2015 var ett stort år. Mycket hände. Jag var på 4 större resor - en av dem Kina. Jag klarade av gymnasiet och tog studenten. Jag var i min sommarstuga i Österlen ett flertal gånger. Jag och Sigge firade att vi har varit tillsammans i fem år. Jag fick uppleva arbetslöshetens ångest. Jag mådde ganska mycket dåligt, men när jag väl mådde bra så kändes det på riktigt.

JANUARI

Januari bestod av lite vinterlov och festande, lite plugg, lite falafelätande, lite middag i lägenheten John passade, osv. Nelly och Josefine fotade mig på vår fotolektion och några av bilderna blev jag helt ok på.

FEBRUARI

Februari var snäppet bättre än januari. Jag fortsatte att plugga på, myste med Sigge, myste med My, myste med andra. Jag åkte även till min sommarstuga med Elias, Desmond, Sigge och Karl för första gången. Vi hade jättemysigt; drack öl, spelade uno och lyssnade på musik, sprang runt på stranden i sanddynerna och åt hamburgare.

MARS

Mars var spännande, läskig och fantastisk. Varför? JO, för jag åkte till Kina (!!!!) med min klass. Vi bodde först i staden Tangshan i olika värdfamiljer, där barnen gick i skolan som vi hälsade på. När vi var klara där och upplevt och gjort allt möjligt sjukt så åkte vi vidare till Peking och bodde på vandrarhem de sista dagarna. Kina-resan var helt otrolig. Det var en utmaning att behöva bo i en värdfamilj där de knappt kunde ett ord engelska, men det var så värt det. Vi besökte den kinesiska muren och massa andra coola platser. Det var en sjukt häftig resa. Tack för det klassen <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

NOVEMBER

Ja, vad hände egentligen i november för ett år och ca tre månader sedan. Det är faktiskt förvånande svårt att minnas nu efterhand. Det är därför jag borde fortsatt med denna resumén mycket tidigare. Det jag minns är att jag hade en hel del plugg- och skolångest. Jag sov mycket, kollade en del filmer och serier, fikade, pluggade efter skolan och drack på helgerna. Jag tror att jag hade det sådär.


DECEMBER

Om jag minns rätt så var Malmö nästan helt fritt från snö i december 2014. Eller så var den bara där i ett fåtal dagar och försvann snabbt igen. Jag stresshandlade julklappar med min lillebror och var på lussevaka i Turning Torso. Julafton spenderades med min familj, moster och kusin i vårt hus i Malmö. Det var mysigt förutom att jag hade 39 graders feber. Året avslutades till en början bra, på en hemmafest hos en nära kompis. Sixten fick (såklart) kyssen på tolvslaget och vi firade in det nya året med att kolla på fyrverkerierna i stan. Hemmafesten spårade dock ur en aning senare mot kvällen/natten och nyåret slutade i katastrof för mig pågrund av ett äckel som tog sig rätten att utnyttja mitt onyktra/deckade tillstånd. Fy fan för sådant.

Sammanfattningsvis var det ett ganska trevligt år. Jag träffade och lärde känna en hel del nytt folk, som jag hänger med mycket än idag. Jag blev myndig och växte nog en hel del som person. Jag tog mig dessutom igenom den första halvan av 3an i gymnasiet - vilket jag gjorde bra!

Likes

Comments

​usch

jag orkar inte ens

är så trött på allt

är så trött på mig själv

men idag tog jag hjälp

det låter så töntigt. så jävla löjligt. jag skäms

men jag gjorde det inte medvetet. jag valde inte det själv. det var hon som sa till mig att jag kanske behövde hjälp på traven.. att jag inte verkade klara mig upp själv.

det är nog sant

jag har varit på botten så länge jag kan minnas

men är sjukt bra på att distrahera

och låtsas som ingenting

för fyfan vad det är jobbigt när någon ser ens insida

Likes

Comments

ibland är det verkligen tröttsamt att vara en person av mitt slag

en person som överanalyserar, som överreagerar, som känner alldeles för mycket, som tänker för mycket

ibland önskar jag att jag var mer som min pojkvän

spontan och enkel, glad och optimistisk 

igår fick jag höra denna beskrivning

han kan säga tusen ord och alla tycker om honom 

jag kan säga en mening men ändå få med allt som han skulle säga med tusen ord, allt det viktiga, det betydelsefulla

jag kan tydligen förstå menar vissa, se saker inte andra ser, sätta ord på känslor och tankar

det är väl bra tänker jag, tänker säkert många, det är väl något positivt

det är en av mina bra sidor ja, men ska verkligen ens bra sidor förstöra för en?

det förstör mer för mig än vad det hjälper mig, och vad spelar det då egentligen för roll?

