andra veckan på umeå universitet

(Jag skriver dessa inlägg främst för min egna skull, som minnesanteckning för framtiden. Men jag tänker att det även säkert finns en hel del av er där ute som är nyfikna på studentlivet. Så detta inlägg kommer vara väldigt opersonligt och enligt mig uselt formulerat, men jag känner inte att jag kan skriva det på något annat sätt om jag ändå ska försöka hålla ner mängden text en aning...)

Plötsligt har det gått en hel vecka sedan sist, tiden verkligen flyger iväg! På onsdagen hade vi inga föreläsningar så jag spenderade dagen med att plugga hemma, med paus för att möta upp Hilda och Alva för en fika på stan. Efter middagen jobbade jag kvällsjour tills midnatt och klockan halv åtta dagen därpå (torsdag) var jag på gymmet och körde ett helkroppspass med sällskap av Astrid och Hilda som anslöt vid nio.

Efter torsdagens eftermiddagsföreläsning köade vi för trubadurkväll på e-puben, men till vår besvikelse så hamnade vi för långt bak i kön och lokalen fylldes innan vi tog oss in. Eftersom alla var inställda på umgänge så bestämde vi oss spontant för att styra förfest hemma hos Agnes istället och dra vidare till karaokekväll på Rouge - och det blev den en av de roligaste nätterna i mitt liv tack vare de underbara människor som jag har i min grupp. HUR kan man känna så mycket och så starkt för en så stor grupp människor som man bara känt sedan två veckor tillbaka!?

På fredagen bjöd jag hem alla tjejer i vår grupp på en myskväll hemma hos mig och på lördagen efter mitt arbetspass var det dags för pre-party-marathon. Precis som det låter så bestod det av att gå från förfest till förfest där varje fest hade olika teman med olika lekar, ett jätteroligt sätt att lära känna nya människor och få prata med studenter från andra program! Jag avslutade dock kvällen redan vid elva vilket jag var tacksam för idag när jag stämplade in för dagens arbetspass.

Framför mig väntar en intensiv vecka med planer varje dag från morgon till kväll. Jag har försökt boka in en lunch med mamma och träffa pappa för att fira hans födelsedag, men jag har till och med svårt att hinna med ett videosamtal med min syster. Jag tror dock att de har viss förståelse, och att de är tacksamma för att se deras Elsa lyckligare än någonsin förut. <3

Gillar

Kommentarer

välkommen älskade efterlängtade måndag

En underbar fördel med att inte behöva ställa väckarklockan på 03:45 varje morgon är att jag kan sminka mig i dagsljus... Det är en så töntig sak att vara lycklig över men det är lika mysigt varje morgon att sätta mig med min kaffekopp bland mina borstar och paletter och göra mig redo för dagen medan jag låter hungern efter frukost vakna till liv i lugn och ro.

Denna vecka har vi föreläsningar 13-16 så idag mötte jag två klasskompisar på Iksu för lite morgonträning innan vi mötte upp några andra för lunch på skolan. Som om inte det vore en nog underbar måndag så ska vi snart träffas ett gäng för att äta middag tillsammans på stan och bara hänga. Som jag fick KÄMPA förut för umgänge och nu drunknar jag i kärlek...!

Gillar

Kommentarer

Gasque

Första veckan på universitetet har gått overkligt fort, samtidigt som jag verkligen inte kan förstå att det bara gått en vecka. Veckan har varit totalt fullspäckad från morgon till kväll med skola, plugg, fest och träning i sällskap av helt fantastiska människor och jag vill aldrig komma ut ur denna overkligt lyckliga bubbla. Igår var det dags för vår första sittning, även kallat "gask", och vi hade fått låna våra faddrars dräkter för kvällen. Efter en fartfylld förfest på Ålidhem blev det middag och dans på Droskan tills "stad i ljus" ljöd ut högtalarna och klubben stängde.

Framför mig väntar nu ännu en fullbokad vecka samt några arbetspass på jobbet. Kramar!

Gillar

Kommentarer