Ja ni läste rätt, jag har saker att skriva om utbytesåret! Men först, american idiot! För er som inte vet det sätter VRG upp en musikal varje år, dit får alla treor söka och de som blir antagna jobbar sedan med denna föreställning under hela hösten för att sätta upp den på en teater (i detta fallet maximteatern) i januari. Årets uppsättning var american idiot, en musikal som byggts på Green Days album med samma namn. Eleverna hade skapat sin egen tolkning och ändrat litegrann. Från att ha varit en musikal som riktade stark kritik mot regeringen Bush riktades kritiken mot regeringen Trump. Mycket mer aktuellt med andra ord. Stora frågor som terrorism, aborträtten och Trumps inreseförbud behandlades och allt var bara otroligt bra! Jag såg den med skolan under v.3 och sedan även med min kompis förra fredagen då de hade en extra-extraföreställning! Tack för det säger jag bara! Att gå spå den allra sista föreställningen är alltid speciell, eftersom jag själv har stått på scen vet jag även hur speciellt det är för ensemblen. Tanken på att det är sista gången finns alltid i bakhuvudet och ger ännu mer känsla åt föreställningen. Sen är ju applådtacket alltid bäst på premiären och avslutningsföreställningen också. Det är då det är som mest tårar, glädje och lättnad på en och samma gång (+ en massa stolta lärare (i skolföreställningar) som verkligen lyser just vid dessa föreställningar). Som ni säkert vet är jag otrooooligt förtjust i musikaler och trots att denna innehöll låtar som inte är av den karaktär jag är van vid eller hade en story som följer den klassiska "story line:n" för musikaler (två blir kära, de stöter på lite hinder, någon blir jätteledsen och sen slutar det med att de får varandra ändå) älskade jag varje sekund. Sjukt bra sång- och skådespelarinsatser, imponerande scenografi och otrolig kostym, smink och mask. Har fortfarande låtarna på repeat här hemma. Än en gång, till er allihopa, jag älskar det ni har gjort. Det krävs mycket för att leverera på en scen men ni lyckads utomordentligt bra. Var stolta!

Nu till något annat spännande. Utbytesåret närmar sig med stormsteg och om några dagar bär det av till Nyköping för informationsträff! Härom veckan fick jag dock ett mail med en länk som jag skulle använda för att beställa kläder. En kavaj, hoodie, piké samt namnskylt och visitkort skulle beställas. Charmig design? Njaaa... Bekväma? Jag hoppas det.

Det var allt jag hade att bjuda på idag! Vi hörs!

Ha det bäst!

- Hilda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mina kära vänner Hanna och Iris fyller år dagarna efter varandra. Kul för dem men svettigt för min plånbok hehe. Detta resulterade i två födelsedagsmiddagar på två dagar förra veckan. Mycket roligt! Fotade inget på Iris middag men tog lite oseriösa bilder hos Hanna. Som ni kan se på Hannas ansiktsuttryck tog hon inte sönder någon taklampa i år ;).


Ja jag vet att bilden är skitsuddig men jag har blivit fruktansvärt dålig på att ens ta fram mobilen och ta ett kort att merparten av bilderna jag faktiskt tar blir oseriösa och dåliga. Just deal with it, jag ska bli bättre.

Parallellt med typ hela mitt liv de senaste veckorna har jag pysslat lite! Det är nämligen så att jag jobbar hårt med mitt nyårslöfte att bli bättre på HP-kunskap och därför har fixat lite egen merch att ha på mig nu i veckan när vi har haft Harry Potter-tema i skolan måndag-onsdag! Så roligt ju! HP-kommittén och Sociala utskottet, eller det var väl främst, Julia, Erik och Klara tror jag men ändå, BRA JOBBAT! Skolan såg så cool ut och allt var skitkul! Här kommer lite bilder från dagarna och även ett av mina projekt!

Jag drog även med pappa till Mr. Cake häromveckan för att testa den omtalade nachosemlan! Pappa var otroligt skeptisk at first men efter några tuggor erkände han att den var väldigt god. Jag kunde inte annat äta tt hålla med. "Chipsen" var jättegoda, inte hårda eller krispiga, men inte mjuka som bullar heller. Grädden var vispad till perfektion och mandelmassan var otrolig. Den va liksom med lagom små (inte stora) bitar och hade lite karamellig smak. Tycker dock att konceptet var mer roligt än bra (även om det var väldigt bra) så i betyg får den 4/5!