ibland önskar jag verkligen att jag var som min pojkvän

optimistisk, spontan, enkel och en sådan alla tycker om

en sån person som inte gör det svårt för sig själv

men jag antar

att det är det 

det - som i våra olikheter och skillnader

att han är den som alltid ser det bra i saker, medan jag ser det dåliga

jag antar, att det är våra olikheter

som gör oss bra? som kompletterar?


nu överanalyserar jag igen
Likes

Comments

Växte upp i staden med den charmiga dialekten, lekte med barnen på möllan, såg träden blomma om vårarna i staden som hade en speciell plats i mitt hjärta. Jag somnade i soffor med sambamusik i bakgrunden på vuxenmiddagar, blev ofta hemburen av pappa, åt riskex framför barnkanalen på mornarna och lekte med vännerna i trapphuset. Jag fick för första gången höra Timbuktus stämma när min barnvakt en gång valde musiken. Jag missade aldrig en dag av Malmöfestivalen som var en av höjdpunkterna i mitt liv på den tiden; att springa omkring med dagisvännerna, att vara med på alla aktiviteter, att besöka cirkustältet, att få ansiktsmålningar, och att vara uppe så länge att jag fick vara med och se fyrverkerierna sista dagen. Malmö var min stad och jag älskade den. Att jämt leka i folkets park som idag har blivit symbolen för öl och dans på Moriskan. Att gå från en bekymmersfri möllantjej på 6 år till att vara 19 år, bo i Malmös värsta område Limhamn, och att aldrig känna sig riktigt tillfredsställd.

Denna text har gått från att handla om min kärlek till Malmö, till att bli en uttryck för oron över framtiden och den ständigt obesvarade frågan vart fan tiden tog vägen. Om mindre än en månad tar jag studenten och jag vet inte vad jag ska känna. Jag är på ett sätt så otroligt lättad att gymnasietiden är över, men samtidigt är jag rädd. Jag är rädd för att inget blir som jag tänkt mig, eller att ingeting händer överhuvudtaget eller att allt bara går åt helvete. Jag är rädd för att helt plötsligt behöva ta ansvar och att min framtid är helt överlämnad till mig själv. Jag står plötsligt helt ensam i en värld fullt av orättvisor och jag känner mig mindre än någonsin.

Jag längtar så ofta tillbaka till den tiden då mitt största bekymmer var att tvingas borsta tänderna innan sängdags när pappa burit hem mig från vuxenmiddagen. Jag vill tillbaka till den bekymmerslösa tjejen som älskade Malmö och inte brydde sig om hur snabbt åren gick. Istället är jag här och ser plötsligt alla brister staden och folket i den har. Och jag är oerhört rädd för hur snabbt åren går.

Jag vill kunna känna mig fri och oberoende, självsäker och nyfiken. När fan ska den tiden komma mig.

Likes

Comments

AUGUSTI
Ytterligare en favoritmånad kom och även här hände mycket, precis som det ska göra på sommaren. Jag drack mycket öl, åkte runt i Sverige och Danmark, skrattade och var glad. Världens bästa och finaste pojkvän fyllde 18 år vilket firades med en överraskningsfest som jag fixade i hans ära. Han blev jätteglad och kvällen blev lyckad, vi åkte bland annat limousine(?!) vilket inte ens var planerat. Den 10:e firade vi sedan 4 år med att äta asiatisk buffé och mysa. Mot slutet av månaden köpte jag och sigge och några kompisar ett Öresund runt-kort vilket visade sig vara en mycket bra idé! Vi åkte karuseller på Bakken, drack billig alkohol och åkte båt. Jag var några dagar på Malmöfestivalen och sprang runt och lyssnade på bra musik. Sist men inte minst fyllde min omtalade kusin 2 år vilket firades med tårta och pussar. Bra månad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SEPTEMBER
Även denna månad bestod av mycket öl-drickande, men även klubbande. Upptäckte nämligen KB, där det roligare varade de två första besöken ungefär.Träffade och lärde känna nytt folk. Röstade för första gången och kände mig mycket viktig, stolt och vuxen. Hängde även en del hemma hos My och drack te i hennes mysiga lägenhet med utsikt över hela Malmö. Sedan pussade jag lite på min pojkvän, njöt av den sista sensommarvärmen och drack ytterligare lite mera öl.
 
 
 
 
 
 
 
 
OKTOBER
Denna månad fortsätte på ungefär samma sätt som den förra, bara lite kallare och med färggladare blad på träden. Det blev snabbare mörkt ute och jag drog iväg sigge på olika promenader för att inte bli så rastlös. Hemmafesterna fortsatte och jag hade faktiskt riktigt kul. Jag kände mig förbered inför den kommande vintern och köpte nya kläder för att hålla humöret uppe.
 
