Åsiktsinlägg: Vad tycker jag om skönhetsoperationer?

Förr handlade plastikkirurgi om att operera det som uppstått efter t.ex. trafikolyckor eller andra olyckor, det uppfyllde ett syfte. Numera är det oftast småbehandlingar, så som fillers, skinbooster och hårborttagning som är mest populär i denna kategori. Även att förstora brösten, för att stora bröst är väldigt snyggt och trendigt, tydligen. Därför tänkte jag i denna text skriva lite om det tillsammans med med Aleris plastikkirurgi.

Det känns lite som att det finns en sida som är seriös och en som är mer som en hobby. Den som är som en hobby har jag alltid varit lite emot. Plastikkirurgi för mig är för de personer som behöver det, inte som vill ha det. För de personer som har besvär, som har varit med om olyckor och som inte har en annan utväg helt enkelt.

Som ni vet så vill jag ju förminska mina bröst då jag har otroligt mycket problem med dem, men jag vet inte än hur jag ska gå tillväga för att se om jag är beviljad att få det betalt eller om jag ska stå för kostnaden själv.

I mitt tycke så ska alla personer som behöver en behandling eller en operation få gå före i kön, oavsett vad priset ligger på. Pengar ska inte få styra det. Spelar ingen roll om en person kan ge tio gånger mer i pengar, den ska få vänta om det inte är brådskande med operationen och nödvändigt för dennes hälsa.

Jag har inget emot personer som gör fillers eller som tar bort hår på kroppen. Vill de lägga pengar på det så är det upp till dem. Men det matar på utseendefixeringen mer och mer bara. Det dåliga självförtroendet bara växer hos alla. Jag har aldrig förstått meningen med de här småbehandlingarna och kommer nog aldrig att göra det heller.

Visste ni förresten att jag har gjort en skönhetsoperation ? Det är sant. Året 2010 tror jag att jag gjorde det. Jag korrigerade ett av mina ärr i ansiktet som jag fick när jag blev hundbiten när jag var liten. Denna lilla operation var nödvändig och behövde göras innan jag fyllde 18. Men på grund av att det inte alls blev bättre så valde jag att inte göra operation även på det andra ärret.

Kort sagt så är jag lite emot hobbysidan av plastikkirurgi, men jag är väldigt glad att plastikkirurgi finns. Jag vill att olycksfall och nödfall ska få förtur oavsett kostnader och vad som behövs göras. Alltid.


Kom ihåg att hålla en god ton i kommentarsfältet när ni diskuterar och att alla har rätt till sin åsikt! Inga påhopp är tillåtna!

Gillar

Kommentarer

annahss
annahss,
Klok text, och jag håller med om att operationer för hälsan absolut borde gå före. Sen tycker jag att det är upp till var och en om man vill göra t.ex. bröst osv. Har ingenting emot det 😊
nouw.com/annahss
Felicia,
känner precis samma angående detta. Väldigt bra att det finns vid olycksfall
frokentv.se
Kashayas,
Tycker det är självklart att de som har ett medicinskt behov ska ha företräde. Den som har Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården
www.kashayas.se
annelie,
tildabarkselius
tildabarkselius,
Otroligt intressant att läsa dina åskiter!
nouw.com/tildabarkselius