Om några dagar hörs vi igen, då med mina tankar om musikalen American Idiot samt lite utbytesårssnack! Allt börjar närma sig nu!!

Ha det bäst!

- Hilda

Likes

Comments

Spenderade en eftermiddag på kulturhuset och ArkDes i början av januari, låter det konstigt? Let me explain. Så först en brief:

Bildtreorna på Opl ställde ut höstens konstverk på temat "i stormens öga" på kulturhuset lava under delar av december och januari som jag självklart ville se innan den togs bort. På ArkDes fanns årets pepparkakshustävlingsutställning (långt ord) som jag hade sett fram emot att se sen den dagen den öppnade!

Vad gör man då om man verkligen vill se två utställningar? Man gör det såklart! Jag ville dock inte strosa runt ensam hela dagen så jag hörde av mig till Erik som var väldigt positiv till idén att gå på kulturhusutställningen! Vi gick först och åt lunch på Pong (vi är inte så rutinerade på det här med kultur så vi missade att utställningen öppnade 13, d.v.s. en timme senare än vi kom dit...) och sen hängde vi på kulturhuset och lekte seriösa ett tag. Blev så sjukt imponerad av allas konstverk att jag helt glömde av att fota. Detta innebär att i tyvärr inte får se några bilder hehe. Kan dock rekommendera @istormensoga2018 på instagram. Där finns lite sneak peaks. Alla bildare, grymma är ni!

Tog mig sen ensam ut till Skeppsholmen där man hittar Arkitektur- och designcentrum! För en arkitekturnörd som jag är det himmelriket vill jag säga. Hade kunnat spendera timmar i deras muséishop, bläddrandes i böcker. Det fanns det dock inte så mycket tid för idag. Jag tittade noga på alla pepparkakshusen (men tog inga foton, hur glömsk får man va??) Det var hursomhelst awesome och jag behöv än en gång sjukt impad. Kunde sen inte hålla mig ifrån utställningen om svensk arkitektur genom tiderna. Jag vet att det säkert låter skittråkigt för typ alla men jag njöt varenda sekund. Jag kunde i min egen takt läsa på om material, tidstypiska attribut och kända byggnader. Och inte minst, jag fick se modeller och planritningar (<3) som var original. Helt underbart. Gick även ett varv på utställningen normform, ocks¨mycket bra även den. Har ni tid tycker jag helt klart att ArkDes är värt ett besök!

Några veckor senare hade jag en eftermiddag to spare och spenderade en knapp timme i mikrofilmsläseläsesalen (ännu ett långt ord) på kungliga biblioteket. Där gav jag mig på uppgiften att hitta min pappas födelseannons från 1972. Sagt och gjort, den fanns såklart där och även om skärpan var kass lyckades jag tillochmed se vilken det var! Läste även lite andra intressanta artiklar från samma tid, väl värt ett besök! Ska samla ihop lite datum med datum och gå tillbaka någon dag.

Bilder fr. vänster: "smålandstenarflicka gick inför 20.000 i Kungsträdgården", hur härlig rubrik? Det känns verkligen som att "nu måste vi skriva om NÅT, vad händer här egentligen? Ingenting. Men det hände ju faktiskt något i Stockholm häromdagen som typ rör oss! Vi skriver ord det!"

Värnamo nyheters omslag 1/8-1972, sjukt mycket reklam måste jag säga

Blev helt fascinerad när jag såg dessa matpriser -72. Tänk att vindruvorna har gått från att kosta 1.95kr/500g till att kosta 40kr/500g på 45 år!

Det var nog allt för denna gång, vi hörs om några dagar igen. Då tänkte jag skriva lite om Hannas sweet 16, Iris sweet 17, pyssel och recensera nachosemlan!

Ha det bäst!

- Hilda

Likes

Comments

Hörrni, förlåt för min inaktivitet här de senaste veckorna. Jag har liksom inte kommit till skott med bloggandet, trots att det har hänt grejer i mitt liv (kanske en anledning till att jag inte har hunnit med att blogga?). Just nu är jag rätt hängig så jag ska skriva lite inlägg att tidsinställa ikväll så att ni har något att läsa här under tiden jag försöker hinna med livet :). Tänker mig att jag försöker skriva typ tre inlägg om hur jag egentligen har spenderat de senaste veckorna med lite blandat innehåll, ska för en gångs skull försöka att inte ha benhård struktur. Vill även passa på att fråga er om förslag på saker som ska få prya min vägg! Efter att jag gjorde om rummet har en vägg lämnats helt tom. Innan satt där en bokhylla men i väntan på att vi ska köpa en string-hylla är den väldigt kal. Har ni några förslag? Bifogar en otroligt inspirationslös bild för er att göra vad ni vill med (förslagsvis titta på, komma på idéer och sen visualisera dessa). Slänger in en bild från i början av januari också, bara för syns skull. Bilden på väggen är verkligen inte rolig asså.

