Hittade jättefin inspiration hos @vita_villan på Instagram och bestämde mig snabbt för att göra egna. Om du känner att du inte kan överleva påsken utan något liknande följer här en beskrivning av hur jag gjorde:

Materialet som behövs är rengjorde äggskal i halvor, fjädrar och snöre. Jag har använt fjädrar från pärlhöna som jag hittade bland mannens flugbindningsmaterial, men det brukar finnas på hobbyaffärer också!

Lite verktyg behövs också; sax, sprättare (eller något annat vasst) och en limpistol (något annat slags lim går nog också bra).

Börja med att picka hål i äggskalet med sprättaren. Det får varken bli för litet eller för stort. Du ska kunna trä igenom ett snöre medan en knut stoppar att det lossnar.

Klipp små stumpar av snöret, knappa 20 cm blir lagom, och slå en knut längst ner.

Trä igenom snöret och ansa eventuellt fjädrarna lite om du tycker det behövs. Sätt en klick lim på äggskalet och fäst fjädrarna. Jag har satt två fjädrar på varje skaldel.

Klart och redo för påskriset!

Likes

Comments

Ett enkelt pyssel där allt som behövs är en lättarbetad ståltråd och en lite avbitare. Plus lite fantasi förstås... I mitt fall har jag inspirerats starkt av bilder jag hittat på Pinterest...

Sen är det bara att börja böja tråden i den form man vill. Svårigheten ligger i att få glödlampan att hänga rakt ner, för mig ville den gärna stå ut lite från väggen så jag satte lite dubbelhäftande tejp bakom sockeln, det syns inte alls.

Likes

Comments