Alla 26 hästar fodrade, täckade och utsläppta och solen kryper fram bakom träden, blir en fin dag idag! Nu en kaffe och en frukostkaka sen är det dags att hugga i med mockningen.
Hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är planen, förutom de vanliga bestyren såsom utsläpp, fodringar, mockning osv i båda stallen att hinna rida Kattla en sväng, promenera Victor och laga lite staket i Lillåby-stallet. Samt ströa och åka och hämta hem lite mer spån.

Får se hur dagen ter sig, helt enkelt!

Likes

Comments

Idag var en bra dag rakt igenom. Förvisso fick jag inte hälften gjort av vad som var på agendan, men det har varit en rolig dag.
Haft mina praktikanter från realgymnasiet här och de är två riktiga klippor, superduktiga och himla roliga tjejer.
Inflytt av ny häst & människa och visning av stall för en annan, det blev timmar av prat och skratt och fika.
En snabbvisit av min mor (a.k.a min revisor) och vi diskuterade året som gått, positiva siffror är alltid roligt att höra om!
Tömkörning av Victor, vår 9 månader gamla kallblodstravare, mycket bus i honom idag men väldigt duktig som vanligt. Helt otroligt vad fort det gått, tycker inte alls det var länge sen jag var med och förlöste honom, min lilla skrutt.

Bjuder på ett foto från förra tömkörningen med lillfisen.

Likes

Comments

I fredags hämtade jag hem ett gäng nya polare, dessa damer ser ganska så gräsliga ut just nu, de kommer direkt från äggindustrin, det kan gå rätt hårt åt dem att leva som de gör där. Men nu kommer de få leva loppan här hemma hos mig, stort hönshus, ströva fritt på gården och sprätta i rabatter, så mycket mat de orkar äta och givetvis lyxar vi till det med matrester ett par gånger i veckan också. Så kommer de bli så fina sen, lovar att uppdatera med bild.

Likes

Comments

Som jag skrev, så planerar jag alltid veckan på söndagar, och hittills under mina 2 år har det aldrig gått som planerat en enda dag. Det finns alltid, alltid, ALLTID bränder att släcka.

Idag var det droppande ledningar som ger mig gråa hår. Och det är sånt som man inte bara kan låta vara, utan det måste göras något åt direkt. Det betyder att allt annat jag skulle göra blir lidande.
Och det i sin tur betyder att någon inhyrd gnäller över att traktorskopan inte är tömd i tid, det inte är plogat, en utlovad hylla får vänta osv.

Det är svårt att vara en person på 17 mans jobb.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så fick dieseldoris en liten uppfräschning igår med min logga, se så fint det blev.
Hon skulle behöva få sig ett par schysstare sulor också, det får bli någon gång när det finns några pengar till såna oviktiga saker.

Likes

Comments

Nu börjar tjejerna bli riktigt runda och goa. Först igår som jag insåg hur väldigt snart det är dags för fölning för Winona, insåg att jag inte alls lagt någon seriösare tanke på hingstval till detta betäckningsåret, börjar bli dags att bestämma sig snart..

Likes

Comments

​​

Sparkar igång en blogg om allt som händer på gården, kanske någon tycker det skulle vara kul att följa, men mestadels är det för mig själv att kunna gå tillbaka senare och se hur mycket och vad jag åstadkommit. För det är ingen tvekan om saken, att så mycket som jag stressar runt så glömmer jag alldeles för ofta att stanna upp och ta in hur långt jag faktiskt kommit. För att fortsätta orka stånga sig blodig, behöver man få kunna sätta sig ner och se tillbaka, minnas och ge sig själv en mental highfive. 

Någon närmare beskrivning orkar jag nog inte ge mig in på, iochmed att jag endast kommer skriva här för min egen skull, så ni som råkar ramla in här får helt enkelt hoppa på tåget emellan två stationer och se vart det leder. 

Vad har vi på agendan idag? Idag är det söndag och då tillåter jag mig själv att efter morgonfodring och utsläpp av alla hästar och kort promenad med hundarna, faktiskt slå mig ner i soffan med en kopp kaffe och segstarta dagen. När jag hällt i mig kannan med kaffe är det dags att mocka båda stallen och göra iordning inför kvällen, fodra/vattna och städa åt hönsen, promenera hundar, stängsla lite hagar och bygga ihop ytterligare ett frostfritt badkar, gjorde mitt första i onsdags och det har fungerat alldeles ypperligt, så skönt att slippa hacka is i karen i hagarna på morgonen. 
I eftermiddag skall det försöka hinnas med lite pappersjobb, fakturor både in och ut och gå igenom alla mail och meddelanden som jag missat och inte hunnit med under veckan. Även planering av veckan skall göras, det gör jag varje söndag, men det brukar krascha direkt redan på måndagen för inget går någonsin enligt plan i mitt liv, haha. Jag fortsätter dock att envisas med att planera veckan, för någon gång så kommer det funka, det har jag gett mig fan på! 

Bifogar en länk på beskrivning hur du bygger ditt egna frostfria vattenkar till hästarna, denna beskrivning har jag följt, på ett ungefär. Jag snålade dock in på plyfaskiva, då det är det som är det dyra, och tog överblivet virke och gjorde en ram runt som den innersta baljan kan hänga på istället. 
En annan skillnad jag gjorde var också att använda 50mm frigolit i både botten och sidorna, för att slippa hålla på med isolering också, isolering är så pass känsligt för fukt att jag tyckte det var onödigt. . 
Hade 13 minusgrader första natten jag ställde ut karet, morgonen efter var där ingen is, så nog fungerar det alltid! Kostade mig cirka 200:- att göra ett kar, helt klart värt det! 
https://www.hippson.se/bildspel/sa-bygger-du-ett-frostsakert-vattenkar.htm 


Likes

Comments