Likes

Comments

Hörni, vi börjar närma oss slutet! Idag ska jag offentliggöra tapetvalet och visa slutresultatet för skåpet. Är så taggad! Idag har vi:

• målat alla golvlister och dörrfoder (för tredje gången)
• tapetserat en vägg
• tapetserat skåpets bakvägg
• satt på sisa dörren på skåpet
• målat en dörr
• bytt handtag i ovan nämnda dörr
• burit tillbaka min stora byrå (?)
• burit tillbaka skåpet
• tagit bort all täckpapp
• bytt gångjärn i en dörr

Tror att det var allt? Jag har säkert glömt något men det struntar vi i! Är ni redo att se resultatet? Det kommer ett inlägg senare när alltalltallt är klart men där är vi inte riktigt än. Såhär (+ den högra skåpdörren) ser det ut nu:

Ni kan se att jag valde den gråvita tapeten. Är jättenöjd även om jag vet att den gröna hade sett jättebra ut den också. Skåpets nya färg och handtag syns även, visst blev det snyggt?! Nu återstår att sätta lite eluttag på plats, täcka för ventilationen, ställa tillbaka sängen, skrivbordet och mitt sidobord. Ska även hänga upp tv:n och lite tavlor, bokhyllan ska i framtiden bytas ut mot en stringhylla så sen hängs inte upp igen. Sen ska garderoben såklart fyllas (och rensas), och byrån likaså. Snart är vi i mål!

Ha det bäst!
- Hilda

Likes

Comments

Här kommer en liten uppdatering kring vad vi gör. Väggarna är färdigmålade 🎉 och nu har vi grundmålat i princip hela klädskåpet! På fondväggen har vi rivit tapeter och spacklat, dagens mission blir att vitmåla bakväggen i klädskåpet så vi kan tapetsera där sen. Vi ska även täckmåla allt grått och vitmåla alla rummets golvlister och dörrkarmar!

Likes

Comments

GOTT NYTT ÅR!! Nu är det faktiskt 20172018!! Hoppas att alla har haft en fantastisk kväll och att 2017 fick ett värdigt slut. Jag utlovade en nyårslista, och en blev till två så här kommer en lista om 2017 och en om 2018, enjoy! 🎉


2017-lista

1. Beskriv året med tre ord.

Stress, vänner, förändring

2. Vilka ser du som de största händelserna under året?

Jag kan ju inte undgå att skriva om balen och skolavslutningen; några av de bästa dagarna under året. Men samtidigt så slår ju mitt gymnasieval ganska högt också. Dels själva processen att välja en skola men också antagningen, skolstarten och alla nya intryck jag har fått ta del av under hösten har spelat stor roll under året som gått. Och inte att förglömma, musikalen! Det var nog en av de häftigaste (om inte DEN häftigaste) saken jag gjorde på hela året.

3. Har du blivit bättre på något?

Jag har blivit mer strukturerad, tro det eller ej. Mitt yttre totalkaos har bytts ut mot ett lugnare kaos och jag har börjat att verkligen mata min OCD-hjärna med saker som gör min vardag mer strukturerad. Å andra sidan så är insidan fortfarande ganska kaos, men vem är lugn både på in- och utsidan?

.4 Gjorde du något du aldrig gjort förut?

Spelat teater PÅ en riktig teater, jag hoppas innerligt att det inte var sista gången jag gjorde det. SÅ SJUKT KUL! Gav mig även ut på två ensamresor, en i mars och en på höstlovet. Att åka till Lund ovh besöka Tetra Pak var verkligen en upplevelse!

5. Vad var extra dåligt med året?

Att det gick så sjukt fort. Jag fattar inte hur det kunde gå så himla fort, i ett svep vara alla nationella slut och balen kom. Sen kom skolavslutningen, och sen gick hösten i rapidofart.

