att fatta, haha.

Onsdagen var en vanlig dag. Min föräldrar bor på två olika ställen så det var flytt. Från mamma till pappa. Jag bor varannan vecka.

På torsdagen var det utvecklingssamtal. Nice, eller inte. Eftersom de har slutat berätta vad man måste utveckla för att nå ett högre betyg så tycker jag man inte blir särskilt klokare av samtalen. Tyvärr. Sen var det intervall pass och mer teori om hållpunkter. Egentlige skulle vi övat på de men snön tillät oss ställa in.

Idag är det fredag. I skolan jobbar vi med ett intressant bildprojekt som jag kanske ska göra ett inlägg om senare, det är ganska roligt om ni frågar mig. Kortfattat handlar det om att framför ett budskap/reklam på något sätt. Men kan rita, skapa, filma m.m. Men det ska vara lite som om man "läser mellan raderna".
Sedan spenderade jag eftermiddagen på stan med några kompisar och 199kr på en ny hoodie. Självklart en förstor storlek, poängen med hoodies är ju att de ska vara lite stora & "pösiga". xD

(På tröjan står det EQUALITY FOREVER)

Sådär ja. Det tog mig tre timmar att skriva det här inlägget. Men o andra sidan har jag ju varit lite distraherad av tv:n, hehe. Btw så undrar jag vad ni tyckte om att jag berättar om min vecka som gått. Själv kändes det lite tjatigt men det blev ett längre inlägg. Snälla kommentera (:

Nu ska jag sova och ladda upp inför helgen. Sov gott!

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments

Först ska jag bara säga grattis till min lilla kusin!! Eller ja.. 11 år det är inte så litet längre (; Grattis iaf!!! <3

Sen har jag en liten överraskning till er tihi.
Beredda?

3

2

1

JAG HAR KLIPPT MIG

FRÅN OCH MED IGÅR KVÄLL ÄR JAG OFFECIELT MEDLEM I KORTHÅRIGA-KLUBBEN. Jag hoppas ingen har något problem med det. (:

Att ha kort hår är faktiskt helt annorlunda. Men jag gillar det. Jag har ju bara haft den här frisyrer i ett knappt dygn men jag tänkte faktiskt ändå att jag kunde göra en lista på för- och nackadelar.

FÖRDELAR
-Man har utsläppt hår hela tiden
-Man behöver inte oroa sig över vilken frisyr man ska ha för det finns typ bara två stycken
-Det är sällan ivägen
-Det är lätt att tvätta samt torka
-Man ser jätterolig ut när man vaknar på morgonen

NACKADELAR
-Det finns bara en frisyr (ish)
-Trots att det inte är ivägen ofta så trillar det alltid ner i ansiktet
-Man måste ägna en cirka kvart (10 minuter) varje morgon på att fixa det
-Ens öron syns (det är nog bara jag som har lite öronkomplex ibland)

Kart! Det finns säkert mycket fler för- och nackadelar men det är vad jag har kommit fram till på under 24 timmar. Rätt duktigt av mig ändå om jag får säga det.
Självklart så är det ju olika från person till person men såhär ser jag på saken iaf (:  Nöjd som f*n med de nya håret.

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments

Hejsan (:
Nu är det
lördag, klockan är runt 11.20 och jag (med familj) sitter på tåget påväg till
Eskilstuna. I morse gick jag upp klockan 06.30(!!!) för att packa och sedan dra till träningen som började 08.00. Det brukar va ta en bra start på dagen att träna men idag vill jag bara sova...

Minns ni att jag sa att det var "snökaos" i torsdags? Haha det är ingenting jämfört med nu! Minst två-tre decimeter. Jag har inget problem med det men SJ... Vårat tåg som skulle gå 10.08 gick 10.35 och jag vet flera andra tåg som blivit inställda. Det kan inte vara lätt för deras chef nu... xD. (nej asså allvarligt jag tycker lite synd om dem)

Egentligen måste jag skriva en teknikuppstats och lite annat plugg men ni märker ju själv hur bra det går...

Aja vi ses och ta hand om er *3*


Dagens outfit ⬇️⬇️

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments

FREEEDAAAG!!! YAY!!

Haha, ni fattar inte hur mycket jag längtat efter helgen! Fredagen började väl sisådär med sprutan i skolan. Det gick bra trots paniken som uppstod i mitt huvud. Kanske en liten konstig taktik, men varje gång jag måste vara modig och trotsa rädslor säger jag till mig själv: "Nu är du bara löjlig. Titta på ***, är h*n rädd? Nope. Där ser du, inget att oroa sig för".
Jag säger inte att det är löjligt att vara rädd, jag är själv livrädd dör flera saker - bla sprutor - med det är ett sätt som funkar för mig. Och det kanske är värt att testa om du behöver övervinna en rädsla.
Jag tror det hela har lite med min vinnarskalle att göra också. Jag måste alltid visa att jag kan. Jag måste vinna över mig själv.


Började på ett litet bild projekt också. Målade en bit kartong vit och tänkte teckna allt som kom upp i huvudet på pappret. Lite som en meditation. Dessutom ser ni en bit av hur rum ser ut haha. Och ja, jag har en stor förkärlek för ljusslingor. xD

I helgen taggar vi MELODIFESTIVALEN och lillkusinens släktkalas! YAY!

Tills dess: sov gott och ta hand om dig själv (:
(hinner jag få upp inlägget exakt 00.00. Den är 23.59 nu??)

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments

Hej hopp! Hur mår ni?

Själv har de varit lite sisådär idag. Fick min mens i morse och de första dagarna är alltid lite svåra. Jag brukar må rätt illa och ibland känna mig smått spyfärdig? Om det är någon som vet vad man kan göra åt problemet så hade jag uppskattat svar. Det stör väldigt mycket och jag kan inte alltid fokusera på uppgifterna samt idrotta.

På torsdagar har jag alltid konståkningsträning direkt efter skolan. Men idag var jag tyvärr tvungen att skippa den pga illamående.

Förutom det har det snöat endel idag. Under lunchen var det (enligt oss) nästan snöstorm. Det är självklart ingenting att jämföra med de som kommer i norra Sverige men för oss i lilla Östergötland var alla lite förvånade.

Men jag ska inte klaga, snö är fint. Och mysigt. Däremot har de en tendens att smälta och bli blasksnö, vilket är både fult och otroligt halt.

Tog lite bilder på snön, kanske inte de bästa men jag kände att jag behövde lite mer bilder här på bloggen (:

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments

Hej igen! Idag är det onsdag, senast jag skrev något var det söndag. Det hade varit roligt om jag kunde uppdatera varje dag - det är mitt mål. Men jag har inte riktigt den inspirationen/så pass intressant liv.

Jag har skrivit mycket om gymnasievalet och det kommer bli mer om det vare sig du är intresserad eller inte. Egentligen har inte så mycket hänt på den fronten sen senast. Jag var hos SYV idag men hon sa i princip samma sak som jag redan visste, lite mindre nästan. Men jag rekommenderar fortfarande för er som ska välja snart eller om några att prata med SYV:en på din skola. Egentligen hade jag velat ha det mötet några veckor tidigare - nu är det så tätt in på sista val-dagen att jag vet vad jag vill välja.

Förutom det så ska vi ta stelkrampsprutan på fredag och jag är sååååååå rädd. Det går nog bra eftersom jag har mina vänner som lovade att följa med men det går inte att låta bli att vara nervös. Jag kan inte göra något åt. Den lilla rädslan har funnits där sen sjuan någon gång. Men å andra sidan måste jag få det gjort. Det är säkert värt det.

HARE GÖTT

/HANNA

Likes

Comments