SEPTEMBER - DECEMBER 2019

SEPTEMBER

Onsdag den 28:e augusti var det upprop på Umeå Universitet med välkomstinformation och startskottet för insparken. Någon dag tidigare hade en tjej hört av sig som också skulle börja i min klass och vi hade bestämt träff utanför vilket tog bort en hel del av min nervositet. Min plan var sen att kanske vara med på någon av de planerade aktiviteterna men absolut inte allt. Jag skulle ju jobba, plus att jag inte kände någon och att komma ensam till varje fest och sedan mingla bland främlingar timma efter timma kändes alldeles för skrämmande och påfrestande för att jag skulle klara av alla dagar.

Så fel jag hade. Jag var med på precis allt och jag har aldrig varit så lycklig som då. Vi delades in i grupper som blev tilldelade faddrar och det var sedan med dessa människor som jag festade med under resten av insparken och vi har mer eller mindre hållit ihop sedan dess. Dessa människor har flyttat hit till Umeå och lämnat sina familjer, barndomsvänner och bekanta för att nu välkomna nya bekantskaper med öppna armar och alla var så positiva till att hitta på saker både vardagar som helger. Ett rent drömscenario för mig med andra ord. Första veckan var helt galet intensiv och vi hade knappt tid för att äta, duscha och byta om mellan aktiviteterna och än mindre att sova.

Onsdag: Rundtur på campus och därefter "Welcomeparty! Dresscode: rookie t-shirt"
Torsdag: Tävlingar på mariehemsängarna på dagen och på eftermiddagen var det "gemenight in vegas" med dresscode "vegas".
Fredag: Amazing race på dagen och "Toga party" med dresscode: ett vitt lakarn.
Lördag: (Jobb 05:30-10:00) Pizza-brunch på dagen och pink party med dresscode: rosa.
Söndag: (Jobb 06:45-16:45)

Sedan började skolan med sina föreläsningar men festerna och eventen fortsatte i ytterligare fyra veckor med fester, sittningar och tävlingar. Samtidigt träffades vi i vår insparksgrupp på myskvällar hemma hos mig, middagar på stan, volleyboll med mera, jag jobbade några kvällar/helger samt att jag började gymma på Iksu.

Detta är utan tvekan den bästa, roligaste, lyckligaste tiden i hela mitt liv.

Första dagen på skolan!
Rookie t-shirtsen på!
Myskväll hemma hos mig
Toga!
Karaokekväll!
Fulsittning!
Pink-party!
Studentpuben

OKTOBER

Tisdag den första oktober skrev jag min första tenta och det firades med tentafest. Morgonen efter flög jag med mamma, min syster, systerson, mammas kille och hans två döttrar samt ena dotterns son till Kreta en vecka. Det var en härlig semester med familjen, men den veckan kom jag även till insikten om att jag inte är helt frisk ännu, och fortfarande har en hel del att jobba på med mig själv.

Helgen efter att vi kom hem skulle insparken avslutas med finsittning, vilket blev en helt underbar kväll. Det fanns några som grät över att insparken var över, och vi skämtade om hur det skulle vara nu när vi skiljdes åt. Men jag tog det inte på allvar, det kändes så självklart att allt skulle förbli densamma och att vi alla skulle hålla ihop. Men att hålla ihop ett gäng på över 30 pers är svårt, framförallt då vi alla bor på begränsade kvadratmeter. Och medan vi som gick första terminen inte visste något annat än detta, så hade våra faddrar redan levt ett helt år på universitetet och skapat sina liv här. Så även om vi till en början försökte så föll det sig naturligt att vi inte hängde lika mycket, delvis gled isär och jag kände mig i många veckor därpå väldigt vilsen och förvirrad. Jag hade en dröm om att livet alltid skulle vara lika magiskt som under insparken, men kom också till insikten i att det inte är hållbart att leva så. Festandet fortsatte dock nästan i samma takt med minst två fester i veckan och jag ville inte gå miste om någonting - så jag var självklart med på allt! I slutet på månaden skrev jag dessutom min andra tenta.

NOVEMBER

Under allhelgona hälsade jag på min syster i Töre med pappa och farmor. Jag tog tag i träningen och försökte få in minst fem gympass i veckan, jobbade en helg och vi festade vidare och försökte ligga i fas med skolarbetet och alla inlämningar och grupparbeten.

Månaden avslutades med att vi övernattade på skolan från 14:15 på onsdag till 08:00 på torsdag för att få köpa biljetter till ski-week i Åre i början på 2020.

DECEMBER

Månaden började med en käftsmäll i form av tenta följt av tentafest och helgen som följde blev en jobbhelg. Veckan därefter blev det fullt fokus på att förbereda inför min julfest med att köpa julpynt och alkohol samt baka julgodis/julfika. Jag hade hyrt min bostadsförenings samlingslokal och bjudit in hela faddergruppen, så hela lördagen gick åt till att göra i ordning lokalen och strax efter 18 var alla på plats för välkomstskålen och sen var festen igång.

Därefter återstod två föreläsningar och sen kramade vi varandra hejdå och sade god jul. Alla mina klasskompisar reste hem till sina hemstäder och jag bytte om till arbetskläderna för att tjäna lite extra pengar under uppehållet. Jag jobbade till och med julaftons förmiddag, men både juldagen och annandagen var jag ledig och åkte hem till mamma på landet.

Efter många nätter av mardrömmar och en intensiv höst med enormt många nya intryck, händelser, känslor, tankar, relationer och bekantskaper så stängde jag nu av mobilen och kraschade totalt hemma hos mamma. Kroppen ville bara sova och jag insåg att jag faktiskt inte mår så bra, kanske hade jag till och med tappat bort mig själv en aning...

Efter annandagen åkte jag hem till min lägenhet och jobbade de fyra följande dagarna, men kroppen gjorde ont, var tom på energi och jag kände mig helt slutkörd. Jag fick dock en riktigt härlig och mysig kväll med middag och bio tillsammans med världens bästa Emma.

Dagen innan nyårsafton tog jag efter mitt arbetspass bussen till vår fjällstuga där jag firade in det nya året med en underbar dag i slalombacken, en trerätters middag hemma i stugan och en mysig kväll med sällskapsspel och film. Äntligen hade jag tid och ro att andas ut, slappna av, återhämta mig och bara njuta av fjällvärlden och hur lyckligt lottad jag är.

Ett underbart slut på ett fantastiskt år!

Tack för allt!

Gillar

Kommentarer

juliafalten
juliafalten,

Åh vad kul att allting blev motsatta än vad du trodde! Tänk vad lilla Umeå kan leverera ibland <3

nouw.com/juliafalten