6. Vad var extra bra?

Med risk för att låta löjligt klyschig vill jag svara 'umgänget' på den här frågan. Under hela året har jag känt mig omringad av fina människor som har funnits där för mig och hjälpt till med både det ena och det andra. Jag är otroligt tacksam och hoppas verkligen att jag får ha er vid min sida livet ut!

7. Vad lyssnade du på?

Mycket musikallåtar, Laleh, Lisa Ekdahl, Håkan Hellström, Ed Sheeran och 80-tal. Och så tydligen Elektrisk av Marcus & Martinus också. Det tycker åtminstone spotify....? Min genererade lista med "favoritlåtar" återfinns nedan!

https://open.spotify.com/user/spotify/playlist/37i9dQZF1E9SUJ5sLQQ9D1

8. Vad skrattade du åt?

Lite filmer, händelser, roliga skämt och sketchen "Ett kilo mjöl" av Grotesco. Kan inte sätta fingret på vad, mende t är något som gör den sketchen till guld. Skrattade även om och om igen till Marcus stand-up-runda på musikalen. KLOCKRENT. Skrattade även i efterhand åt min och Jojos Köpenhamnsresa. Regnigaste dagen 2017? Förmodligen.

9. Vad grät du till?

Hehe, typ allt antar jag... det är ju lite så jag är... nejmen jag grät ju FLODER efter sista musikalen, på skolavslutningen och efter vårkonserten. Avskyr avsked...

10. Lärde du känna några nya människor?

OM jag gjorde! En massa nya klasskompisar, kårvänner och andra i skolan bland annat. Lärde även känna lite kompisars kompisar, tycker det är så kul när ens kompisar vågar föra två kompisgäng samman, man vet aldrig hur det kan bli!

11. Vilka datum från 2017 kommer du aldrig att glömma?

31/5 - Musikalpremiär!!!!!!!!!

5/6 - Bal

14/6 - Skolavslutning

17/8 - Skolstart

25/8 - Födelsedagsfest!

6/10 - Derbyt!

20/10 - Kaosig (men övervägande trevlig och mysig) medlemsandakväll

14/12 - Luciatåg

12. Vad var din största framgång 2017?

Räknas att jag kom in på min drömskola? Eller förresten, min största framgång var att jag VÅGADE gå min egen väg i gymnasievalet. Jag sökte mig bort från alla andra och vågade satsa på det jag ville utan att bry mig om vad alla andra sa!

13. Vad spenderade du mest pengar på?

Jag köpte en Tommy Hilfiger-väska dag 1 i Barcelona och en Michael Kors-väska dag 2. Det måste nog göra väskor till svaret på fråga 13...

14. Vad gjorde dig riktigt glad?

Min resa till Falun! Det var verkligen vad jag behövde efter vårterminen. Kommer aldrig glömma hur jag vid midnatt gick in på gyantagningen för att kolla var jag kom in, när jag och min barndomsvän Théo tog en cykeltur nere på stan, att vädret var helt perfekt, alla härliga samtal, att öfverklassgeneratorn.se slumpade fram smeknamnet Baby till mig eller när vi var nere i Falu koppargruva.

15. Vilka sånger kommer du att minnas från 2017?

Despacito...och Ed Sheerans ’Perfect’, grät grymt mycket varje gång jag hörde den mellan maj-september men fr.o.m december har jag börjat lyssna på den med ett léende istället. Väldigt mycket minnen finns kopplade till den låten.

16. Bästa minnet från 2017?

Den här frågan svarade jag ju på på ett medlemsandamöte för några veckor sedan och jag vet inte vad jag svarade då men jag har har hursomhelst kommit på ett bra svar nu. Musikalen var bäst. Hela processen från start till mål. Att få bygga upp, lära känna och forma min karaktär Charlotte, dansa, sjunga, skriva manus, fixa scenografi och sedan uppleva fyra föreställningar va helt magiskt. Bara att få komma fram till teatern, stressa över lampan i vår loge, och sedan slappna av med tanken "det här kommer bli bra" var härligt. Får fjärilar i magen när jag skriver om det, det var verkligen en underbar upplevelse som jag kommer bära med mig för alltid. Har så mycket minnen från musikalveckan så det är inte klokt, är så avis på 02:orna som har allt det roliga kvar!