 

Likes

Comments

MAJ

En av mina favoritmånader inleddes med en av mina favoritdagar - valborg (eller okej, det är faktiskt sista dagen i april men vi låtsas att det är maj). Blir lycklig av att bara tänka på den dagen, parken i lund med tusen andra vårglada ungdomar och solen som redan då var så varm. "Sjung om studentens lyckliga dar" dagan efter och längtan tills jag själv skulle ta studenten. Jag blev även denna dagen uppringd av mitt sommarjobb och blev erbjuden min plats som jag överdrivet glatt tackade ja till. Resten av månaden bestod av fikande i värmen och väntan på att sommarlovet skulle komma.

 
 

JUNI

Det var sommar i hög grad och här inleddes mitt sista sommarlov någonsin. Det var lite sentimentalt. Jag och min familj begav oss till Danmark för att fira min kusins konfimation. Jag klädde mig för kallt och visade för mycket hud för att vara så blek som jag alltid är i början av sommaren. Jag blev bjuden på studentskivor och drack en massa god alkohol, åt gott, och hade det jättetrevligt. I slutet av juni åkte jag med familj till Grekland där jag badade, solade, klappade hemlösa katter, åt glass, hyrde en fin segelbåt för en dag, fick blont hår och en massa fräknar.

 
 
 
 
 

JULI

En fullspäckad, händelserik och rolig månad inleddes. Det var varmt och skönt och jag inledde mina första jobbdagar på O'learys där jag lärde mig mycket som jag inte kunnat innan, och lärde även känna en massa trevligt folk. Jag jobbade hela dagarna och det mesta av greklandsbrännan flagnade bort. Sedan kom dagen då jag tog ledigt från jobbet i tre dagar för att åka mitt andra år i rad till bästa Emmabodafestivalen. Där levde jag det goa festivallivet och hade det som sagt bara allmänt gött! När jag kom hem fortsatte jobbandet, och sen kom även min moster och kusin och hälsade på igen. Min lilla kusin var inte längre lika liten. Som avslut på juli fyllde två fina vänner 18 år vilket självklart firades.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Likes

Comments

JANUARI
Året inleddes på ett bra sätt i sällskap av bra folk. Resten av januari fortsatte som den månad den är, ganska tråkig och händelselös. Det finns faktiskt inte så mycket mer att säga förutom att det var kallt och jag gick runt med vinterångest. Min pojkvän gjorde dagarna lite finare, det blev en hel del filmkvällar och ett fåtal utekvällar.
 
 
FEBRUARI
Denna månad var och är inte heller en favorit. Det var fortfarande kallt och deppigt. Jag handlade lite second hand-kläder och var på många födelsedagsfester, en av dem var balinspirierad så jag och sigge klädde upp oss och var fancy. Jag åkte även till filmfestivalen i Göteborg med mamma, som den tradition det är för oss. Det var mysigt och gjorde vintermörkret lite lättare att utstå.
 
 
 
 
MARS
Våren kom, i alla fall halvt, till min glädje - och fortare än vanligt kanske? Det blev mycket fikande denna månaden, och kanske ett enstaka (haha, enstaka, nej) Mcdonaldsbesök också. Jag umgicks mycket med fina vänner och försökte gå upp i tid tills det fortfarande var sol ute. Jag färgade även håret mörkt. Har stora problem med att hålla mig till en hårfärg.
 
 
 
 
APRIL
Jag fyllde äntligen 18 år och firade det med att äta ute med vänner och tog min första lagliga öl. Min fina moster och kusin kom på besök och var allmänt gulliga. Jag, familjen och sigge tog en spontanrunda till min sommarstuga i Österlen och myste. Jag och sigge lyckades se klart två säsonger av Game of thrones på två kvällar. 
 
 
 
 

Likes

Comments

Hej - sådär 3/4 år senare typ. Läget? med mig är det väl bra. Kom på idén att skriva en sammanfattning av år 2014, mest för min egen del, men det skadar inte om någon läser. Så ett inlägg med det kommer nog efter detta inlägg. Jag är inne i en period då det känns viktigt att minnas. Tiden går så snabbt och det är lätt att glömma. Hatar att glömma. 
 
Tar studenten om 4 månader. 
 

Likes

Comments

"Jag kan vara ditt plåster, skydda dig ett tag
men vi båda vet att plåster faller av" 
 
Jag vet inte varför, men jag känner mig så jälva tom. Tom på allt. 
Tom men ändå så mycket känslor. Vet inte vart jag ska ta vägen, vad jag ska göra. Vad ska man göra? Hur ska man någonsin veta vad man ska göra?
Det är så svårt att orka. Att orka stå ut. Stå ut med vad? Det vet jag inte ens. Jag vet inte ens vad det är jag inte orkar.
 
Jag förstår inte varför jag aldrig blir hel. Varför känner jag mig aldrig hel?
Hela min trygghet finns hos dig. Vad händer då när du försvinner? Försvinner jag då också? 

Likes

Comments