Hej! Idag har jag haft en ledig dag då jag ska jobba på söndag.

Dagen började med att jag åkte iväg till hundsimmet med Nina och hennes blandrashane Elmo. Med mig tog jag min riesenschnauzertik Bailey och min sambos blandrastik Sam. Det var alla hundars första simtur i pool som nalkades. Elmo simmade lugnast av dem alla, Baileys största huvudbry var att hålla koll på vart bollen tog vägen och att fösöka hålla nerverna i styr. Sam trodde att min uppgift för dagen var att dränka henne, men så var ju inte fallet. Henne fick jag lyfta i poolen och försöka lugnt hjälpa fram mot rampen. Sam gillar inte alls vatten så hon uppskattade inte alls mitt påhitt idag. Men jag tror nog att det blir bra bara vi försiktigt tränar vidare på simningen och att hon lär sig att hon får komma därifrån då hon lugnar sig.

Efteråt var jag lika blöt som hundarna fastän jag hade haft på mig förkläde. Alla kläder fick bytas när jag kom hem.

Klockan 14 åkte jag till stallet för att rida Picasso, han var en riktig "böukhövel" i stallet idag. Förtydligar: han var bråkig och klumpig. Han hade inte ro att stå still i stallgången då dom andra hästarna lämnade kvar i hagen. Men som tur var han helt otroligt arbetsvillig och positiv att rida sen när vi väl kom oss ut ur stallet. Vi började med att skritta några varv upp och ner för en brant backe som finns endast en liten bit från stallet. Vi tränade på att rygga i nedförsbacke, när vi skrittade ner för backen så gjorde vi halt och ryggade några steg så att han skulle få jobba ordentligt med bakbenen. Efter det travade vi tillbaka till stallet och red en stund på ridplan. Där fokuserade vi på galoppfattningar och speciellt på vänster galopp som han lite tyngre med. Han var pigg och lyhörd så det var en fröjd att få rida idag. När jag hade ridit klart så stannade jag kvar i stallet och putsade lite saker inför fredagen då han ska få flytta till ett nytt stall. Jag skall ta honom på foder och flytta honom till ett stall där allt vi behöver finns på ett ställe, manege, stor ridplan, terrängbana, travbana och mycket bra ridvägar. Imorgon ska han bli verkad och skodd på bakhovarna så han e fräsch och fin om hovarna inför flytten.

Efter stallet åkte jag hem via mamma och pappa för att fixa flera hål i lite hästutrustning och sen vidare hemhem. När jag kommer hem har Adrian fixat mat och städat och plockat undan i hela huset så det var så fint överallt! Vi avnjöt vår mat till ett Orange is the new black avsnitt, och nu sitter jag här och knåpar ihop ett inlägg.

Jag har tidig väckning imorgon då jag ska jobba 05-13. Inte alls sugen på jobb, men det känns skönt att få fara hem en timme tidigare än de flesta andra.

Jag hoppas att ni har haft en skön dag!


Avslutar med bilder på dagens badankor, Samantha & Bailey.


Likes

Comments

Nu är det dags, inspirationen flödar. Välkommen ska du vara till min sprillans nya blogg!

Vilken dag ska jag börja blogga om inte dagen före min 20-års dag? Här får du följa med i min vardag, som innehåller jobb och (alldeles för lite) fritid, min fritid består av hundträning, hästhållning och ridning. Och förstås en hel del annat. Här kommer även mina halvkonstiga funderingar om allt och inget att dyka upp. Jag hoppas att du hittar nåt du gillar och vill föja med på min resa. Vart det bär av vet inte ens jag.

Som sagt, imorgon är det min alldeles egna födelsedag, dagen kommer att spenderas på jobb, lite hästmys och sen också födelsedagskaffe med de närmsta.

Jag kommer inte lägga ribban för högt här i början av bloggandet så jag siktar mot att publicera 3-4 inlägg i veckan. Tiden får visa om det blir mera eller mindre.

De inkommande inläggen kommer att vara presentationer av mig själv och mina djur.fotograf Jenny Sulkakoski

Dessa typer kommer ni snart få lära känna.

Bloggen är ännu under uppbyggnad så allt är ännu inte som jag vill ha det. Kommentera och kom gärna med förslag på innehåll som just du vill veta/läsa.
Likes

Comments