17. Vad önskar du att du gjorde mer?

Sov. Jag lyckades få ungefär 8h sömn per natt under våren men det fortsatte inte under hösten. Nu har jag haft som regel att sova 7h per natt men jag känner att 8h skulle vara bättre egentligen. Mest av allt önskar jag att dygnet var typ 3 timmar längre än vad det är nu så man kunde få ordentligt med sömn men samtidigt gav mer utrymme åt produktivitet.

18. Vad önskar du att du gjorde mindre?

Stressade. Tyvärr... jag har så lätt för att stressa upp mig inför saker, hur lugn jag än må verka. Jag är verkligen den personen som inför en stressad situation antingen har alla känslor på utsidan och gråter och klagar eller den som håller all stress på insidan, mår skit utav det men ändå bara gör allt för att verka lugn inför alla andra. Vill inte stressa upp någon annan i onödan.

2018-lista

1. Vad vill du säga till dig själv inför 2018?

Do more of what makes you happy (spyr lite av hur klyschigt det låter men det är ju sant). Jag ska prata extra mycket med de som står mig nära, ta vara på dem och umgås med dem. Mina vänner är what makes me happy. Och så ska jag fortsätta att köra #alltförkåren, det känns så lyxigt att få vara del av Sveriges bästa elevkår och jag vill verkligen utnyttja det till max.

2. Vad är dina planer inför 2018?

Som ni vet planerar jag att fly landet runt månadsskiftet juli/augusti och spendera ett år som utbytesstudent någonstans i världen. Några andra planer tror jag inte att jag har...? Eventuellt kandidera till ett förtroendeuppdrag i kåren, typ suppleant (känns som en rolig post som inte kommer att saknas alltför mycket om jag åker utomlands)?

3. Är det något du saknar från 2017 och vill ha 2018?

Haha någon att spendera alla hjärtans dag med. Nejmen skämt åsido, jag vet faktiskt inte vad jag har saknat. Kan inte tänka på något såhär på rak arm. Men en valentine hade väl inte suttit fel?

4. Tror du att 2018 kommer att bli bättre än 2017?

Jag vet faktiskt inte. I maj tyckte jag att "de här var ju ett skitår" men det har ju ändrats om man säger så. Tror att 2017 och 2018 kommer smälla ungefär lika högt. Jag hoppas iallafall det.

5. Har du några nyårslöften?

Yes, kalla mig nördig men jag har lovat mig själv att bli bättre på Harry Potter-kunskap. Har ju blivit övertygad om att gå med i skolans HP-kommitté så jag måste sätta mig in i det här nu. Ska även bli bättre på att blogga och........sova?

6. Av allt som hände 2017, vad vill du inte uppleva 2018?

Skulle gärna slippa en begravning 2018.

7. Vilka tre saker skulle göra 2018 till ett toppenår?

  1. En fantastisk första halva av mitt utbytesår, gärna som senior på high school i USA
  2. Bra betyg hehe
  3. En plats i kårstyrelsen hehe

8. Vad ser du mest fram emot 2018?

Att få veta min destination för utbytesåret. Är både rädd och taggad inför det.

9. Av allt som hände 2017, vad önskar du ska hända igen (2018)?

Jag vill få en till sån där lugn långweekend någonstans i världen likt den jag hade i Falun. Det hade varit härligt.

10. Vem/vilka vill du spendera 2018 med?

Min familj och mina vänner. ALLA mina vänner. Vill ge dem så mycket tid som möjligt om jag ska "överge" dem i ett år.


Med några korta meningar vill jag avsluta detta inlägg. Det har varit ett makalöst år med en massa nya intryck och upplevelser och jag ser fram emot ett 2018. Jag utmanar mig själv och alla i min närhet att försöka få 2018 att överträffa 2017 oavsett hur lätt eller svårt det än må vara.

Ha det bäst!

- Hilda

Likes

Comments

Nu är vi igång! Vi bestämde oss även för att nymåla alla rummets väggar så idag har vi ägnat oss åt att tömma rummet på möbler och bråte. Jobbigt men ack så nödvändigt! Nu liknar mitt rum mer en fängelsecell och mina grejer är utspridda lite överallt. Min garderob tillexempel, är uppdelad i tre IKEA-kassar, 1 sänglåda och en stor resväska. Kul. Nu: röja lite till och sedan spackla!

Likes

Comments

Hej på er!
Jag fick i julklapp att tapetsera om min fondvägg och måla om mitt klädskåp och jag tänkte ta med er på resan! Målet är allt ska vara klart innan den nionde januari så vi redan börjat så smått!

