Detta är mina två bästa bilder från studiofotograferingen som gick ut på att ta porträtt och ljussätta med inspiration från en annan bild. Jag valde ett lite mjukare raster ljus från sidan som skugga Filippas ansikte. Jag bad även min kompis Ida att stå med en vit "frigolitskärm" för att kunna ljussätta bättre. I studion använde jag mig även av ett stativ och en ljusmätare. Jag har redigerat samtliga i svartvitt och jobbat mycket med kurvor, exponering och nivåer för att få det ljus jag vill. Jag har även lagt på ett lite varmare fotofilter för att få en finare helhet och känsla. Jag är nöjd med resultatet och tyckte uppgiften var riktigt rolig och lärorik.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dessa två "julkort" är två olika fototillfällen som har slagits ihop och blivit en bild. Bakgrunderna tog vi för några veckor sedan med temat jul. Vi byggde då upp som en liten box med tyger, ljusslingor, glitter och diverse andra grejer. När vi målade med ljus, gjorde vi ett hjärta som jag dubbelexponera in i den blåa respektive röda bilden. Sen skrev jag i photoshop texterna. Har använt mig mycket av de inställningar i photoshop som vi lärt oss bl.a att dubbelexponera med raster, inställningen enfärgad och mjukt ljus. Blev hyfsat nöjd med resultaten.

Likes

Comments

Idag var tanken att vi skulle måla med ljus ute, men eftersom det var så ljust var det svårt att få till det bra. Vi försökte så gott vi kunde, men jag blev bara nöjd men en bild. Sen fotade vi valfria motiv nu när det var frostigt och fint ute. Valde att redigera alla bilder med en lätt rosa ton då jag tyckte att dom passa bättre ihop då. Blev ganska nöjd med resultatet.

Likes

Comments

Denna lektionen skulle vi testa att måla med ljus med hjälp av en ficklampa, kamera, stativ och ett mörkt rum. Sedan använde vi oss av olika föremål och olika rörelser med ficklampan för att få coola bilder. Kameran var inställd på en lång slutartid, bländaren runt 22 och ISO 100. Jag, Ida och Filippa hjälptes åt med att ta alla bilder men sen har vi redigeret dom för oss själva. Tyckte det var roligt, men svårt att få till bra bilder och är mest nöjd med bilden längst upp till höger. Har framförallt jobbat med kurvor och nivåer i photoshop. På de bilderna med glas har jag använt mig av inställningen enfärgad, valt en kall, ljusblå färg och tagit mjukt ljus på låg opacitet. Rolig uppgift!

Likes

Comments

I den här uppgiften skulle vi beskriva en plats med fem stycken bilder och förmedla en viss känsla. Jag valde att fota där jag bor då det är en ganska stor gård med mycket att fota. Jag väntade med att fota tills det blev riktigt frostigt ute, dels för jag tycker det är fint och för att alla bilderna skulle passa ihop bättre då. Jag hade alltså redan en baktanke om att bilderna skulle dra åt det kalla hållet, men sen har jag även redigerat dom så. Ville få fram den här mysiga, frostigt kalla känslan och är själv ganska nöjd med resultatet.

Likes

Comments

Fotouppgiften var att träna på komposition, då man skulle ta olika bilder med olika teman. Den första bilden på Frida är tagen med en vägg som går diagonalt genom bilden. Tredjedelsregeln finns representerade i strandbilden då vattnet utgör en tredjedel av bilden och sanden två tredjedelar. Den bilden jag är mest nöjd med är färgbilden, där motivet utgör gula löv. Fågelperspektivet är den bilden på Ida och korthuset bildar en triangel i bilden. Sedan har jag tre bilder som är beskurna från en och samma bild, en i helbild, en i närbild och en halvbild. Slutligen är fötterna placerade så dom ska visa symmetri och asymmetri. Överlag är jag sådär nöjd med bilderna, vissa är bättre än andra. Jag har framförallt jobbat med kurvor i photoshop då det är mitt favoritverktyg.

Likes

Comments

Uppgiften var att fota bilder med nyckelorden ljus, vatten, löv och grodperspektiv. Varje bild representerar varsitt nyckelord. Bilden på Frida är tagen lite nerifrån, den på blommorna är tagen vid vattnet och den andra som är tagen vid vattnet ska spegla ljus. Slutligen är det lövbilden där jag jobbat med det typiska höstfärgerna.

Likes

Comments

Den här uppgiften gick ut på att ta tre bilder med hjälp av fototips från moderskeppet. Den första bilden är då tagen med en vit, renodlad bakgrund. Den andra bilden är tagen med suddig bakgrund och den tredje med skit i förgrunden.

Likes

Comments