Detta blir del 1 i en serie och idag ska vi snacka tapeter!! Jag har kikat runt och hittat två favorittapeter som båda är designade av danske designern Arne Jacobsen. Den ena heter Trapez (vänster) och den andra heter Bladranker (höger)! Vilken det blir har jag precis bestämt men jag tänker att det avslöjas senare. Kommer dock göra mina andra val utifrån tapeten och de valen kommer att ”offentliggöras” här direkt så lägger ni ihop alla ”pusselbitar” kommer ni nog kunna lista ut vilken det blev innan jag har avslöjat det!

Ha det bäst!
- Hilda

Likes

Comments

Ja, det blir ju bevisligen sällan som jag har tänkt mig med den här bloggen... Utlovade en fortsättning på min repa till igår men den kommer idag istället. Sorry... Hursomhelst, det var dags för v.45 nu, ellerhur?


V.45

Det verkar inte som om vi gjorde särskilt mycket den här veckan med undantag för temadag på fredagen! Det var ju faktiskt den här veckan som vår fotbollssuccé började! På fredagen klädde vi oss alltså i blågult och senare på dagen jublade väl cirka hela Sverige åt vår vinst mot Italien?

V.46

Det här var tydligen veckan jag tog tag i in kalender på riktigt så från och med vecka 46 har jag haft struktur i vardagen (lättare att skriva det här inlägget också). Här nedan kan ni se att jag hade tyskaprov, att det var elevkårens dag (!) och att jag var hos SYV. Ni kan även se den lite skumma meningen "gör julias läxa!" vilket inte är så konstigt som det låter. Det var helt enkelt lite uppgifter till medlemsandamötet. Ni kan även se att detta inte var en särskilt händelserik vecka utanför skolarbete, vi firade nämligen inte elevkårens dag förrän på måndagen. Eller å andra sida, tårt- och gelégängets uppdrag står inte med i kalendern! Hårt- och gelégänget var ursprungligen jag, Sebastian och Julia som skulle köpa tårtor och gelégrodor (som man kan höra på namnet). Det blev dock inte helt som planerat så det slutade med att jag och Sebastian gav oss ut på jakt efter ballonger, konfettikanoner och en himla massa gelégrodor. Vad vi skulle använda det till kanske ni kan lista ut, om inte så kommer ni snart få läsa om det! Det var även lördagen den här veckan som vi vann ÅRETS ELEVKÅR! Ni skulle allt se medlemsandachatten från lördag 18/11 runt klockan 21!

Lägg förresten märke till hur mycket luft jag har i kalendern, inga dubbelbokningar, inga grejer att stressa till....

V.47

Nu händer det grejer! På måndagen firade vi årets elevkår med tårta (kaos, lite smått trauma, ellerhur, Julia (och Pelle)?) På måndagen tog jag bussen 06:44 för att va vid skolan 07:30 och fixa lunchens firande med projektgruppen. Efter 1,5h uppblåsande av ballonger m.m var jag ganska vaken lagom till min samhällskunskapslektion klockan 9. Jag vill inte tråka ut er med veckans schema egentligen men samtidigt vill jag visa hur min måndag och fredag såg ut. Var quadrupelbokad fredag eftermiddag/kväll. Spännande va?! Hade inte heller 1 ledig minut på måndagen mellan klockan 07:00 och 19:10. Hade aldrig klarat det om det inte varit för att det bara var roliga aktiviteter det handlade om. Jag vet att jag har skrivit lite om elevkårens dag innan, och likaså om novembernatt som ägde rum på fredagen! Men jag tar det lite snabbt ändå. På måndagen hade vi en massa tårta, odengrodan, tal av ordförande + vice, trekamp med gelégrodor och annat kul på lunchen. Novembernatt var en inomhusfestival med sockervadd, popcorn, pizza, toast, roliga aktiviteter såsom film, singstar, just dance, bingo och kasino! Klipper in en kort video från bingot, vill ni se mer kan ni se videon "Novembernatt" på youtube upplagd av Viktor Rydberg Odenplans Elevkår!

Sedan var det ju som bekant musikal på lördagen och även det finns ju i ett tidigare inlägg. Än en gång, riktigt bra!

V.48

Det här var en lugn vecka! Hälsotema i skolan så vi satsade lite extra på vegetarisk mat, klädde oss i sportkläder och gjorde yogaposer, var allmänt snälla mot miljön och oss själva och så kom vi med lite egna tips på hur skolan skulle kunna bli mer miljövänlig! Veckan avslutades med en helt fantastisk första december och på lördagen var det västternfest. Även det har jag nämnt tidigare... På söndagen var jag på stan med mamma och hennes två kusiner m. familjer! Tror att jag berättat om de också men vi gick iallafall på julmarknad i gamla stan och åt goooda våfflor!!

V.49

Den här veckan hände inte jättemycket kul faktiskt. Jag hade prov i både biologi och kemi men utöver det var det ganska lugnt. Vi hade glöggfika med lite vänner hemma på söndagen och genrep inför lucia. Förevigade dock ingenting på bild så jag har inget att bifoga just nu. Det var öppet hus på skolan också där jag var guide. Det var ett riktigt träningspass frö rösten vill jag lova....

V.50

Nu har vi en ganska intensiv vecka igen. Nationella i matte på tisdag och torsdag, lucia på torsdag (torsdagen var en väldigt annorlunda dag för mig) och inte minst så hände det något jättekul på torsdagen som jag inte vet om jag får berätta om än... Oavsett om jag får eller inte så kommer jag dock suga på den karamellen ett litet tag till, det lär bli officiellt ganska snart. Men låt mig beskriva min torsdag i ett litet schema!

<09:40 Sovmorgon!!!!

09:40 Mutliga nationella i matte

11:10 Liv & lärande

13:30 Idrott (anledningen till att idrotten är överstruken är att jag helt enkelt inte hann med den pga luciarepet)

15:00 Samling inför lucia

16:00 Luciakonsert

17:00 Luciakonsert 2

Mellan liv & lärande och lucia pluggade jag lite och et var även då som den här *roliga saken* hände! Som sagt, jag suger på den karamellen ett tag till, men håll utkik på @vroelevkar på instagram för att se det så fort som möjligt!!

På fredagen hade jag mysig lilljul med mina bästa vänner också. Klipper in en lite härlig video från det som ni kan njuta av. Älskade julgran <3<3<3

V.51

Måndag v.51 började vi sälja skolkläder! Något som var mer uppskattat än vi någonsin hade kunna tro!! Jag satt med och sålde från start till slut (i princip) och köpte själv en av varje sort så att jag nu kan reppa VRO närsomhelst (gissa vad jag har på mig för grön hoodie just nu). Det var verkligen sjukt kul att folk köpte, såväl elever som lärare! Ser fram emot att fortsätta efter jul (om vi får in nytt. Allt vi hade nu sålde slut på några dagar)! Har inga bilder på kläderna här och nu :(( men jag lovar att ni kommer stöta på dem någon dag! På torsdagen hade vi jultema i skolan och jag hade på mig min luciakrans (som vid det här laget fortfarande såg helt okej ut med luktade skit) och min jultröja för att get in the spirit. Avslutningen var på fredagen och kören uppträdde, rektorn pratade och elevkåren höll tal och delade ut lite priser. Ett av priserna gick till årets tomte, ett pris som går till två lärare i kategorierna flest nomineringar och bäst nominering. Jag nominerade två av mina lärare och en av de, vann! Bästa Scott vann i kategorin bästa nominering och jag måste faktiskt få skryta lite och nämna att det faktiskt var MIN nominering som gjorde så att han vann (stolt)!! Nu njuter jag av jullov, har firat en mycket intensiv jul och slänger in en bil på min facebookande pappa iklädd årets juloutfit bestående av bland annat "den röda västen" som han har varje år.

Något som är värt att nämna är också julavslutningen med medlemsanda i torsdags. Tack Julia för en oförglömlig kväll!! Och tack till Erik och Sebastian som var där också såklart. Och ett "vi saknade dig <3" till Martin som missade kalaset. Vi hade så himla kul!!

V.52

Jahopp, så u var vi inne på årets sista vecka. Sorgligt men sant. Har inget att skriva om här just nu eftersom jag bara har promenerat, tittat på tv och tagit det lugnt under dessa 1,5 dagar som hittills har passerat. Ska FÖRSÖKA skriva ihop något som kan komma upp på tolvslaget på söndag/måndag för att sammanfatta 2017. Jag ska verkligen göra mitt bästa! Letar runt efter listor med roliga frågor och sånt att svara på och återkommer som sagt på nyårsafton!!

Ha det bäst tills dess!

- Hilda

Likes

Comments